اهمیت دندان شیری و بهداشت دهان و دندان در کودکان
رکنا: حفظ دندانهای شیری برای حفظ طول قوس فکی کودکان بسیار اهمیت دارد.
به گزارش رکنا، سارا توسلی، متخصص دندانپزشکی کودکان ، درباره «دندان شیری و چگونگی مراقبت از آن» اظهار داشت: دندانهای شیری از حدود ۶ ماهگی پس از تولد رویش پیدا میکنند به طوری که تا حدود سه ماهگی ۲۰ دندان شیری یعنی ۱۰ دندان در فک پایین و ۱۰ دندان در فک بالای هر کودک وجود دارد.
وی ادامه داد: دندان شیری علاوه بر اینکه بحث زیبایی برای آنها در قسمت قدام مطرح است، جدیدا نیز در دندانهای عقب مطرح بوده؛ به طوری که هر دندان شیری جای یک دندان دائمی را به طور مشخص در فک حفظ و نگهداری میکند.
این دندانپزشک کودکان خاطرنشان کرد: اگر هر دندان شیری زودتر از موعد خارج شود، طول قوس فکی به علت جابجایی دندانها کم خواهد شد و دندان جانشین زیرین که قرار است چند سال بعد رویش پیدا کند، احتمالا جای مناسبی را نخواهد داشت یا کمبود فضا داشته و یا نیز ممکن است جای آن از دست برود.
توسلی اضافه کرد: از این جهت حفظ دندانهای شیری برای حفظ طول قوس فکی کودکان بسیار اهمیت دارد. همچنین بهداشت و استفاده حداقل دو بار از مسواک در روز توصیه میشود. اگر فاصله دندانها بسته شده باشد و دندانها کنار هم نقطه تماس پیدا کرده باشند، حتما لازم است از نخ دندان برای تمیز کردن قسمت میانی و بین دندانها استفاده شود؛ ضمن اینکه کودک باید از تغذیه مناسب برخوردار باشد.
خطر پوسیدگی دندان با تغذیه ناسالم
وی ادامه داد: اگر کودک از تغذیه شیرین و چسبنده استفاده کند که شامل انواع بیسکویتها، کیک و کلوچه و شکلاتها، اینها موادی هستند که علاوه بر شیرین بودن برای دندانها مضر بوده و باعث پوسیدگی دندان میشود.
این دندانپزشک کودکان افزود: در نتیجه مطلب مهم این است که بهداشت دهان و استفاه حداقل دو بار مسواک در روز انجام گیرد؛ ضمن اینکه محدودیتی در استفاده از مواد کربوهیدراتی است که مواد شیرین بوده چسبنده هستند.
توسلی ابراز کرد: آنچه که دست ماست، محیط است که شامل بهداشت دهان و دندان و تغذیه بوده و حتی اگر هر کسی ژنتیکش پوسیدگی دندان باشد، اگر این دو عامل را رعایت کند، میتواند از پوسیدگی دندان جلوگیری کند.
ارسال نظر