خطرهای جانبی جراحی در شب
رکنا:یافتههای جدید نشان میدهد انجام جراحی در شب میتواند فرد را در معرض خطر بروز عوارض جانبی ناخواسته قرار دهد.
کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند انجام جراحی در شب (بازه زمانی ۹ شب تا ۷ صبح) میتواند فرد را در معرض خطر بروز عوارض جانبی ناخواسته به میزان ۵۰ درصد به نسبت انجام جراحی درساعتهای دیگر شبانه روز قراردهد.
کارشناسان موارد جراحی اورژانسی را متمایز میدانند، زیرا جان بیمار در مخاطره است، اما جراحیهای غیر اورژانسی بهتر است در بازههای زمانی صبح انجام شود.
یکی دیگر از زمانهای پرخطر برای انجام جراحی بازه زمانی تعطیلات و آخر هفته است که میتواند سبب عوارض جانبی دربیمار شود.کارشناسان علت را در افزایش استرس و خستگی در کادرپزشکی و جراح میدانند، همچنین در شب به طور طبیعی بیماری در افراد تشدید میشود و امکان دارد در حین جراحی موارد پیش بینی نشده اورژانسی رخ دهد.
این بررسی حاصل پژوهش دانشمندان دانشگاه میشیگان آمریکا برروی بیماران، کادر پزشکی و عوارض جانبی ایجاد شده دربیماران است.محققان ۱۵،۸۰۷ بیمار که از ۱ ژانویه ۲۰۰۷ تا ۱ اوت ۲۰۱۴ در دانشگاه میشیگان تحت عمل جراحی مغز قرار گرفته اند را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و دریافتند حدود ۷۸۵ عارضه توسط جراحان گزارش شده که ریسک بیش از ۵۰ درصدی برای جراحی در دیروقت است.
کارشناسان اعتقاد دارند برای رفع این مشکل باید دربیمارستانهای سراسر دنیا تعداد جراحان و نیز اتاقهای عمل مجهز به میزان کافی وجود داشته باشد تا بیمار دربهترین زمان روز خدمات جراحی دریافت کند و نیز فشارکاری جراحان و کادر پزشکی نیز کاهش یابد.نتیجه این یافتهها در مجله جراحی مغز و اعصاب (the journal Neurosurgery) منتشر شده است.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر