دکانی به نام مدرسه دولتی ! / دریافت پول شارژ برای نظافت کلاس از والدین!

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در نظام آموزش و پرورش ایران، طبق اصل ۳۰ قانون اساسی، آموزش و پرورش رایگان است و دولت موظف است که دسترسی به آموزش را برای همه شهروندان فراهم کند. این اصل به وضوح بیان می کند که هیچ دانش آموزی نباید به دلیل مسائل مالی از تحصیل باز بماند و دولت باید هزینه های تحصیل را پوشش دهد.

اما در عمل، در برخی مدارس دولتی ، از خانواده ها هزینه هایی دریافت می شود که کاملا «غیرقانونی» است. این هزینه ها معمولا تحت عناوینی مانند کمک به مدرسه، شهریه، کلاس های فوق برنامه، کتب کمک درسی و... از دانش آموزان دریافت می شود. حتی در برخی مناطق، والدین مجبور به پرداخت هزینه های بالایی برای تأمین ملزومات آموزشی نظیر ابزارهای آموزشی و تجهیزات مدرسه نیز هستند.

در برخی موارد، پرداخت این هزینه ها به ایجاد تبعیض های آموزشی منجر می شود و توان مالی خانواده ها تاثیر قابل توجهی بر کیفیت آموزش و دسترسی به امکانات مدرسه برای فرزندانشان دارد.

این مشکلات باعث ایجاد یک تناقض بزرگ بین اصول قانونی و واقعیت های موجود در نظام آموزشی ایران می شود. در حالی که دولت در قوانین و اصول، آموزش رایگان را برای همه تضمین می کند، در عمل بسیاری از خانواده ها برای دسترسی به آموزش باکیفیت مجبور به پرداخت هزینه هایی می شوند که نه تنها فشار مالی زیادی به آنها وارد می کند؛ بلکه می تواند نابرابری های آموزشی و اجتماعی را نیز تشدید کند.

در کلاس 50 نفره درس بخوانید و آموزش بی کیفیت تحویل بگیرید؛ ولی هر وقت ما گفتیم پول بدهید!

حال در کنار این موارد، اخیرا روش های عجیبی برای دریافت پول از والدین در مدارس دولتی شنیده می شود که زیر سایه سکوت ادارات آموزش و پرورش ادامه و اشاعه پیدا می کند.

در یکی از مدارس دولتی شهر تهران که دانش آموزانش، در کلاس های 50 نفره درس می خوانند و به واسطه آن، کیفیت آموزش بسیار پایین می آید، هزینه های عجیب و غریبی از والدین دریافت می شود.

توصیه یک مدرسه دولتی به دانش آموزانش: به بازرس آموزش و پرورش نگویید که به شما جزوه کمک درسی دادیم!

پدر یکی از این دانش آموزان در گفت و گو با رکنا می گوید: اولین روزهای شروع سال تحصیلی، مدرسه 200 هزار تومان پول از ما گرفت تا مجله رشد و پیک آدینه به بچه ها بدهند. این در حالی است که ارائه جزوات آموزشی و دریافت هزینه بابت آنها، خلاف قانون است. به هر حال ما پول را پرداخت کردیم و چند وقت بعد، طی یک جلسه با والدین، مسئولان مدرسه از ما درخواست کردند تا این مجلات رشد و پیک های آدینه را تحویل دهیم و به بچه هایمان هم تاکید کنیم که اگر بازرس به مدرسه آمد و سوال پرسید که آیا چنین جزواتی دارند یا خیر، بگویند نداریم!

دریافت هزینه «اجباری» از دانش آموزان بابت مجله رشد

دریافت پول از والدین در مدرسه دولتی

این پدر در ادامه تاکید می کند: چند روز پیش، باز هم به ما پیام دادند که برای تهیه مجله رشد، مبلغ 150 هزار تومان پرداخت کنیم که این هزینه، «اجباری» قلمداد شده است. شما در نظر بگیرید، اگر یکی از والدین نخواهد زیر بار این هزینه هایی که کاملا «اختیاری» که به زبان مدرسه «اجباری» است برود، چگونه آن دانش آموز در حاشیه قرار می گیرد و رفتار مسئولان مدرسه با  بچه چه تغییری می کند.

پول بدهید تا کلاس درستان تمیز شود!

او می افزاید: از سویی دیگر، هزینه ای با عنوان «شارژ کلاسی» از ما اخذ می شود که به صورت فصلی است و بابت نظافت کلاس در نظر گرفته شده است! اینکه بابت تمیز کردن کلاس هم از ما پول بگیرند، یک اتفاق عجیب است که من تا کنون ندیده بودم؛ مگر اینکه کاری جدید در دستگاه تعلیم و تربیت باشد!

دریافت پول از والدین

این پدر در پایان می گوید: هزینه این شارژ کلاسی نیز می بایست به شماره حساب یکی از اولیا که جزء انجمن اولیا و مربیان مدرسه است واریز شود و پول به حساب مدرسه یا مسئولان آن واریز نمی شود تا مبادا آنها مورد بازخواست و سوال قرار بگیرند.

وبگردی