سه فایده ترک یک عادت زشت بر سلامت  + فیلم
حجم ویدیو: 26.49M | مدت زمان ویدیو: 00:03:47

 شش ساعت اول تا 15 سال بعد

به گزارش خبرنگار گروه ترجمه رکنا  طبق تحقیق جدید دانشمندان مشخص شده است یک فرد سیگاری از 6 ساعت نخست ترک این عادت یا اعتیاد می تواند شاهد بهبود و معکوس شدن (رو به مثبت) عملکرد بسیاری از دستگاه های داخلی بدن خود باشد.

- در شش ساعت نخست از ترک سیگار عملکرد قلب تغییر می کند و با آرامش و راحتی بهتری می زند و فشار به روی قلب و فشار خون آرام آرام پایین می آید.

- در روز نخست از ترک سیگار (24 ساعت پس از کشیدن آخرین سیگار) همه نیکوتین موجود در خون خارج می شود ، مونوکسید کربن خون کاهش قابل ملاحظه ای می یابد و اکسیژن به بافت های بدن و قلب راحت تر می رسد. نوک انگشتان گرم تر می شود و کمتر " گز گز" می کند.

- در هفته نخست ترک سیگار حس بویایی و چشایی به حد قابل ملاحظه ای بهتر می شود ، ریه (شُش) فرد سیگاری شروع به فرایند بازسازی می کند ؛ کیفیت خون فرد سیگاری بهتر می شود و سطح مواد آنتی اکسیدانی همچون ویتامین "ث " در خون به نحو قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.

- در ماه نخست از ترک سیگار سرفه ها و "خِر خِر" ریه ها به نحو محسوسی کاهش می یابد ، قدرت انتقال مواد مغذی از خون به بافت های بدنی ارتقا قابل ملاحظه ای می یابد و این گونه توان سیستم ایمنی بدن فرد برای مبارزه با انواع و اقسام باکتری ها افزایش می یابد. غلظت و چسبندگی خون در رگ ها به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد و گردش خون در دست ها و پاها با قوت و قدرت بیشتری نسبت به گذشته جریان می یابد.

- در شش ماه نخست از زمان ترک سیگار ریه فرد سیگاری بسیار بهتر کار می کند و خلط بسیار کمتری دارد و فرد احساس استرس و فشار روانی کمتری می کند.

- یک سال پس از ترک سیگار فرد تقریبا ریه بسیار سالم تری دارد و احساس تنگی نفس نمی کند و با راحتی بیشتری نفس می کشد.

-2 تا 5 سال پس از ترک سیگار ریسک حملات قلبی به ویژه در مردان به شدت کاهش یافته و با گذشت زمان این ریسک کمتر و کمتر می شود و برای زنان سیگاری 5 سال پس از ترک سیگار ریسک ابتلا به سرطان رحم تقریبا با یک زن غیر سیگاری برابر می شود.

- 10 سال پس از ترک سیگار ریسک ابتلا به سرطان ریه در افراد سیگاری به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد و در نهایت 15 سال پس از ترک سیگار ریسک ابتلا به حمله قلبی و سکته یک فرد ترک کرده تقریبا برابر با یک فرد غیر سیگاری است. فرد ترک کرده ریه های سالمی دارد و در بسیاری از شاخص های سلامتی تفاوت چندانی با یک فرد غیر سیگاری نمی کند.

همه موارد گفته شده مربوط به زمانی است که ترک سیگار در زیر سن 40 سالگی باشد و هر چه زمان از 40 سالگی افراد بیشتر گذشته باشد امکان جبران بخش بزرگی از این آثار کاهش می یابد هر چند در همان سنین نیز می تواند در کاهش بخش بزرگی از ریسک های مربوط به بیماری ها موثر باشد.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.