راه های درمانی خروپف شبانه

علی اصغر شیرازی متخصص گوش حلق و بینی درباره ابتلا به خروپف و راه‌های درمان آن اظهار کرد: ابتلا به اختلال خروپف به تنهایی خطری خاص به همراه ندارد، اما اگر این عارضه با علائمی مثل قطع تنفس که آن را آپنه تنفسی می‌نامیم همراه باشد، می‌تواند خطرناک باشد.

وی ادامه داد: اگر قطع تنفسی در هنگام خواب به تعداد دفعات بالا تکرار شود، ممکن است در نهایت به اختلالات قلبی و عروقی، فشار خون بالا، افزایش خطر سکته‌های مغزی و قلبی و مشکلات ریه منجر شود.

این متخصص گوش حلق و بینی تصریح کرد: عللی متعدد به بروز خروپوف‌های شبانه منجر خواهد شد، اما اغلب آن‌ها به انسداد مجاری فوقانی مثل بینی، حلق، دهان و قسمت بالایی حنجره مربوط است. به طور کلی می‌توانیم توصیف کنیم که به هنگام خوابیدن به خصوص طاق باز،‌ عضلات فک و زبان به سمت عقب می‌رود که این حالت به مسدود شدن راه‌های تنفسی و فشار به ریه‌ها منجر خواهد شد؛ در ادامه فشار وارده به مجاری تنفسی به ایجاد صداهایی منجر خواهد شد که ما آن را به نام خروپف می‌شناسیم.

شیرازی گفت: گاهی به دنبال عقب رفتن فک و مسدود شدن راه تنفسی فرد بیمار علاوه بر خروپف دچار قطع تنفس هم می‌شود و اگر تعداد دفعات قطع تنفس زیاد شود خطراتی را برای فرد به همراه خواهد داشت.

وی تشریح کرد: بررسی کیفیت خواب در مراکزی به نام کلینیک خواب انجام می‌شود، این مراکز خواب شما را بررسی کرده و تعداد دفعات قطع تنفس، ضربان قلب، اشباع اکسیژن و غیره را بررسی می‌کند تا در صورت نیاز درمان صورت گیرد.

این متخصص گوش حلق و بینی درباره راه‌های درمان خروپف اظهار کرد: به طور کلی مشاهده می‌شود که افراد چاق و دارای BMI بالا، بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به خروپف قرار دارند، پس پیش از هر چیزی کاهش وزن می‌تواند تاثیر زیادی بر بهبود سلامت و کیفیت خواب شما داشته باشد.

شیرازی با اشاره به اینکه مصرف به موقع وعده شام نیز می‌تواند تاثیر مثبت بر کاهش خروپف داشته باشد، بیان کرد: در برخی از افراد استفاده از قرص‌های آرام‌بخش و خواب آور باعث افزایش خروپف می‌شود، همچنین نحوه خواب تاثیر زیادی بر ایجاد خروپف دارد؛ برای مثال کسانی که به صورت طاق باز می‌خوابند نسبت به سایر افراد بیشتر با این اختلال درگیر می‌شوند.

وی تشریح کرد: گاهی در موارد حاد نیاز به استفاده از وسایلی وجود دارد تا راه تنفسی افراد باز نگه داشته شود، برخی از این تجهیزاتی طوری طراحی شده‌اند که با قرار گرفتن در بینی امکان تنفس را آسان‌تر می‌کنند، همچنین برخی از وسایل از حرکت کردن فک به سمت عقب جلوگیری کرده و مانع مسدود شدن راه‌های تنفسی می‌شود.

این متخصص گوش حلق و بینی ادامه داد: گاهی ممکن است در موارد شدید‌تر از دستگاه‌های اکسیژن استفاده کنیم که با اعمال فشار باعث شوند هوا از راه‌های تنفسی مسدود شده، اما در صورتی که روش‌های نام برده پاسخگوی درمان بیمار نبود دست به انجام اعمال جراحی می‌بریم.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.