مبارزه با خستگی بعد از تعطیلات + راهکارهای طلایی
رکنا: برای بازگشت به زندگی عادی بعد از تعطیلات این راهکارهای طلایی را به کار بگیرید.
زود بخوابیم، زود بیدار شویم
چندین روز تعطیلی باعث میشود هم ذهن و هم جسم دچار رخوت و تنبلی شود و به قول قدیمیها پشت مان باد بخورد. ریتم زندگی خانوادگی هم بهم میخورد. بچهها تا دیروقت بیدار میمانند و تا دیروقت میخوابند و ممکن است روزهای اول مدرسه برایشان خیلی سخت بگذرد.
اولین قدم را باید از همین جا بردارید. اگر بتوانید زندگی بچهها را به حالت قبل از تعطیلات بازگردانید تا حدود زیادی زندگی به روال خودش نزدیک میشود. اول باید ساعت خواب و بیداری کودکان تنظیم کنید.
چند روزی سعی کنید بچهها پیش از ساعت خواب سراغ بازیها و فعالیتهای هیجانی نروند. کار با گوشیهای موبایل و دستگاههای الکترونیکی را محدود کنید و به آنها بگویید حداقل یک ساعت قبل از خواب باید کار با این دستگاهها را تمام کنند. مراقب هم باشید که این کار حتما انجام شود.
حالا نوبت تنظیم ساعت خواب خودتان است که مثل بچهها حسابی به هم خورده است. به هم خوردن نظم خواب شب صبحها برای افراد مشکل به وجود میآورد و دقیقاً این مساله است که بعد از تعطیلات شما را دچار مشکل میکند. شما هم بهتر است حدود یک ساعت قبل از خواب دیگر با دستگاههای الکترونیکی مثل تلویزیون و گوشی موبایل کار نکنید چون میتوانند در ساعت خواب اختلال ایجاد کنند. بهتر است حدود یک ساعت قبل از خواب، از نظر جسمی و ذهنی شرایط آرامی را برای خود فراهم کنید. دوش گرفتن، کتاب خواندن و گوش دادن به یک موسیقی بیکلام آرامشبخش، برنامههای مناسبی برای قبل از خواب هستند.
استفاده از نور طبیعی صبح برای بیدار شدن هم مناسب است. اگر شب قبل پردههای اتاق را کنار بزنید، صبح پیش از زنگ ساعت با نور روز از خواب بیدار میشود. حتی اگر بعد از روشن شدن هوا از خواب بیدار نشوید، خواب به مرور سبک میشود و بدون احساس خستگی بیدار خواهید شد. نور طبیعی علاوه بر تنظیم ساعت زیستی بدن، ذهن را فعال میکند.
اینکه ساعت و آلارم گوشی تان زنگ بزند و شما بگویید ۵ دقیقه دیگر بیدار میشود کاری است که خیلیها عادت به انجامش دارند مخصوصاً بعد از تعطیلات. اما تمدید زمان خواب برای چند دقیقه بیشتر بعد از زنگ ساعت، بدترین کاری است که میتوانید با به هم خوردن ریتم ساعت زیستی بدن خود انجام دهید. چون دوباره به خواب عمیق میروید و هر بار که زنگ ساعت تکرار میشود، سختتر از دفعه پیش از خواب بیدار میشوید و در نتیجه بعد از بیدار شدن از خواب بدخلق و بیحوصله میشوید. بعد از شنیدن زنگ ساعت بیدار شوید، پردهها را کنار بزنید و اجازه دهید ساعت بدن شما با نور روز تنظیم شود.
تغذیه هم در این زمینه به شما کمک میکند. اگر بتوانید ساعت خوردن وعدههای غذایی را در طول روز ثابت نگه دارید، ساعت خواب و بیداری هم مشخص و ثابت میشود. مخصوصاً وعدههای صبحانه و شام. شام را چند ساعت پیش از خواب بخورید که تا زمان خواب، غذا تا حدودی هضم شود و کمک کند زودتر و آرامتر به خواب عمیق بروید. اگر صبحانه را در ساعت مشخصی از صبح بخورید صبحها، ساعت زیستی بدن نزدیک به زمان صرف صبحانه شما را آماده بیدار شدن میکند. مصرف غلات، شیر کمچرب و نوشیدن آب کافی پیش از خواب میتواند به کنترل و تنظیم ریتم طبیعی بدن کمک کند. اما قهوه، شکلات و غذاهای تند نمیگذارد سر وقت و خوب بخوابید.
وقتی خوابتان تنظیم شود در طول روز کمتر خسته، کسل و بی حوصله خواهید بود. حالتهایی که بیشتر مردم بعد از تعطیلات دچارش میشوند. سعی کنید سرتان را در طول روز گرم کنید و با برعهده گرفتن وظایف تازه و ریختن برنامههای جدید خودتان را از حال و هوای تعطیلات دور کنید. همان کاری که قرار است برایتان توضیح دهیم.
برنامههای سال جدید
شاید کلی خاطره داشته باشید از برنامههایی که اول هر سال ریختهاید و بعد هم بیخیالش شدهاید و رهایشان کرده اید. برای اینکه این بار بتوانید برنامه خوبی بریزید و انجامش بدهید اول باید بدانید که برنامه موفق، برنامهای است که نوشته شود. برنامهای که میریزید در یک سالنامه سال جدید بنویسید.
هدفهایتان را به دو بخش جزیی و کلی تقسیم کنید. هدفهای کلی مثل بالا بردن زمان مطالعه را جداگانه و اهداف جزیی مثل کاهش وزن را جداگانه بنویسید و برای هرکدام برنامهریزی کنید. اولویت بندی اهداف هم بسیار مهم است. اگر در این بخش اشتباه کنید ممکن است به مسالهای که واقعاً در زندگیتان مهم است درست نرسید.
مشخص کنید چرا این هدف انتخاب کردهاید و چرا میخواهید به آن برسید. بعد هم مشخص کنید که چگونه میخواهید به هدفتان برسید. وقتی دلیل انتخاب هدف برایتان مشخص باشد احتمال موفقیت تان بیشتر میشود.ببینید چه چیزهایی لازم دارید تا به هدفهایتان برسید و البته چه امکاناتی دارید. حتی ممکن است با توجه به امکانات تان متوجه شوید بهتر است تغییراتی در اهداف تان بدهید. برنامههایی که میدانید امکاناتش یا توانایی انجامش را ندارید در نظر نگیرید و سراغش نروید.
حتما فرصتی در نظر بگیرند تا مشخص شود که چند روز در هفته یا ماه را برای رسیدن به هدفهایشان باید اختصاص بدهبد. این زمان را باید دقیق و با توجه به ویژگیهای شخصیتیتان مشخص کنید. اگر زمان کم باشد و شما کمی تنبل باشید قطعاً نمیتوانید سر وقت برنامه را انجام دهید.میتوانید برنامهها را به برنامههای جزییتر و کوچکتر تقسیم کنید تا هم تعیین زمان برایشان راحتتر باشد و هم بهتر به هدفتان برسید. وقتی میبینید به یکی دو بخش کوچک از هدفتان رسیدهاید انرژی و انگیزه بیشتری برای ادامه حرکتتان میگیرید.
پشتکار داشتن برای انجام برنامهها، ناامید نشدن و فرصت دادن به خود و صبوری مسائلی است که در این برنامهریزیها و رسیدن به آنها به شما بسیار کمک میکند.
منبع: روزنامه اطلاعات
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر