۱۵ درصد ایرانی ها مبتلا به پوکی استخوان هستند

دکتر احمدرضا جمشیدی در نشست خبری یازدهمین کنگره روماتولوژی ایران، اظهار داشت: پوکی استخوان موضوع مهمی است که باید توسط سیستم بهداشتی و درمانی کشور مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: خانواده‌ها و جامعه باید تلاش کنند که ذخیره استخوانی در کودکان به حداکثر برسد و این موضوع از طریق تغذیه و ورزش Sport بسیار حائز اهمیت است.

رئیس انجمن روماتولوژی ایران تأکید کرد: ذخیره استخوانی در سنین مدرسه به ویژه دوران بلوغ بسیار ضرورت دارد چرا که پس از سن ۲۵ تا ۳۵ سالگی، این ذخیره که به قله رسیده است از آن برداشت می‌شود، لذا مسئولین نظام سلامت باید بدانند که هزینه برای پیشگیری بسیار مهم‌تر از درمان است و ضرورت دارد.

جمشیدی تصریح کرد: در زنان یائسه نیز پوکی استخوان بسیار شایع است چرا که در این سن شیب برداشت از ذخیره استخوانی شدت می‌یابد و این موضوع به دلیل کاهش هورمون استروژن در بدن آنهاست.

وی گفت: کسانی که تحرک ندارند و یا دچار بیماری‌های التهابی همچون انواع روماتیسم هستند نیز در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند، همچنین افرادی که مبتلا به سرطان هستند و داروهای ضد تشنج و ضدانعقادی خون مصرف می‌کنند نیز احتمال پوکی استخوان در آنها بسیار زیاد است.

رئیس انجمن روماتولوژی ایران در ادامه با بیان اینکه سطح ویتامین D در جامعه ایرانی بسیار پایین است،‌ گفت: بخشی از این مسئله زمینه ژنتیکی و بخشی زمینه محیطی دارد و باید توجه داشت که ویتامین D عاملی است که سبب می‌شود کلسیم از روده جذب و به استخوان بنشیند.

جمشیدی گفت: کمبود ویتامین D می‌تواند سبب نرمی استخوان و در صورت کاهش چشمگیر سبب پوکی استخوان شود، از طرفی نیز بیماری‌های خودایمنی بی‌ارتباط با کمبود ویتامین D نبوده لذا توجه به رفع کمبود این ویتامین بسیار حائز اهمیت است.

وی به موضوع شکستگی ران در سالمندان به دلیل پوکی استخوان اشاره کرد و گفت: این مسئله در بهترین سیستم‌های بهداشتی و درمانی جهان ۲۰ درصد خطر مرگ و میر دارد، لذا سرمایه‌گذاری در این راستا بسیار حائز اهمیت است.

رئیس انجمن روماتولوژی ایران گفت: بر اساس برخی از تحقیقات پیش‌بینی شده ۱۰ تا ۱۵ درصد از جامعه دچار پوکی استخوان باشند، که متأسفانه با محدودیت پوشش بیمه‌ای سنجش تراکم استخوان ممکن است در آینده مردم دچار دردسر شوند.

وی گفت: سنجش تراکم استخوان برای بررسی پوکی استخوان بکار می‌رود و با انجام آن می‌توان به موقع پوکی استخوان فرد را تشخیص داد.

جمشیدی به سوء استفاده برخی از طب سنتی و اسلامی در حوزه درمان بیماری‌هایی همچون روماتیسم اشاره کرد و گفت: مردم باید بدون مشورت پزشک از داروهای گیاهی استفاده نکنند چرا که این موضوع می‌تواند سبب تشدید بیماری آنها باشد و عوارض جبران‌ناپذیری را به همراه بیاورد.

رئیس انجمن روماتولوژی ایران، گفت:‌ در حال حاضر ۲۸۸ روماتولوژیست در کشور داریم و حمایت دولتی، بیمه‌ای و سازمانی از بیماران در این حوزه بسیار حائز اهمیت است.

وی به نشانه‌های ابتلا به روماتیسم اشاره کرد و گفت: درد و تورم مفصل، زخم‌های غیرعادی روی پوست، تب بی‌دلیل، بی‌حالی و خستگی از نشانه‌های روماتیسم به شمار می‌رود که باید جدی گرفته شود.

جمشیدی در پایان گفت: استعمال دخانیات در تشدید بیماری روماتیسم و بروز پوکی استخوان نقش دارد و بنابر این توجه به این مسئله می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌ روماتیسم و پوکی استخوان مؤثر واقع شود.

 

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی