اگر استرس بگیرید بچه دار نمی شوید
سلامت رکنا : فعالیت برخی سلولهای عصبی در زمان استرس موجب توقف تولید مثل میشود.
به گزارش رکنا ، پروفسور گرگ اندرسون از مرکز مغز و اعصاب دانشگاه اوتاگو (Otago) نیوزیلند بر اساس نتایج آزمایشگاهی تایید کرده است که تعدادی از سلولهای عصبی نزدیک پایه مغز، نورونهای RFRP، در شرایط استرس زا فعال میشوند و سپس سیستم تولیدمثل را سرکوب میکنند.
پروفسور اندرسون میگوید: "یک گام موثر روبهجلو که در سالهای اخیر در دسترس دانشمندان علوم اعصاب قرارگرفته است، توانایی کنترل فعالیت گروههای منتخب نورونهاست که میتوان فعالیت آنها را متوقف و یا تقویت و سپس نتایج را کنترل کرد. "
چه زمانی هورمونهای تولیدمثل سرکوب میشوند؟
وی ادامه داد: "در این تحقیقات، از تکنیکهای تراژنی پیشرفته استفاده کردیم تا نشان دهیم وقتی فعالیت سلولهای RFRP افزایش مییابد، هورمونهای تولیدمثل سرکوب میشوند، اتفاقی مشابه آنچه در هنگام استرس و در معرض هورمون استرس کورتیزول اتفاق میافتد. "
اندرسون اظهار کرد: "به طرز حیرتانگیزی، هنگامیکه از کورتیزول برای سرکوب هورمونهای تولیدمثل استفاده کردیم و همچنین سلولهای عصبی RFRP را نیز غیرفعال کردیم، سیستم تولیدمثل به عملکرد خود ادامه داد، انگار کورتیزول اصلا آنجا نبود. این موضوع ثابت میکند که نورونهای RFRP قطعه حیاتی معمای ناباروری استرسی هستند. "
پروفسور اندرسون تحقیق در مورد نقش نورونهای RFRP در کنترل باروری در پستانداران را حدود یک دهه پیش آغاز کرد.
وی میگوید: بعد از مطالعه فعال شدن این سلولها در هنگام استرس، به این موضوع که آیا این سلولهای عصبی ممکن است باعث سرکوب باروری شوند، علاقهمند شدم. این سوالی است که طی دهههای گذشته بیپاسخمانده بود.
پروفسور در ادامه افزود: " مشخصشده است که استروئیدهای استرس مانند کورتیزول احتمالا بخشی از مکانیسم درگیر هستند و سلولهای مغز که تولیدمثل را کنترل میکنند قادر به پاسخ دادن به کورتیزول نیستند، بنابراین به نظر میرسد که یک حلقه مفقوده دراینارتباط وجود دارد. "
وی خاطرنشان کرد: در این تحقیق نشان دادهایم که سلولهای عصبی RFRP درواقع حلقه مفقوده استرس و ناباروری هستند. آنها در شرایط استرسزا فعال میشوند و شاید با افزایش میزان کورتیزول سیستم تولیدمثل را سرکوب میکنند. "
وی هدف از این تحقیق را چنین بیان کرد: " هدف از این تحقیق بررسی غلبه بر ناباروری ناشی از استرس با استفاده از داروهایی است که عملکرد نورونهای RFRP را مسدود میکنند. "
لازم به ذکر است، این واکنش در زنان بیشتر مشهود بود. برای زنانی که با ناباروری دستوپنجه نرم میکنند، داروهایی که مانع عملکرد نورونهای RFRP میشوند، میتوانند یک درمان جدید باشند.
وی در انتها افزود: "چنین داروهایی موجود است، اما برای استفاده انسانی مورد تایید نیستند و احتمالا نیاز به بررسی بیشتر دارند. "
نتایج این تحقیق در ژورنال علوم اعصاب منتشرشده است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر