با نشستن زیاد پیرتر می شوید
رکنا: تحقیقات نشان می دهد که زنان پا به سن گذاشته ای که بیش از 10 ساعت در روز را صرف نشستن می کنند و فعالیت فیزیکی و جسمانی کمی دارند، دارای سلول هایی هستند که از لحاظ بیولوژیکی و زیستی پیر تر از سن واقعی (بر اساس تاریخ تولد) می باشند و در مقایسه با زنانی که کمتر می نشینند، تا 8 سال پیرتر به نظر می رسند.
زنان مسنی که فعالیت فیزیکی کمی دارند و ده ساعت از روز را می نشینند، سلول های پیرتری خواهند داشت.
تحقیقات نشان می دهد که زنان پا به سن گذاشته ای که بیش از 10 ساعت در روز را صرف نشستن می کنند و فعالیت فیزیکی و جسمانی کمی دارند، دارای سلول هایی هستند که از لحاظ بیولوژیکی و زیستی پیر تر از سن واقعی (بر اساس تاریخ تولد) می باشند و در مقایسه با زنانی که کمتر می نشینند، تا 8 سال پیرتر به نظر می رسند.
همچنان که یک سلول پیر می شود، تلومرهای سلول به طور طبیعی کوتاه تر شده و فرسایش می یابند، اما فاکتورهای سلامتی و سبک زندگی (لایف استایل) همچون چاقی مفرط و استعمال دخانیات می توانند این روند را تسریع کنند. تلومرهای کوتاه شده با بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و سرطان های عمده در ارتباط هستند.
محققان در دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیای سن دیگو گزارش دادند، زنان مسنی که بیش از 10 ساعت در روز را صرف نشستن می کنند و فعالیت فیزیکی و جسمانی کمی دارند، دارای سلول هایی هستند که از لحاظ بیولوژیکی و زیستی پیرتر از سن واقعی (بر اساس تاریخ تولد) می باشند و در مقایسه با زنانی که کمتر می نشینند، تا 8 سال پیرتر به نظر می رسند.
این پژوهش که در 18 ژانویه، آنلاین در مجله اپیدمیولوژی آمریکا منتشر شده است، نشان می دهد که زنان مسن تری که کمتر از 40 دقیقه فعالیت فیزیکی متوسط تا شدید در روز دارند و بیش از 10 ساعت در روز بدون تحرک و ساکن هستند، تلومرهای کوتاه تری دارند. تلومرها سرپوش های کوچکی هستند که در انتهای کروموزوم ها قرار گرفته اند و شبیه به نوک پلاستیکی بند کفش هستند که وظیفه حفاظت از کروموزوم ها را در برابر تخریب و زوال به عهده دارند و با افزایش عمر به تدریج کوتاه تر می شوند.
دکتر شادیاب و تیم پژوهشی وی معتقدند که آنها برای اولین بار و عینی توانسته اند اثر ترکیب زمان کم تحرکی و ورزش را روی نشانگرهای پیری اندازه گیری کنند.
بنا بر این گزارش، حدود 1500 زن 64 تا 95 ساله در این تحقیق شرکت داشتند. این زنان بخشی از یک تحقیق بزرگ تر به نام طرح سلامت زنان (WHI) هستند که این پژوهش ملی و سراسری در حال بررسی عوامل تعیین کننده ی بیماری های مزمن در دوران پس از یائسگی زنان است.
افراد شرکت کننده در این مطالعه، پرسشنامه هایی را تکمیل و برای هفت دستگاه شتاب سنجی را به روی ران سمت راست خود نصب کردند تا این دستگاه بتواند در هنگام راه رفتن و خوابیدن، حرکات زنان شرکت کننده را پیگیری کند.
شادیاب گفت: ما دریافتیم، زنانی که مدت بیشتری را می نشینند، اگر حداقل سی دقیقه در روز (مدت زمان توصیه شده در دستورالعمل ملی) ورزش کنند، تلومرهای کوتاه تری نخواهند داشت. بحث در مورد فواید ورزش باید از زمانی آغاز شود که ما جوان هستیم و همچنان که سن ما بالا می رود، حتی تا 80 سالگی، فعالیت بدنی باید جزئی از زندگی روزمره ما باشد.
شادیاب اضافه کرد: پژوهش های آتی تعیین خواهند کرد که چگونه ورزش با طول تلومر در جمعیت جوان تر و نیز در مردان مرتبط است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر