علائم "سکته مغزی" را بشناسید
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به علائم سکته ی مغزی هشدار داد: اگر فرد و یا اطرافیان علائم سکته مغزی را مشاهده کردند، باید سریعا به اورژانس ۱۱۵ اطلاع دهند و از خود درمانی خودداری کنند.
به گزارش رکنا، دکتر فرزاد اشرافی، متخصص مغز و اعصاب و رئیس بخش مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش با بیان اینکه "سکته مغزی" دومین علت مرگ و میر در دنیاست، اظهار کرد: هرگونه اختلال در خونرسانی به بافت مغز، سکته مغزی تلقی میشود.
وی ادامه داد: سکته مغزی در اثر دو عامل خونریزیدهنده و عوامل ناشی از انسداد رگ به علت لخته، رخ میدهد همچنین نوع دیگری از سکته، حملهگذرای سکته مغزی است که علائم آن در کمتر از 24 ساعت رفع میشود.
این متخصص اعصاب، شایعترین سکته مغزی را سکته ناشی از انسداد رگها عنوان کرد و گفت: 25 درصد سکتههای مغزی ناشی از پارگی رگ و خونریزی مغزی و 85 درصد ناشی از ایجاد لخته در عروق مغزی است.
علائم سکته مغزی
اشرافی درباره علائم سکته مغزی توضیح داد: سکته مغزی بسته به اینکه کدام یک از قسمت های مغز را درگیر کرده است، متفاوت است؛ این علائم میتواند شامل تاری دید، اختلال در میدان بینایی، اختلال در بلع، اختلال در صحبت کردن، ضعف اندام و فلجی، اختلال در حس اندام، عدم تعادل و اختلال ادراری شود.
وی افزود: در مواردی که لختهها، عروق ساقه مغز را درگیر میکنند، میتوانند افت هوشیاری و کما را برای بیمار به دنبال داشته باشند.
در صورت بروز سکته مغزی از خود درمانی پرهیز کنید
دکتر اشرافی درباره اقدامات لازم برای بیماری که دچار سکته مغزی شده است، گفت: اگر فرد یا اطرافیان علائم بارزی همچون کج شدن صورت، اختلال در صحبت کردن، اختلال حرکتی یا ضعف اندام را مشاهده کردند، باید سریعاً به اورژانس 115 اطلاع دهند و از خوددرمانی خودداری کنند.
این متخصص تاکید کرد: حتی اگر فشار خون بیمار بالاست نباید برای پایین آوردن فشار خون بیمار اقدام به خوددرمانی کنند.
وی با بیان اینکه بعد از رسیدن بیمار به بیمارستان سریعاً از مغز وی تصویربرداری انجام میشود، یادآور شد: اگر بیمار کمتر از سه ساعت به بیمارستان برسد، می توان با تزریق نوعی از داروی ضد لخته، علائم حیاتی بیمار را برگرداند البته این دارو برای تمام سکته های مغزی کاربرد ندارد و برای سکتههای ناشی از انسداد رگ در اثر لخته موثر است.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی از عواملی که باعث خطر سکته مغزی میشود، مانند سن، جنس، نژاد و ژنتیک غیرقابل تغییر است، گفت: در میان افراد مسن، مردان و سیاهپوستان احتمال بروز سکته مغزی بیشتر است.
وی درباره عوامل قابل کنترل سکته مغزی گفت: بالا بودن فشار و چربی خون، دیابت، چاقی، بیتحرکی، مصرف دخانیات از جمله دخانیات و قلیان، مصرف الکل از جمله عوامل افزایش احتمال بروز سکته مغزی است که افراد میتوانند با تغییر در سبک زندگی خود آنها را کنترل کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر