تسکین درد با یک ادویه/خداحافظی با قرص های مسکن

زردچوبه؛ عنصر اصلی ادویه کاری، مدت‌های مدیدی است که در طب سنتی آیورودا برای درمان طیف وسیعی از مشکلات سلامتی Health کاربرد دارد که شامل تسکین درد، رفع خستگی و مشکلات تنفسی می‌شود.

زردچوبه چگونه عمل می‌کند؟

زردچوبه که زعفران هندی نیز نامیده می‌شود دارای ترکیبی به نام کورکومین است که تحقیقات نشان داده خاصیت ضدالتهابی دارد و از این رو به کاهش درد کمک می‌کند.

لازم به ذکر است بیشتر مطالعاتی که خاصیت ضد درد زردچوبه را مورد بررسی قرار داده‌اند، روی درمان پوکی استخوان و یا روماتیسم مفاصل متمرکز شده‌اند.

پژوهش‌های مرتبط با زردچوبه و تسکین درد

تا به حال شواهد در مورد مؤثر بودن زردچوبه در تسکین دردهای غیرمرتبط با آرتریت بسیار محدود بوده است و ضمناً بیشتر این شواهد مربوط به مطالعات نسبتاً کوچک یا تحقیقات آزمایشگاهی بوده است. در ادامه به بررسی یافته‌های برخی از این مطالعات می‌پردازیم:

سندرم پیش از قاعدگی

بر طبق نتایج حاصل از یک مطالعه در سال ۲۰۱۵، کورکومین به کاهش شدت علائم مرتبط با سندرم پیش از قاعدگی (PMS) کمک می‌کند. این علائم شامل انواع درد مانند کمردرد، سردرد، حساس شدن سینه‌ها و شکم درد می‌شود.

در مطالعه‌ای ۷۰ زن دچار سندرم پیش از قاعدگی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه، به مدت ۷ روز قبل از قاعدگی و سه روز بعد از قاعدگی در سه دوره‌ی متوالی روزانه دو عدد کپسول کورکومین مصرف کردند و گروهی دیگر نیز طی همان مدت دارونما مصرف کردند. در پایان مطالعه، آن‌هایی که ترکیبات زردچوبه مصرف کردند، کاهش بیشتری در شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی خود داشتند.

دندان درد

در مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸، دانشمندان دریافتند کورکومین می‌تواند درد مرتبط با جراحی دندان عقل را تسکین بدهد. این مطالعه روی ۹۰ نفر انجام شد و بعد از عمل جراحی گروهی کورکومین و گروهی دیگر مفنامیک اسید دریافت کردند. وقتی نتایج دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت معلوم شد آن‌هایی که کورکومین مصرف کرده بودند، نسبت به گروهی دیگر، کاهش درد بسیار قابل توجه‌تری داشتند.

تاندونیت

کورکومین در درمان تاندونیت نیز مؤثر است. تاندونیت بیماری دردناکی است که در آن تاندون دچار التهاب می‌شود. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۱ نشان داده که کورکومین می‌تواند با جلوگیری از فعالیت مولکول‌های التهابی، درد را تسکین دهد.

مصرف زردچوبه عوارض جانبی ندارد؟

هرچند به طور کلی زردچوبه بی‌ضرر است اما بعضی دوزهای بالای زردچوبه (یا استفاده‌ی طولانی مدت از زردچوبه) ممکن است مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع، سرگیجه یا اسهال ایجاد کند.

ضمناً استفاده از زردچوبه می‌تواند برانگیزاننده‌ی مشکلات کیسه صفرا و دیرتر لخته شدن خون باشد و یا در افراد دیابتی موجب کاهش خطرناک قند خون شود. اگر مشکل خاصی در سلامت خود دارید یا قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرید، قبل از مصرف مکمل زردچوبه با پزشک Doctor خود مشورت کنید.

آیا باید از زردچوبه به عنوان مسکن استفاده کرد؟

پیش از اینکه بتوانیم مکمل زردچوبه را به عنوان مسکنی برای هر نوعی از درد توصیه کنیم باید تحقیقات بیشتری انجام شود. اما بدون تردید، زردچوبه در رژیم غذایی، فواید خوبی برای سلامتی‌تان دارد. زردچوبه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و ضدالتهاب است.

برای استفاده‌ی بیشتر از زردچوبه می‌توانید علاوه بر مصرف آن در غذاهای مختلف، از آن به صورت چای نیز بهره ببرید.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید