باران عامل میکروب است یا ضد میکروب؟!

باران / به گزارش رکنا ، دانشمندان دریافته اند قطرات باران حاوی باکتری است.

محققان دانشگاه MIT با استفاده از دوربین های سریع توانسته اند رفتار میکروب ها را کشف کنند.

هنگامی که باران به زمین می بارد، میکروب های زنده در خاک در قطرات آب معلق می شوند. سپس هنگامی که قطرات آب تبخیر می شوند، این باکتری وارد جو زمین می شود. محققان معتقدند این کشف نشان می دهد ارگانیسم ها عامل گسترش سریع بیماری ها و آلودگی در کشورها هستند.

باران در پاییز

به هرحال محققان متوجه شده اند هر قطره باران می تواند ۰.۰۱ درصد باکتری روی خاک را به جو منتقل کند. جالب آنکه میکروب می تواند تا یک ساعت درون یک حباب زنده بماند.

هرچند به نظر می رسد درصد باکتری های منتقل شده به جو بسیار کم است اما براساس محاسبات محققان حدود ۲۵ درصد از باکتری های موجود در خاک احتمالا به جو منتقل می شود.

باران «کرونا» را از سطح شهر می‌برد / کرونا در کشور کنترل نشده است

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت درباره کرونا و نقش باران در آن گفت: بارش باران سطح شهر را از وجود ویروس کرونا پاک می کند.

مینو محرز، عضوکمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت گفت: باران ویروس را از بین نمی‌برد، اما سطح شهر را از ویروس‌های به جا مانده از انسان ها مانند آب دهان و بینی پاک می‌کند و می توان تا حدودی درباره واگیر نشدن بقیه مردم امیدوار بود.

کرونا باران

وی ادامه داد: بیماری کرونا هنوز در کشور کنترل نشده است.

یک متخصص بیماری های عفونی گفت: باران و رطوبت موجب تکثیر، تولید و حتی باعث کاهش رشد کرونا نمی‌شود.

آیا باران موجب تکثیر کرونا می شود؟

مهری نیک بین، متخصص بیماری های عفونی درباره تاثیرات باران و رطوبت روی ویروس کرونا اظهار کرد: کرونا از خانواده‌ای بزرگ ویروس‌هاست که موجب بیماری تنفسی مانند سرماخوردگی می شود. بیشتر افراد در برهه ای از زندگی خود به کروناویروس ها آلوده می شوند اما شدت علائم بیماری معمولا خفیف تا متوسط هستند. در برخی موارد، ویروس ها می توانند موجب بیماری های دستگاه تنفسی تحتانی مانند ذات الریه و برونشیت شوند.

او افزود: این ویروس ها در سراسر جهان بین حیوانات شایع هستند اما تنها تعداد معدودی از آنها بر انسان تاثیر می‌گذارند. کروناویروس ها به ندرت می‌توانند تکامل یافته و از حیوان به انسان منتقل شوند. این شرایط درباره کرونا ویروس های مسبب سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) و سندرم حاد تنفسی شدید (SARS-CoV) رخ داد که هر دو مورد به واسطه علائم شدید خود شناخته شده هستند.

نیک بین درباره تاثیرات باران و رطوبت بر کرونا بیان کرد: اصلا باران و رطوبت موجب تکثیر، تولید و یا حتی جلوی روند رشد این ویروس را نمی‌گیرد. تنها می توان با رعایت نکات بهداشتی و ماندن در منزل تا حدودی جلو پیشرفت آن را گرفت زیرا شیوع بیماری بیشتر در محل هایی که تجمع مردم زیاد است، افزایش می یابد. این نوع بیماری علائمی نداشته و می تواند به سرعت تکثیر پیدا کند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.