فلوس چیست؟ / درمان بسیاری از مشکلات بدن با فلوس

به گزارش رکنا، فلوس یک میوه خاص است. فلوس برطرف کننده حرارت کبد است و نرم کننده سینه. عفونت ریه را از بین می برد، برطرف کننده آنفلوآنزا است، سوختگی را درمان می کند، تشنج و افسردگی را برطرف می سازد، فلوس جوش و برفک دهان و همچنین تبخال را نیز درمان می کند،

نحوه استفاده از فلوس در درمان افسردگی

برای بهبود افسردگی مغز میوه فلوس را در آب داغ حل کرده و پس از سرد شدن آن را ناشتا میل کنید. جوشانده پوست آن اسهال خونی را رفع می کند و ضد التهاب برای درد معده است. اگر تا به حال این میوه جالب و پرخاصیت را امتحان نکرده اید حتما تهیه کنید. 

فلوس در کجا می روید؟

فلوس درختی به ارتفاع ۱۰-۱۵ متر است که به حالت خودرو در بستر نقاط گرمسیر دنیا مانند آفریقا، هند و جنوب می‌روید و در بعضی نواحی ایران به نام خرنوب هندی و خیار شنبر نیز معروف است.

میوه فلوس به طول ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر و به قطر ۳-۲ سانتیمتر است. اگر فلوس درقسمت طول آن شکافته شود تیغه‌های متعدد در آن دیده می‌شود که فلوس را به خانه‌های متعدد گاهی تا ۱۰۰ خانه تقسیم می‌کند.

در داخل این خانه‌ها مایع چسبنده تیره رنگی وجود دارد که عسل خیار شنبر نامیده می‌شود. طعم این مایع کمی شیرین ولی نامطبوع است. برای استفاده از فلو غلاف آنرا کمی روی آتش گرم می‌کنند تا عسل خارج شود. معمولا این عسل با روغن بادام مخلوط شده و به عنوان مسهل استفاده می‌شود البته می‌توان مغز فلوس را با قند یا شکر مخلوط کرده و در درجه حرارت معتدلی پخت که به آن فلوس پخته می‌گویند.

ترکیبات شیمیایی فلوس

مغز فلوس دارای اکسی آنتراکینون، مواد قندی، صمغ، اسانس و مواد روغنی است. خاصیت مسهلی فلوس مربوط به چند ماده شیمیایی است که از مشتقات آنتراکینون است.

خواص فلوس

عسل خیار شنبر در واقع همان شیره چسبناک است که در درون این قطعات وجود دارد. طعم این شیره چندان مطلوب نیست و بوی خوبی ندارد، اما تا حدی شیرین است.

برای مصرف خواص فلوس باید غلاف آن را به طور مستقیم بر روی آتش بگیرید و منتظر بیرون آمدن عسل آن باشید. معمولاً این عسل چسبنده را به عنوان ماده‌ای مسهل مورد استفاده قرار می‌دهند.

ضمن اینکه برای بهره بردن از این خاصیت، فلوس باید با روغن بادام مخلوط شود.

یعنی ترکیب خواص روغن بادام با فلوس موجب این تاثیر مفید می‌شود.

فلوس پخته از ترکیب قسمت مرکزی فلوس (مغز فلوس) با شکر یا قند به دست می‌آید و با درجه حرارت متوسطی پخته می‌شود.

کاربرد فلوس برای درمان یبوست

برای بهره گیری از خواص فلوس به عنوان مسهل باید ۱۰ گرم شیره یا همان عسل فلوس را با یک لیتر آب جوش ترکیب و آن گاه از مواد اضافی پاکسازی کنید. به همین راحتی مسهل فلوس آماده می‌شود.

البته اگر بیمار دچار یبوست شدید است، باید مقدار ۱۰ گرم عسل خرنوب هندی را به ۶۰ گرم افزایش داد. برای بهبود مزه این عسل بهتر است این جوشانده را با شربت انجیر یا گیلاس مصرف کرد.

یک لیتر آب تقطیر شده تهیه کنید و در آن به میزان ۵ گرم عسل خیار شنبر بریزید. در ادامه باید حدود ۱۲۵ گرم شکر یا قند آسیاب شده به این مخلوط اضافه و محلول را به طور تدریجی حرارت دهید. این حرارت باید متوسط باشد و باید منتظر بمانید تا آب داخل ترکیب از بین رود.

مخلوط شما با از دست دادن آب، غلیظ گردد و از نظر وزن به ۱۰۰ گرم برسد. برای نتیجه بخش بودن خواص فلوس در این زمینه باید از آن به صورت روزانه به اندازه ۵۰ تا ۱۰۰ گرم مصرف کرد.

خواص درمانی فلوس

فلوس دارای طبع گرم و‌تر است و در طب سنتی بسیار کاربرد دارد.

معمولاً برای بهبود دل پیچه و انسداد روده از خواص فلوس استفاده می‌شود.

فلوس را می‌توان به شکل ضماد بر روی مفاصل دردناک بگذارید تا درد مفاصل و نقرس بهبود یابد.

برای رفع اسهال خونی می‌توان از جوشانده پوست درخت فلوس استفاده کرد.

فلوس باعث باز شدن و نرم شدن ریه می‌شود و از ورم آن می‌کاهد.

ترکیب فلوس و آب گشنیز برای درمان دیفتری کاربرد دارد. برای بهره‌مند شدن از خواص گشنیز و خرنوب هندی، باید مخلوط را غرغره کنید.

داروی فوق العاده برای درمان یبوست است و در اطفال و زنان باردار نیز قابل استفاده است.

کلیه سنگ ساز را بهبود می‌بخشد و عملکرد آن‌ها را بهتر می‌سازد. حتی از بروز سنگ در کلیه‌ها پیشگیری می‌کند.

مضرات مصرفی فلوس

فلوس نیز در صورتی که بدون قاعده و بیش از اندازه مصرف شود، قطعاً دارای مضرات و معایبی خواهد بود.

به طور کلی چسبندگی فلوس موجب به هم چسبیدن روده‌ها می‌شود و برای معده خطرناک است.

مراقب باشید: این گیاهان برای مادران باردار ممنوع هستند

ضمن اینکه سبب اشکالاتی در روده نیز می‌گردد.

به همین خاطر آن را به تنهایی مصرف نمی‌کنند و همراه با مصطکی و انیسون روغن بادام مصرف می‌شود