انواع آبریزش چشم ها
رکنا: آبریزش چشمها را باید جدی گرفت.
به گزارش رکنا، همه ما میدانیم که چشم ها باید مرطوب باشند تا سالم بمانند. اما گاهی مایعاتی که غدد اشکی تولید میکنند، نمیتوانند راه خود را پیدا کنند. دلیل آن نیز انسداد مجرای اشکی است که به سمت بینی میرود و باعث میشود مایعات یا همان اشک، در پلکها جاری شوند.
آبریزش چشم ، همانطور که از اسمش پیداست، یعنی اشک زیادی. باور کنید یا نه، چشمهای شما ممکن است مایعاتی بیشتر از آنچه این قسمت از بدنتان نیاز دارد تولید کنند. همهی ما میدانیم که چشمها باید مرطوب باشند تا سالم بمانند. اما گاهی مایعاتی که غدد اشکی تولید میکنند، نمیتوانند راه خود را پیدا کنند. دلیل آن نیز انسداد مجرای اشکی است که به سمت بینی میرود و باعث میشود مایعات یا همان اشک، در پلکها جاری شوند.
آبریزش چشمها چند نوع است؟
ما میتوانیم آبریزش چشمها را بر اساس افرادی که آن را تجربه میکنند دستهبندی کنیم. به طور کلی، بچهها و افراد سنین بالاتر، بیشتر از بقیه احتمال دارد دچار اشک اضافی شوند.
آبریزش چشمها در بچهها
هر چند این عارضه در میان کودکان بسیار شایع است؛ اما باید به آن توجه داشت تا عوارض بعدی بروز نکنند. اغلب، علت آبریزش چشمها در کودکان به انسداد جزئی مجرای اشکی یا ظاهر شدن ورم ملتحمه چشم مربوط میشود؛ اما این عارضه میتواند در زمان سرماخوردگی کودکتان، آلرژی و یا خراشی در چشمهای او نیز بروز کند. بنابراین اگر آبریزش چشمها ادامهدار شد باید کودک را نزد پزشک متخصص کودکان ببرید. پزشک علت را تشخیص داده و درمان لازم را توصیه میکند.
هرچند نادر است اما این اختلال میتواند بچههای کوچکتر را نیز تحت تأثیر قرار دهد. در این مورد، کودک ممکن است دچار تغییراتی در قرنیه شده باشد، اگر علاوه بر آبریزش چشمها، چشمها قرمزی هم داشته باشند.
آبریزش چشمها در افراد بزرگسال
در مورد افراد بزرگسال، آبریزش چشمها علتهای متفاوتی دارد. اما انسداد مجرای اشکی، شایعترین علت آن است. ضمناً عوارض مرتبط دیگری نیز وجود دارد:
. خستگی چشم در اثر استفادهی بیش از اندازه از ابزارهای الکترونیکی
. خشکی زیاد چشم که تولید اشک جهت جبران خشکی چشم را افزایش میدهد
. مشکلات مرتبط با افزایش سن
علت آبریزش چشمها
آبریزش مدام چشمها آزاردهنده است. زیرا معمولاً با قرمزی پلکها، تحریک، تورم و احساس سوزش همراه است. مهم این است که علت آبریزش چشمها تشخیص داده شود تا درمان مناسب تجویز شده و از عوارض بعدی پیشگیری شود.
انسداد مجرای اشکی
همانطور که در ابتدا گفتیم، غدد اشکی مسئول تولید اشک هستند. عملکرد این غدد، تمیز و مرطوب نگه داشتن چشمهاست. در مورد هرگونه مایعات اضافی چشم، این مایعات باید از طریق مجرای اشکی که به بینی ختم میشوند تخلیه شوند. وقتی این مجرا مسدود میشود، اشکها راهی برای تخلیه شدن ندارند و به سمت پلکها جاری میشوند و این اتفاقی است که باعث میشود چشمهای شما اشکآلود به نظر برسند.
پزشکان متخصص به این عارضه داکریوسیستیت مزمن میگویند. داکریوسیستیت مزمن یک بیماری اکتسابی است که به باریک شدن مجرای اشکی در اثر افزایش سن گفته میشود. این بیماری میتواند مادرزادی هم باشد که اغلب بچهها را تحت تأثیر قرار میدهد.
سندرم خشکی چشمها
سندرم خشکی چشمها در مورد خانمها ریشه در تغییرات هورمونی دارد، و به میزان بالای آلودگی هوا نیز مرتبط است. برخی از علائم سندرم خشکی چشمها شامل سوزش و خارش چشمها، فتوفوبیا، احساس اینکه چشمها آلودهاند و سنگینی پلکها میشود.
یکی دیگر از شایعترین علائم سندرم خشکی چشمها، با وجود اینکه این بیماری مرتبط با تولید اشک ناکافی است، آبریزش چشمهاست. این اتفاق به این دلیل روی میدهد که غدد اشکی طی یک مکانیسم دفاعی، بیش از اندازه اشک تولید میکنند.
خستگی چشمها
به این عارضه سندرم خستگی چشمها نیز میگویند. این اختلال در دستهی بیماریهای شغلی قرار میگیرد. خستگی چشمها علائمی دارد که آبریزش چشمها یکی از آنهاست.
خستگی چشمها با استفادهی زیاد از ابزارهای الکترونیکی مرتبط است که این روزها بسیار بسیار شایع است. این عارضه در ردهی سندرمهای بینایی دیجیتال نیز قرار میگیرد و میتواند سبب تولید اشک اضافی شود.
ورم ملتحمه چشم
این یکی از معمولترین بیماریهای چشم است که افراد در هر سنی میتوانند به آن مبتلا شوند. ورم ملتحمه چشم هر چند احساس ناراحتی زیادی ایجاد میکند اما به سادگی درمان میشود. ورم ملتحمه چشم، علاوه بر علائمی که ملتحمه چشم را تحت تأثیر قرار میدهد، موجب آبریزش چشمها، التهاب، قرمزی، ترشح و تجمع آب بینی نیز میشود.
فتوفوبیا
فتوفوبیا یک علامت است که در اثر ناتوانی در تحمل نور شدید، چه نور طبیعی و چه نور مصنوعی، ایجاد میشود. این بیماری معمولاً افرادی را که زال هستند یا رنگ چشمهایشان روشن است تحت تأثیر قرار میدهد. علائم فتوفوبیا شامل آبریزش چشمها، نیاز به بستن چشمها، سوزش و قرمزی میشود. فتوفوبیا حتی میتواند سبب سرگیجه، سردرد، حالت تهوع و استفراغ نیز بشود.
سایر علتهای جزئی و خفیف
علاوه بر عوارضی که در بالا گفته شد، آبریزش چشمها میتواند به آلرژی مانند رینیت، آنفلوآنزا، خندیدن، خمیازه کشیدن و حتی استفراغ نیز ربط داشته باشد. در هریک از این موارد، اشک اضافی نگرانکننده نیست زیرا نتیجهی یک واکنش بیرونی است.
ارسال نظر