همه آنچه که باید درباره بیماری پارکینسون بدانید

پارکینسون نوعی فلج محسوب می‌‌شود که در آن، طرف راست یا چپ سر درگیر است. در این بیماری صورت، چشم و دهان شخص دچار کجی و انحراف می‌‌شود و معمولا از چشم‌‌های قرمز شده فرد، اشک جاری می‌‌گردد.لقوه یا پارکینسون نوعی فلج محسوب می‌‌شود که در آن، طرف راست یا چپ سر درگیر است.

در این بیماری صورت، چشم و دهان شخص دچار کجی و انحراف می‌‌شود و معمولا از چشم‌‌های قرمز شده فرد، اشک جاری می‌‌گردد.در مغز بیماران مبتلا به پارکینسون، دوپامین کمتر از حد طبیعی وجود دارد چرا که آن دسته از سلول‌های مغزی که مسئول ساخت ناقل موسوم به دوپامین هستند، تا حد زیادی از بین رفته‌اند.

یکی از دلایل از بین رفتن این سلول‌ها می‌‌تواند ضعف کبد در سم زدایی از بدن باشد، چون که تجمع سموم در مغز، نابودی برخی از سلول‌های مغزی را بدنبال دارد.

در ادامه سایر دلایل ابتلا به این بیماری شرح داده می‌‌شود.

1- آفت کش‌‌ها، سموم و پاک کننده‌‌های شیمیایی که امروزه به‌طور گسترده استفاده می‌‌شوند در تخریب سلول‌‌های دوپامین ساز مغزی نقش دارند.

2- نداشتن تحرک کافی و اهمیت ندادن به ورزش Sport تأثیر بسزایی در ابتلا به پارکینسون دارد.

3- فشارهای روحی و روانی، سختگیری‌‌ها و حساسیت‌‌های نابجا و سخت گرفتن زندگی از تولید دوپامین در مغز جلوگیری کرده و زمینه ابتلا به لقوه را فراهم می‌‌کند.

4- استرس و ضعف اعصاب نیز سبب تشدید این بیماری می‌‌شود. لذا توصیه می‌‌شود که برای تقویت اعصاب از گیاهان معروفی چون بابونه، بادرنجبویه، اسطوخدوس، سنبل‌الطیب و... بیشتر استفاده شود.

5-  با شکم خوابیدن برای سلامتی مضر است.

6- رفتن از جای گرم به جای سرد بطور ناگهانی در زمستان زمینه ساز ابتلا به پارکینسون است. لذا نباید در فصل سرما هوای منزل را زیاد گرم نمود.

7- مصرف بی‌رویه غذاهای سرد و مرطوب و به دنبال آن غلبه رطوبت و افزایش آن، طوری که شب‌ها آب از دهان جاری شود، می‌‌تواند سبب ابتلا به پارکینسون شود.

باید دانست که یکی از درمان‌‌ها برای غلبه رطوبت مصرف شکر سرخ بجای شکر معمولی است.

8- عادت به مصرف همزمان تخم‌مرغ و ماهی می‌‌تواند موجب لقوه گردد.

9- کمبود ویتامین‌‌های گروه B عملکرد مغز را مختل می‌‌کند.

لازم به ذکر است که مصرف محصولات تخمیر شده مثل سرکه‌‌های طبیعی، لبنیات پروبیوتیک و نان‌‌های تخمیری با تأثیر بر فلور روده،کمبود ویتامین‌‌های گروه B را به طور معناداری برطرف می‌‌کنند.

همچنین غلات کامل و سبوس‌دار سرشار از ویتامین‌‌های گروه B هستند.

در ادامه راهکارهایی پیشگیرانه و درمانی بیان می‌‌شود.

1- مصرف فلفل تند، تولید و ترشح دوپامین را افزایش می‌‌دهد.

2- مصرف ادویجات و گیاهان گرم نظیر سیاهدانه، زنیان، گلپر و ... نقشی پیشگیرانه دارد.

3- ریختن روغن بنفشه در بینی تا حصول بهبودی

4- نوشیدن جوشانده مرزنجوش بصورت سه بار در هفته

5- باید دانست که خوردن باقلا، انواع لوبیا، تنقلات خام، دارچین، زعفران و دمنوش هوفاریقون ترشح دوپامین مغز را افزایش می‌‌دهند.

6- روغن مالی سراسر بدن با روغن زیتون حداقل ماهی یک مرتبه نقشی پیشگیرانه و درمانی برای این بیماری دارد.

7- باید دانست که هرچه غذاهایی که در برنامه غذایی هفتگی‌مان وجود دارد از نظرمان و با توجه به ‌ذائقه‌مان لذیذتر باشد، ترشح دوپامین و سایر ناقل‌‌های عصبی در مغز بیشتر می‌شود.

در نتیجه، علاوه بر شادتر شدن، از بیماری‌هایی نظیر لقوه در امان می‌‌مانیم.

البته بدیهی است که غذایی که لذیذ ولی ناسالم باشد، نباید مصرف شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی