چگونه اعتیاد به تلفن همراه را ترک کنیم؟

استفاده بیش از حد و غیر ضروری از تلفن همراه چیزی جز اتلاف وقت و از دست دادن فرصت‌های طلایی در زندگی نیست و می‌تواند منجر به شکست عاطفی، از دست دادن شغل و حتی سلامت شود.

کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند، اعتیاد شدید به استفاده از تلفن همراه و کنترل کردن مداوم پیام‌ها، سرزدن به شبکه‌های اجتماعی، عکس برداری و فیلم برداری و به طور کلی گذراندن زمان بیش از اندازه برای استفاده از این وسیله یا تبلت می‌تواند نشان دهنده نوعی اختلال روانی به نام اعتیاد به تلفن همراه باشد.کارشناسان دریافتند افراد در طول روز بیش از ۳۳ بار تلفن همراه خود را نگاه می‌کنند، با وجود آنکه می‌دانند تماس یا پیامی ندارند.

البته مبارزه با اعتیاد به تلفن همراه به این معنی نیست که افراد به طور کلی تلفن همراه خود را دور بیندازند، زیرا در عصر ارتباطات زندگی می‌کنیم و تلفن همراه در بسیاری از زمینه‌ها برای مفید و پرفایده است، از جمله در برقراری ارتباط با دیگران، خرید، انجام تراکنش‌های مالی، نرم افزار‌های حفظ سلامت و آموزشی، اما استفاده بیش از حد از این وسیله می‌تواند بر عملکرد مغز اثر منفی بگذارد.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند استفاده بیش از اندازه از تلفن همراه سبب اختلال در حافظه، چاقی، آکنه پوستی، کمر و گردن درد، آرتروز مفاصل دست و گردن، نزدیک بینی، آسیب شنوایی، ضعف در تمرکز و قدرت حل مسئله ها، ایجاد اختلال وسواس اجباری (OCD)، اختلال بیش فعالی و حتی سرطان مغز می‌شود.

استفاده از این وسیله در زمان کار کردن، مطالعه، حین رانندگی، زمانی که فرد دچار استرس بالاست یا نیاز به تمرکز دارد می‌تواند سبب کاهش بهره وری و تمرکز، حواس پرتی و حتی بروز حوادث Accidents خطرناکی، چون رانندگی شود، زیرا مغز انسان دارای تاخیر زمانی در انجام فرمان‌های کنترلی است و این سبب وقفه و تاخیر در تصمیم گیری به وسیله مغز می‌شود.

معمولاً افراد زمانی که دچار کسالت و خستگی به ویژه در زمان انجام کار‌های تکراری و خسته کننده یا سخت می‌شوند، تمایل فراوان به استفاده از تلفن همراه پیدا می‌کنند، در این حالت مغز برای رفع خستگی فرد را تشویق به انجام کار‌های دیگر به جز کاری می‌کند که در آن لحظه در حال انجام است؛ نمونه این حالت در زمان درس خواندن، بیدار ماندن برای شیفت شب و یا در حین رانندگی به وفور یافت می‌شود.

در این حالت فرد شروع به جست و جو در تلفن همراه خود می‌کند و از مشاهده ایمیل‌ها تا بررسی شبکه‌های اجتماعی و تماشای فیلم و عکس و گوش دادن به موسیقی پیش می‌رود و ناگهان متوجه می‌شود که ساعت‌ها وقت خود را هدر داده است.

وقت گذرانی بیش از حد در تلفن همراه و برنامه‌های آن و مشاهده پیام و خبر‌های پراکنده سبب بارگذاری حجم بالایی از اطلاعات ناقص در مغز می‌شود و فرد تمرکز و قدرت یادگیری برای آموختن مطالب مهم و اصلی را از دست می‌دهد؛ بسیاری از افراد اعلام کرده اند، از زمانی که تلفن همراه هوشمند خریده اند قدرت یادگیری مطالب و تمرکز آن‌ها کاهش محسوسی یافته است.

ترشح هورمون دوپامین به دلیل مشاهده یک عکس زیبا، فیلمی جالب، خبری مهیج یا پیامی از سوی دوست، پیامک ارسال وجه به حساب بانکی، مرور عکس‌هایی که به همراه دوستان گرفته شده است برروی تلفن همراه سبب وابستگی شدید افراد به این وسیله می‌شود، زیرا در زمان کار با آن احساس خوشایندی پیدا می‌کنند.

برای درمان این مشکل که می‌تواند تمام زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد، نصب نرم افزار‌های کنترل و بررسی میزان استفاده از تلفن همراه می‌تواند بسیار مفید باشد، این نوع نرم افزار‌ها می‌توانند زمان دقیق استفاده از این وسیله را به کاربر نشان دهند تا او برنامه ریزی بهتری برای زندگی خود به دست آورد.

دور کردن تلفن همراه از خود نیز یکی از موارد کمک به درمان اعتیاد به این وسیله است، شب‌ها تلفن همراه خود را خارج از اتاق خواب بگذارید تا آرامش بیشتری در زمان خواب داشته باشید؛ به جای استفاده از تلفن همراه برای بیدارشدن از خواب از ساعت‌های زنگ دار عادی استفاده کنید، زمان‌هایی از روز از این وسیله استفاده نکنید و برای مکالمه و ارتباط با دوستان خود از تلفن ثابت کمک بگیرید.

زمان مطالعه، انجام کار، صرف وعده‌های غذایی از تلفن همراه خود استفاده نکنید و آن را درمکانی امن، اما دور از خود قرار دهید.اطلاعات را از روی تلفن همراه خود به طور منظم خارج کنید و برروی رایانه یا هارد اکسترنال قرار دهید، به این ترتیب می‌توانید از روی رایانه به مشاهده داده‌ها یا عکس‌های خود بپردازید و نگران از دست رفتن اطلاعات، سرقت Stealing گوشی یا فراموش کردن آن‌ها نمی‌شوید.

هرروز بازه زمانی مناسب و محدودی برای خارج کردن اطلاعات از روی گوشی در نظر بگیرید تا درگیر مشکل هایی، چون پیام گوشی مبنی بر پرشدن اطلاعات برروی گوشی نشوید.بسیاری از نرم افزار‌ها روی گوشی تلفن همراه دارای نسخه رایانه‌ای یا نمونه‌ای مشابه هستند و می‌توانید به جای غرق شدن در استفاده از تلفن همراه خود از نسخه رایانه‌ای آن بهره‌مند شوید.

با رعایت راهکار‌های بالا تا حد زیادی می‌توانید اعتیاد به تلفن همراه را درخود کاهش دهید و به جای وقت گذرانی بیهود و استفاده غیرضروری از این وسیله به انجام کار‌های مفید و فعالیت‌های سازنده در زمینه سلامتی، یادگیری، بهبود روابط خانوادگی، مسافرت و حتی تفریح بپردازید.امروز افراد موفق زمان کمتری را صرف استفاده از تلفن همراه می‌کنند و این یکی از رمز‌های موفقیت آن‌هاست.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.