مکمل هایی که دشمن قدبلندی است

 دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر حسین مراحل، عوارض کبدی، روانی و قلبی را از پیامدهای مصرف خودسرانه مکمل ها دانست و اضافه کرد: اختلال در عملکرد کبد، افزایش آنزیم های کبدی، سرطان، پرخاشگری، افسردگی، اضطراب، وابستگی فیزیکی و روانی به دارو، افزایش فشار و چربی خون و افزایش احتمال سکته های قلبی و مغزی از دیگر عوارض خطرناک مصرف مکمل ها است.

وی ادامه داد: همچنین مصرف مکمل در بانوان نیز موجب رشد موهای زائد، کلفت شدن صدا، پوست چرب و کم خونی می شود.

بازرس واحد نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: جوانان باید درنظرداشته باشند اخذ مشاوره درباره مکمل ها از مربیان ورزشی و تهیه آنها از باشگاه ها و فروشگاه های غیرمجاز عرضه مکمل ها، غیرقانونی است و لازم است مکمل ها را در صورت نیاز پس از مشورت با پزشک Doctor متخصص در حوزه مصرف مکمل بدنسازی، فقط از داروخانه ها خریداری کنند.

مراحل ادامه داد: فرآورده خریداری شده حتما باید دارای برچسب اصالت باشد و با استعلام کالا با مراجعه به سایت www.ttac.ir از اصل بودن آن اطمینان حاصل شود.

با توجه به آغاز فصل تابستان، مراجعه جوانان و نوجوانان به اماکن ورزشی برای گذراندن اوقات فراغت به صورت چشمگیری افزایش می یابد و در این بین از باشگاه های بدنسازی نیز استقبال بیشتری می شود.

از آنجایی که برخی تبلیغات باشگاه های بدنسازی فریبکارانه است و نوجوانان باید هنگام مراجعه به این باشگاه ها به ویژه در مورد مصرف مکمل ها هشیار باشند.

بازرسان به صورت گسترده بازرسی های لازم از باشگاه های بدنسازی را انجام می دهند و با باشگاه های متخلف طبق قانون Law رفتار می کنند. نداشتن جواز کسب و کارت بیمه ورزشی، استفاده نکردن از مربی متخصص و دارای مدرک و نبود ارتباط با پزشک و مشاور ورزشی از تخلفات شایع در باشگاه ها است.

مهمترین و تاثیرگذارترین تخلف باشگاه ها که بر سلامت مشتریان تاثیر می گذارد، فروش و توزیع دارو، مکمل و پودرهای غیرمجاز بدن‌سازی است که بازرسی و برخورد با این تخلف در حیطه وظایف دانشگاه های علوم پزشکی است.