اسفناج درمانی بـه سبک چینـی‌ها

یکی از دلایلی که چینی‌ها در مقایسه با مردم سراسر جهان طول عمر بیشتری دارند و به این صفت شناخته می‌شوند، انس بسیار زیاد آن‌ها با طب سنتی و گیاهان دارویی چین است.

به گزارش رکنا ، کمتر کسی را حتی بین نسل جدید و مدرن چینی‌ها می‌توانید بیابید که سبک زندگی‌اش را براساس دستورها و تدابیر درمانگران طب چینی و گیاه‌درمانی انتخاب نکرده باشد. پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها همواره اصلی بزرگ در بین درمانگران طب سنتی چین است.

آن‌ها به مردم توصیه می‌کنند به جای آن‌که از گیاهان دارویی برای درمان بیماری‌هایشان استفاده کنند، با گنجاندن آن‌ها در سبدغذایی روزانه‌شان با تقویت بدن از ابتلا به انواع بیماری‌ها و اختلال‌ها پیشگیری کنند. گنجاندن اسفناج به سبدغذایی خانواده یکی از این دستورهاست که اجرای آن در روزهای سرد پاییز و زمستان می‌تواند اعجاب‌انگیز باشد.سالاد

درمانی و افسردگی

ضعف و افسردگی فصلی از جمله علایمی است که بعضی مردم با شروع فصل‌های سرد سال تجربه می‌کنند. روزهای بارانی و ابری موجب می‌شود که نور خورشید در فصل‌های سرد به قوت روزهای دیگر سال نباشد این موضوع و کاهش میزان بعضی ویتامین‌ها مثل ویتامین دی، آهن، منیزیم، روی و گروه ویتامین‌های B موجب بروز این اختلال می‌شود. بهترین راه‌حل چینی‌ها برای رفع افسردگی فصلی سالاد درمانی است. این سالاد از برگ‌های کاهوی چینی، برگ‌های اسفناج، گردو، پرتقال، مغز تخمه آفتابگردان و لوبیای قرمز پخته یا بخارپز تهیه می‌شود.

سوپ درمانی و یبوست

اسفناج از آن دست گیاهانی است که گنجاندن آن در برنامه غذایی روزانه به‌عنوان غذای اصلی یا پیش غذا می‌تواند تاثیر زیادی بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش و متابولیسم بدن داشته باشد. خوراک‌های تهیه‌شده از اسفناج یا سوپ اسفناج می‌تواند بهترین غذای دارویی برای برطرف کردن یبوست‌هایی باشد که در فصل‌های سرد سال سراغ افراد به ویژه میانسالان می‌رود. برای تهیه این سوپ کافی است از برگ اسفناج، عدس، رشته سوپ و گوشت‌های دریایی استفاده کنید اما می‌توانید مرغ را جایگزین گوشت دریایی کنید.

کوکوی خون‌ساز

درمانگران طب چینی برای درمان کم‌خونی با کمک غذا همواره غذاهای حاوی اسفناج را در اولویت قرار می‌دهند. افراد مبتلا به بیماری‌های گوارشی و زخم‌های گوارشی می‌توانند با گنجاندن اسفناج در برنامه غذایی‌شان علاوه بر این‌که به تسکین زخم‌های گوارشی خود کمک کنند به روند خون‌سازی و خون‌رسانی به این اعضا کمک کنند.

مهم‌ترین نکته برای حفظ خواص خون‌سازی اسفناج این است که مراقب باشید این سبزی را در دمای بسیار پایین یا بسیار بالا نگهداری و طبخ نکنید. فریز کردن اسفناج خواص آن را از بین می‌برد و از طرفی پخت‌وپز اسفناج در حرارت بسیار بالا هم اصلا توصیه نمی‌شود. اگر اسفناج را به‌صورت خام یا تفت‌داده در حرارت بسیار کم تهیه کنید، بیشتر از خواص درمانی آن بهره می‌برید.

خواص اسفناج از دیدگاه سنتی ایرانی

اگر در گروه افرادی قرار دارید که به دشواری سبزی‌ها مخصوصا اسفناج را در برنامه غذایی خود قرار می‌دهید سخت در اشتباهید. با ما همراه باشید تا با مهم‌ترین خواص درمانی اسفناج آشنا شوید.

مصرف اسفناج به صورت خام و پخته –با حرارت بسیار کم- می‌تواند بهترین ابزار برای کنترل اسیدمعده و درمان بعضی التهاب‌ها و زخم‌های دستگاه گوارش و حتی یبوست باشد.

همه خواص اسفناج برای بهبود کنترل و عملکرد اندام‌های داخلی به‌ویژه دستگاه گوارش نیست. افرادی که به‌طور مستمر اسفناج مصرف می‌کنند، آبرسانی و غذارسانی خوبی به سلول‌های پوستی خود انجام می‌دهند. این افراد معمولا پوستی شفاف دارند و خشکی پوست در فصل‌های سرد کمتر سراغ‌شان می‌رود. البته نباید فراموش کرد که زیاده‌روی در مصرف این سبزی ممکن است به بروز آکنه در بعضی افراد کمک کند. بنابراین همیشه در استفاده از آن جانب اعتدال را نگه دارید.

درمانگران چینی به افرادی که علاقه‌مند به ترک نوشیدنی‌های الکلی هستند، توصیه می‌کنند که مصرف اسفناج را به یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر وعده‌های غذایی خود بدل کنند.این سبزی می‌تواند متابولیسم کند، عملکرد کند روده‌ها و یبوست‌ ناشی از کندی عملکرد دستگاه گوارش را تسکین دهد به این شرط که دست‌کم در دو وعده از وعده‌های روزانه به‌عنوان پیش غذا یا غذای اصلی حاضر باشد.

بیماری‌ مفصلی دارید، دور اسفناج را خط بکشید

اسفناج اگرچه در گروه سبزی‌های برگ سبز و پرخاصیتی است که درمانگران طب سنتی ایران و چین از آن برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌کنند اما ازجمله گیاهانی است که مصرف آن به همه توصیه نمی‌شود. به‌گفته درمانگران طب سنتی از آن‌جا که اگزالات موجود در اسفناج برای افراد مبتلا به بیماری‌های مفصلی و استخوانی مانند التهاب مفاصل مضر است، زنان و مردانی که دچار بیماری‌های مفصلی و استخوانی هستند باید از مصرف بیش از اندازه اسفناج پرهیز کنند و برای کاهش میزان سردمزاجی و پیشگیری از عود کردن دردهای مفصلی‌شان اسفناج را با ادویه‌های گرم مانند زنجبیل و هل مصرف کنند.

هرگز فراموش نکنید

اسفناج اگرچه خواص درمانی متعددی دارد اما گاهی می‌تواند اثر سوء بر عملکرد اندام‌های درونی داشته باشد یا به تشدید علایم بیماری منتهی شود. درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان معتقدند که مصرف اسفناج با هر شیوه‌ای که طبخ شود یا به صورت خام می‌تواند افراد مبتلا به اسهال را دچار مشکل کند. از آن‌جا که اسفناج در گروه گیاهان ملین قرار می‌گیرد، استفاده از آن برای افرادی که دچار اختلال در عملکرد روده‌ها هستند و به اسهال دچارند اصلا توصیه نمی‌شود. افرادی که دچار سنگ‌کلیه یا التهاب مجاری ادراری هستند هم بهتر است از مصرف اسفناج در دوره درمان پرهیز کنند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.