محدودیت واکسن نزده ها چیست؟
رکنا: محدودیت برای کسانی که واکسن نزدهاند آغاز شد.
واکسن کرونا در این روزگار بسیار اهمیت دارد. با اینکه کرونا ویروس همچنان در جهان انتشار می یابد اما هستند افرادی که واکسن کرونا را جدی نمی گیرند و با تزریق نکردن واکسن کرونا سلامت خود و مردم را به خطر می اندازند. افرادی که واکسن کرونا نمی زنند با محدودیت هایی مواجه می شوند تا شاید از این طریق به تزریق واکسن کرونا راغب شوند.
به گزارش رکنا، بر اساس آخرین نظرسنجی ایسپا ۱۴.۲ درصد شهروندان بالای ۱۸ سال اصلا تمایلی به زدن واکسن کرونا ندارند. حالا دولت به فکر این است که با برخی محدودیتها این گروه را به واکسیناسیون ترغیب کند.
پیشتر وزیر بهداشت گفته بود حضور در اماکن تجمعی و استفاده از ناوگان حمل و نقل، فقط با کارت واکسن امکانپذیر است. البته هنوز این مورد اجرایی نشده است و مردم بدون ارائه کارت واکسن میتوانند از مترو و… استفاده کنند.
آغاز محدودیت برای واکسن نزدهها
دوم مهرماه بود که سخنگوی ستاد ملی کرونا گفت: «حدود دو تا سه هفته فرصت دادهایم تا مردم واکسن تزریق کنند و بعد از این مهلت همه خدمات در اماکن تجمعی و برای استفاده از بلیت هواپیما، قطار، اتوبوس و غیره بر اساس ارائه کارت واکسن انجام میشود.»
۱۱ روز از این مهلت گذشته است اما به نظر میرسد برخی همچنان راضی به واکسیناسیون نیستند. تا جایی که معاون مدیرکل ادارای و مالی استانداری اصفهان گفت: «به مرور اگر کارمندی از زدن واکسن خودداری کند بعد از مدتی، احتمال میرود از دریافت خدمات آن مجموعه اداری محروم شود. همچنین ممکن است بعد از مدتی به آنها خدمات بانکی ارائه نشود.»
در برخی استانها از جمله هرمزگان ورود مسافران را ملزم به داشتن کارت واکسن کردهاند. معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان در این مورد گفته است: «ورود مسافر به هرمزگان منوط به تزریق دو دوز واکسن است و مراکز اقامتی ملزم به پذیرش مسافرانی هستند که دارای کارت واکسن هستند و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری بر این مهم نظارت کند.»
دلایل مخالفت برخی افراد با واکسیناسیون
یکی از دلایل مخالفت برخی با واکسیناسیون احتمال مرگ بعد از واکسن است. این در حالی است رئیس سازمان بهشت زهرا گفته: «تجربه نشان داده آمار جانباختگان ناشی از کرونا در میان افرادی که واکسن دریافت کردهاند بسیار کمتر از کسانی است که واکسن نزدهاند. عاجزانه از مردم تقاضا داریم که تزریق واکسن را جدی بگیرند و در اسرع وقت نسبت به این امر اقدام کنند.»
تا پیش از این که روند واکسیناسیون در کشور کند بود، در برخی مواقع مانند موج پنجم کرونا بسیاری از بیمارستانها تخت خالی پیدا نمیشد. برخی مجبور بودند در خانه بستری شوند در حالی که به دلیل شلوغی بیمارستانها از خدمات درمانی محروم میمانند. برخی حتی در صف قبرستانها بودند!
وضعیت بحرانی کرونا در کشور تا جایی پیش رفته بود که برخی روزها تا بیش از ۶۰۰ فوتی کرونا نیز اعلام میشد. حالا واکسیناسیون در کشور سرعت گرفته و کارت واکسن نیز صادر میشود.
از روز شنبه صدور کارت واکسن دیجیتال آغاز شد و آنطور که مقامات گفتهاند کارت واکسن قرار است شرط ارائه برخی از خدمات به واکسینهشدهها شود. همه افرادی که یک یا دو نوبت واکسن کرونا زدهاند، میتوانند در سامانه salamat.gov.ir کارت واکسن دیجیتال فارسی خود را به رایگان دریافت کنند.
مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت هم اعلام کرد: «برخی محدودیتها در زمینه مسافرت، حضور در اماکن آموزشی و ورزشی و محدودیتهای مشاغل و اصناف بهزودی برای دارندگان کارت واکسن دیجیتال فارسی برداشته میشود.»
حالا باید دید بعد از موعد وزارت بهداشت محدودیتها اعمال میشود؟ آیا این محدودیتها میتواند مخالفان واکسن را به واکسیناسیون ترغیب کند؟ اگرچه برخی نسبت به این موضوع خوشبین نیستند و میگویند هنوز کارت ملی هوشمند صادر نشده و احتمالا کارت واکسن دیجیتال هم وضعیت مشابهی پیدا میکند.
ارسال نظر