ارزش غذایی این نان برابر با یک غذای کامل است

جو یکی از غلات بسیار مفید برای بدن است و به دلیلی داشتن ارزش غذایی بالا یک غذای کامل به شمار می‌رود. جو در دسته غلات پر مصرف در جهان قرار گرفته و به شکل‌ها و طعم‌های متفاوتی موجود و دارای خواص بی‌شماری است. اما خواص نان جو در چیست که این همه قدمت و طرفدار دارد؟

نان جو از قدیم همیشه در دسترس مردم بوده و غذای اصلی گلادیاتورهای رومی محسوب می‌شده است و به همین دلیل آنان را هوردیری به معنای خورندگان نان جو می‌نامیدند.

سبوس یکی از غنی‌ترین منابع غذایی فیبر و الیاف گیاهی است. به همین دلیل با افزایش حجم مدفوع با یبوست و بیماری‌های کولون به مبارزه برمی‌خیزد. فیبر گیاهی به دو نوع محلول و نامحلول تقسیم می‌شود که سبوس گندم جز فیبرهای نامحلول است که برای جلوگیری از یبوست و سایر بیماری‌های روده بزرگ از آن استفاده می‌شود. سبوس یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای درمان یبوست است. جلوگیری از یبوست به ما کمک می‌کند که دچار بواسیر، التهاب دیورتیکول، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت‌های گوارشی نشویم.

به دلیل اینکه سبوس در واقع یک غذای مسهل به حساب می‌آید و آب بدن را جذب می‌کند توصیه می‌شود همراه آن مایعات و آب فراوان استفاده کنید. سبوس جو و برنج جز فیبرهای محلول است که تاثیر مثبتی روی کاهش کلسترول خون دارد.

خواص نان جو سبوس دار:

تحقیقات نشان داده که نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی Health دارای ارزش بالایی است و به همین دلیل مورد توجه قرار گرفته است.

نان جو حدود دو برابر نان گندم دارای فیبر است. تقریبا در هر ۱۰۰ گرم نان جو چهار گرم فیبر وجود دارد. نان جو به دلیل داشتن فیبر بالا برای بیماران مبتلا به دیابت Diabetes مفید است و می‌توانند بخش زیادی از فیبر لازم برای رژیم غذایی روزانه خود را از این طریق تامین کنند.

از طرف دیگر نان جو به دلیل داشتن فیبر بالا قدرت سیرکنندگی بیشتری نسبت به نان گندم دارد و اکثر کسانی که قصد کم کردن وزن خود را دارند از نان جو در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند.

برای مثال از دیگر خواص نان جو می‌توان گفت این ماده دارای میزانی از ویتامین ب است و به همین دلیل برای ایجاد آرامش موثر است همینطور به دلیل وجود مقداری پتاسیم در آن برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا نیز مفید است.

باید توجه داشت که از نان جو به دلیل رژیمی بودن آن نباید بیش از حد استفاده کرد و از میزان مصرف نان روزانه تجاوز Rape کرد. همچنین به دلیل گلوتن موجود در این نان، آن را به افرادی که دچار بیماری سلیاک هستند توصیه نمی‌شود.

هنگام خرید نان جو توجه داشته باشید که این نان کاملا پف کرده و قهوه‌ای است و طعم چندان خوبی ندارد و اگر با نان‌های تختی که روی آن سبزیجات ریخته بودن تا پف نداشتن آن به چشم نیاید مواجه شدید بدانید که آن نان با آرد گندم پخته شده و به عنوان نان جو به شما فروخته می‌شود.

همانطور که ذکر کردیم از مهم‌ترین خواص نان جو ، خاصیت مسهل بودن و پیشگیری از یبوست آن است اما از دیگر خواص نان جو می‌توان به جلوگیری از سفید شدن مو می‌شود، نرمی استخوان کودکان را از بین می‌برد، برای کم خونی مفید است و کلسترول بد را کاهش می‌دهد.

توصیه محققان این است که به جای استفاده از نان‌های لواش و باگت که جز نان‌هایی با کالری بالا و ارزش غذایی کم هستند از نان جو و سبوس‌دار استفاده کنید.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.