غول خفته ابولا بیدار شد/موج جدید مرگ در کشورهای آفریقایی

ابولا غول خفته‌ای که به مدت چندسال کنترل شده بود دوباره در کشور‌های آفریقایی موج مرگ و میر ده ها نفر منجر شده است.

کارشناسان بهداشتی هشدار داده اند بیماری ابولا دوباره در کشور جمهوری دموکراتیک کنگو شیوع پیدا کرده و سبب مرگ ۲۷ نفر و شناسایی بیش از ۶۲ مورد مشکوک به بیماری و ایزوله کردن آن‌ها شده است.

محققان اعلام کرده اند شیوع دوباره این ویروس قاتل The Murderer در آفریقا به دلیل استقبال نکردن اهالی بومی از طرح واکسیناسیون مقابله با ابولا به دلیل خرافات است.

اکنون تمامی کشور‌های همسایه با کنگو ازجمله آنگولا مرز‌های خود با این کشور را برای جلوگیری از گسترش بیماری ابولا بسته اند.

ویروس ابولا درسال ۲۰۱۴ در چندین کشور آفریقایی شیوه پیدا کرد و سبب مرگ بیش از ۱۱ هزارنفرشد.

اکنون نگرانی پزشکان از بابت گسترش سریع و اپیدمی دوباره ابولا و گسترش آن به کینشاسا پایتخت کنگو است که جمعیتی افزون بر ۱۲ میلیون نفر درآن زندگی می‌کنند.

ابولا بیماری بسیار مسری است و فرد بیمار در یک روز می‌تواند سبب ابتلای چندین نفربه بیماری شود.

شهر کینشاسا دارای فرودگاهی بین المللی با پرواز‌های منظم به کشور‌های مختلف اروپایی است و به همین دلیل امکان گسترش بیماری به سایر قاره‌ها نیز وجود دارد.

ابولا نوعی تب خونریزی دهنده است که می‌تواند در فاصله کوتاهی سبب مرگ فرد شود، پژوهش‌ها نشان می‌دهند حتی افرادی که بیماری در آن‌ها درمان شده است دچار دگرگونی در DNAسلول‌های خونی و وجود نشانه‌هایی مخفی از این بیماری تا پایان عمرخود هستند.

این ویروس پس از درمان اولیه به حالت اختفا در بدن انسان زنده می‌ماند و امکان دارد در سال‌های آینده دوباره سبب تشدید علامت‌های بیماری شود.

کشورهایی چون آنگولا، زامبیا، اوگاندا، سودان جنوبی، جمهوری آفریقای مرکزی، رواندا، بوروندی و جمهوری کنگو کنیا درحالت آماده باش برای مواجهه با بازگشت این بیماری مرگ باردرآمده اند.

اکنون نوعی واکسن تجربی به نام (rVSV-ZEBOV) به وسیله دانشمندان تولید شده که آزمایش‌های آن بر روی مبتلایان اثربخش بوده است هرچند که این واکسن درمان قطعی برای ابولا نیست، اما می‌تواند از سرایت آن به دیگران جلوگیری کند هرچند خرافات و ترس اهالی مانع از اجرای طرح واکسیناسیون شده است.

بیماری ابولا درسال ۲۰۱۴ آغاز و درسال ۲۰۱۶ به اوج رسید، حدود ۴۰ درصد از قربانیان از کشور لیبریا و بیشترین آمار مرگ و میر ناشی ازاین بیماری درکشور سیرالئون رخ داد.

آمار‌ها نشان می‌دهند در سال‌های اوج بیماری حدود ۲۹ هزار نفر به این ویروس مبتلا شدند که ۴۰ درصد از آن‌ها جان خود را ازدست دادند.

بیماری ابولا اولین بار به وسیله دانشمندان درسال ۱۹۷۶ شناسایی شده است و کارشناسان اعتقاد دارند این بیماری اغلب به وسیله خفاش میوه به انسان منتقل می‌کند، هرچند که گوریل و شامپانزه‌ها هم درسرایت بیماری نقش دارند.

نتیجه اثربخشی واکسن تجربی مقابله با ابولا و اثر‌های درمانی آن برروی ۶ هزارنفری که آن را تزریق کرده اند درمجله لانست (The Lancet journal) به چاپ رسیده است.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

پیشنهاد استاد بی حیای دانشگاه مشهد به دختر دانشجوی عراقی

اعدام قاتل ندای 6 ساله مشهدی در ملاعام + عکس

دخترهای مجرد مراقب باشید! / هشدار جدی

سناریوی دختر بی حیا برا ی خواستگارش در بیابان های اراک

نقشه راننده شیطان صفت برای خانم معلم جوان در شمال تهران + عکس

گفتگو با مرضیه / بعد از سوختن چهره ام عشقم را از دست ندادم! + عکس تاثیرگذار

روی خط کمک / نانوایی که دختر بچه را پشت کیسه های آرد برد!

وحشتناک ترین حادثه برای یک فوتبالیست هنگام شوت زدن + فیلم

راز شوم خانه مجردی مرد شهرستانی در غرب تهران

دادگاه تهران زن دیوانه را به خاطر قتل وحشتناک شوهرش محاکمه کرد + عکس

انتقام خجالت‌آور پیک موتوری از زن متاهل تهرانی

نقشه راننده شیطان صفت برای خانم معلم جوان در شمال تهران + عکس

قتل یک زن در بهشت زهرای تهران / حمیرا راز تخلی را نمی دانست! + عکس