راز مبتلا نشدن به زوال عقل

آلزایمر می تواند پایانی بر زندگی اجتماعی و مستقل سالمندان و نیاز به مراقبت دائم از آنها باشد به همین دلیل آشنایی با جدیدترین شیوه های درمانی می تواند برگ برنده ای در برابر این بیماری سخت درمان باشد.

تاکنون درمان های مختلفی برای مبارزه، کنترل و پیشگیری از ابتلا به زوال مغز و بیماری آلزایمر در جهان ابداع شده است.

تمرکز گروهی از این درمان ها بر دارو درمانی، گروه دیگر بر جراحی و روش هایی چون کاشت تراشه، روان شناختی، ژن درمانی و برخی درمان های خارجی تحریک کننده مغز و بازیابی حافظه شناختی است.

در جدیدترین پژوهش دانشمندان دریافتند گوش دادن به صداهایی با فرکانس پایین مانند فشردن برخی از کلیدهای پیانو که تولید صدای زیر و با بسامد بسیار کم می کند سبب تقویت سرعت حرکت امواج مغزی در مبتلایان به آلزایمر می شود.

این پژوهش نشان می دهد گوش دادن به صداهای زیر و با بسامد پایین سبب از بین رفتن توده های سمی در مغز و حفظ سلامت آن می شود.

در مغز برای تبادل اطلاعات بین سلول ها، امواج مغزی یا امواج گاما وجود دارند که با سرعت 40 بار در ثانیه در مغز گردش می کنند و زمانی که فرد تصمیم می گیرد یا مطلبی را به یاد می آورد حداکثر سرعت خود را پیدا می کنند.

بررسی ها نشان می دهند در افراد سالمند مبتلا به بیماری آلزایمر، امواج مغزی دارای سرعت پایینی می شوند و به همین دلیل فرد در به یاد آوردن اطلاعات، تصمیم گیری و مرور خاطره ها دچار مشکل می شود.

کارشناسان آمریکایی این نتیجه ها را با بررسی برروی موش های آزمایشگاهی مبتلا به آلزایمر به دست آورده اند. پلاک های سمی ناشی از پروتئین بتا آمیلیوئید در موش هایی به صداهای زیر و با بسامد پایین گوش کرده اند بسیار کمتر از سایر موش های مبتلا بوده است و بخش هیپوکامپ مغز آنها سالم تر باقی مانده است.

یکی دیگر از درمان های جدید آلزایمر، استفاده از چراغ های چشمک زن است که آزمایش آنها برروی موش های آزمایشگاهی نتیجه های خوبی در بر داشته است و کارشناسان امیدوارند این شیوه را برروی انسان ها نیز آزمایش کنند.

ابتلا به بیماری آلزایمر در سال های اخیر رشد فراوانی داشته است و در آمریکا از هر هشت فرد بالای 65 سال یک نفر به این بیماری مبتلاست که حدود 70 درصد کل جمعیت سالمندان این کشور را در برمی گیرد.

کارشناسان هشدار می دهند درصورت کشف نشدن راهکارهای جدید درمانی و پیشگیرانه در سال های آینده میلیون ها نفر در سراسر دنیا به آلزایمر مبتلا و نیازمند مراقبت های درمانی ویژه می شوند.

کلید افزایش سرعت مغز در سالمندیبرای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی