کمک بشر دوستانه بیل گیتس به ریشه کن کردن مالاریا
رکنا: بیل گیتس 4 میلیون دلار به ریشه کن کردن مالاریا کمک کرد.
بیل گیتس 4 میلیون دلار به برنامه دستکاری ژنتیکی پشههای مالاریا برای نابودی آنها توسط خودشان اهدا کرد.
به گزارش تکتایمز، بیل گیتس قول داده است که جهان را از مالاریا نجات دهد و اکنون از قدرت مالی خود و علم استفاده میکند و تلاش میکند یک بار برای همیشه این مشکل جهانی را حل کند.
بیل گیتس دیروز 22 ژوئیه، 4 میلیون دلار کمک مالی به برنامه ریشهکن کردن مالاریا که طی آن پشههای مالاریا به واسطه رابطه جنسی یکدیگر را نابود میکنند، اهدا کرد.
این مبلغ مستقیما از "بنیاد بیل و ملیندا گیتس"، بنیاد خیریه بیل گیتس و همسرش تامین خواهد شد.
این کمک بخشی از برنامه بزرگتر گیتس است که در آن متعهد به "ریشهکن کردن مالاریا طی یک نسل" شده است.
هر سال بیش از یک میلیون نفر از مالاریا میمیرند. بیشتر آنها در کشورهای جنوب صحرای آفریقا اتفاق میافتد و بیشتر قربانیان کودکان هستند. سالیانه تا 600 میلیون نفر از مالاریا رنج میبرند. این بیماری فقط از طریق پشههای آنوفل پخش میشود.
در این طرح، پشههای نر اصلاح شده ژنتیکی با یک ژن خود محدود کننده در طبیعت رها میشوند. آنها با پشههای ماده که نیش میزنند و مالاریا را به انسان انتقال میدهند، رابطه جنسی برقرار میکنند و موجب نابودی این پشهها میشوند. از آنجایی که فقط نرها اصلاح ژنتیکی میشوند، این امر برای انسانها امن خواهد بود.
طی رابطه جنسی، پشههای ماده، ژن خود محدود کننده را دریافت میکنند. این ژن باعث میشود فرزندان آنها قبل از رسیدن به سنی که میتوانند انسانها را نیش بزنند، بمیرند. این بدان معنی است که پشههایی که قادر به گسترش مالاریا هستند، میمیرند.
"اکسیتک"(Oxitec) نام یک شرکت انگلیسی است که پشههای اصلاح شده ژنتیکی را که برخی آنها را "پشههای دوستانه" مینامند، توسعه میدهد. این پشهها تا سال 2020 توسعه خواهند یافت.
"گری فرندسن"، مدیر اجرایی "اکسیتک" از بنیاد گیتس برای اهدای این کمک تشکر کرد، چرا که به گفته وی، کمک بنیاد گیتس به این شرکت اجازه میدهد عملا وارد مبارزه علیه مالاریا شود.
این اولین بار نیست که بیل گیتس، شرکت "اکسیتک" را پشتیبانی میکند. در سال 2010 نیز وی 4.9 میلیون دلار برای برنامه ریشهکن کردن پشههای ناقل بیماری اختصاص داد.
اولین پشههای اصلاح شده ژنتیکی برای محدود کردن گسترش زیکا در آمریکای جنوبی توسعه یافتند.
"فیلیپ ولکوف"، مدیر برنامه مالاریا در بنیاد گیتس گفت: با پیشرفت بیشتر در حال حاضر، نوآوری مداوم و تحول آمیز برای رسیدن به هدف جهان بدون مالاریا حیاتی است. "اکسیتک"، سرمایهگذاری بنیاد گیتس را در برنامه پشههای اصلاح شده ژنتیکی برای استفاده در آفریقا به ثمر خواهد نشاند.
البته این کار با انتقاد برخی سازمانهای محیطزیست نیز مواجه شده است، چرا که معتقدند کشتن Killing پشهها اخلاقی نیست.
ارسال نظر