با یک تلفن نرخ برای دلار تعیین میکنند/ احتمال کاهش قیمت وجود دارد
رکنا: محسن حاجی بابا، نایب رییس دوم کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران گفت: تغییر وزیر یا رییس نه بانک مرکزی نه هیچ نهاد و ارگان دیگری به تنهایی حل کننده بحرانها و مشکلات موجود در بدنه آن نیست.
به گزارش رکنا، تا مادامی که روشهای قبلی بانک مرکزی درمورد کنترل بازار Store ارز اصلاح نشود همین آش و همین کاسه است. اگر هم چند روز دیگر قیمت دلار در بازار به نحوی کاهش یابد، لزوما به رییس تازه ارتباطی ندارد.
او ادامه میدهد: کشور بلاتکلیف و سردرگم است. چهار پنج نفر صبح به صبح بلند میشوند، به هم زنگ میزنند و با یک تلفن برای دلار نرخ تعیین میکنند. مگر غیر از این است که در حال حاضر در بازار ارزی وجود ندارد؟ به گفته این فعال اقتصادی وقتی در بازار دوم ( ثانویه) ارز کسی به علت عدم ثبات،ارزی عرضه نکرده، چه کسانی پشت پرده برای دلار قیمت گذاری میکنند؟
حاجی بابا می افزاید: تصمیم تک نرخی کردن دلار، تصمیم عجولانه و کارشناسی نشده اردیبهشت ماه دولت ریشه اصلی این نا به سامانی هاست. هزار بار بر این تصمیم اصلاحیه زدند و صادر کننده و وارد کننده را بلاتکلیف نگه داشتند. اگر 4 هزار و 200 تومان کردن یک شبه ارز درست بود،پس این اصلاحیهها و بهم ریختگیها از چیست؟
نایب رییس دوم کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران گفت: تک نرخی کردن دلار در اقتصاد ایران معنا ندارد. اقتصادی که سهام ندارد. سازمان ندارد. برنامه ندارد، نمی تواند ارز تک نرخی داشته باشد. از طرفی در چنین فضایی، تعیین یک شبه نرخ برای دلار دولتی و تعیین محدودیت برای بازار آزاد ارز، رانت زا و فساد زاست. رانت و فسادی که هیچ کس هم نمیتواند جلوی قدرت آن بایستاد.
او با اشاره به اینکه نمیتوان بازار ارز را پیش بینی کرد، تاکید میکند: بازار ارز ایران را هیچ کس نمیتواند پیش بینی کند. من فکر میکنم احتمال کاهش قیمت دلار در روزهای آینده وجود دارد اما واقعیت این است که من تحلیلگرم و صرفا نظر خودم را میگویم و قدرت پیش بینی ندارم.
او درباره راهکارهای اصلاح بازار ارز گفت: دلار 4200 تومانی باید حذف شود حتی برای کالاهای اساسی. چگونه امکان نظارت بر اینهمه ارز دولتی بگیر وجود دارد؟ گمرک،بانک مرکزی و ... اینهمه مدت چه کار توانستند با رانت خواران کنند؟ همچنین ساز و کار انتقال و خرید و فروش ارز صادرکنندگان از طریق صرافیها اصلاح شود. راه سوم هم این است که به جای تخصیص ارز دولتی به کالای اساسی، برای بهبود وضعیت دهک های پایین جامعه، بر اساس مصرف آدمها به آن ها یارانه یا سبد کالا دهند.
منبع: پول نیوز
-
فرودگاه حماه ۴ بار هدف حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفت
ارسال نظر