شکایت قطر از امارات به دیوان بین المللی دادگستری
رکنا: قطر به دلیل نقض کنوانسیون بین المللی مرتبط با تبعیض نژادی از امارات متحده عربی به دیوان بین المللی دادگستری شکایت کرد.
به گزارش رکنا به نقل از خبرگزاری رویترز، قطر به صورت رسمی شکایت خود از امارات متحده عربی را تسلیم دیوان بین المللی دادگستری در لاهه کرد.
دوحه در این شکایت مدعی شد که امارات متحده عربی «کنوانسیون بین المللی رفع انواع تبعیض نژادی» را در مورد اتباع و نهادهای قطری در این کشور نقض کرده است.
براساس این شکایت، دوحه از دیوان لاهه خواست اقدامات لازم برای پیشگیری از اقدامات تبعیض آمیز متعدد از سوی امارات از جمله اعمال محدودیت بر آزادی Freedom بیان و جابجایی شهروندان قطری در این کشور و همچنین برانگیختن نفرت علیه آنان، بستن دفتر شبکه الجزیره وابسته به دوحه و پیشگیری از پخش رسانه های قطری، را انجام دهد.
براساس گزارش رویترز، دیوان لاهه تایید کرد که شکایت قطر از امارات را دریافت کرده است.
براساس روال تشریفات حل اختلاف میان کشورها، دیوان بین المللی پیش از اعلام نظر خود پیرامون شکایت یک کشور، نظرات هر دو طرف دعوا را دریافت و بررسی می کند؛ فرآیندی که ممکن است سال ها به طول انجامد.
«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجی امارات پیشتر در واکنش به تصمیم قطر برای شکایت از این کشور در توئیتی نوشت : ما می گوییم از کسانی که جرات می کنند درباره حج دروغ بگویند، این همه سقوط Fall تعجبی ندارد.
اشاره قرقاش به انتقاداتی بود که پیش از این دوحه از دولت عربستان به دلیل سیاسی کاری در امور حج و عمره به عمل آورده است.
تصمیمات دولت عربستان طی دو سال گذشته مانع از حضور عمره گزاران و حجاج قطری در این مناسک شده است.
عربستان، امارات، بحرین و مصر از 5 ژوئن 2017 (15 خرداد 96) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم روابط خود با این کشور را قطع و مرزهای دریایی، زمینی و هوایی با قطر را مسدود کردند.
این کشورها 13 شرط برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کردند که تاکنون دوحه به هیچ یک از این شروط عمل نکرده است.
قطر با بیان اینکه دولت های تحریم کننده هیچ دلیل قانع کننده برای اثبات ادعای خود ندارد می گوید اجرای این شروط به معنی نقض حاکمیت این کشور است.
قطر پیشتر در چند نوبت از امارات عربی متحده به دلیل نقض حریم هوایی این کشور به سازمان ملل متحد شکایت کرده است.
ارسال نظر