بزرگترین شهر  روی کره زمین!

10 شهر در جهان جزو بزرگترین شهرهای سراسر دنیا هستند شهری که رتبه اول را به خود اختصاص داده در کشور پر جمعیت چین واقع شده است.

بزرگترین شهر جهان و ده شهر بزرگ روی کره زمین

مراکز شهری در سراسر جهان گسترش یافته اند به طوری که جمعیت های بزرگ در شهرها برای استفاده از فرصت های اقتصادی بهتر، زیرساخت های مدرن و سایر امکانات وارد این شهر می شوند.

1.بمبئی:12.4 میلیون نفر

بمبئی، در ساحل غربی شبه قاره هند قرار دارد و حدود 12.4 میلیون نفر جمعیت دارد.این شهر در اطراف یک قلعه، توسط بریتانیا در قرن 19 تاسیس شده است و این بندرگاه طبیعی، باعث رشد فوری این شهر تا قرن هجدهم بود، به طوری که به خانه ای برای بخش تولیدی پررونق تبدیل شد.

بیشترین جمعیت میلیاردرها و میلیونر های هر شهر هندی در بمبئی ساکن شده اند.این شهر موسسات مالی مهمی مانند:بمبئی و بانک مرکزی هند را در بر دارد و به عنوان یک مرکز هنری نیز شناخته شده است، که صنعت سینما Cinema و بالیوود در آن برگزار می شود.

اسامی بزرگترین شهر های جهان

2.تیانجین:12.7 میلیون نفر

این شهر در منطقه شمال ساحلی چین قرار گرفته است و بیشتر از 12 میلیون جمعیت دارد.بعد از اینکه آبراه بزرگ چین در دوره ی «دودمان سوئی» باز شد، تیانجین به عنوان یک مرکز تجاری توسعه یافت.

این شهر به طور خاص در سلسله ی حکومتی «دودمان چینگ» و همچنین در جمهوری چین رشد کرده است و از سال 1860 به عنوان یک محل برای عهد قراردادها به کار گرفته شده است.تیانجین یک دروازه ی ورودی به پکن نیز است، و معماری اروپایی آنجا، تاریخ استعماری اش را نشان می دهد.

3.مانیل:12.8 میلیون نفر

مانیل در ساحل شرقی خلیج مانیل و در مصب رودخانه پاسیگ واقع شده است.امروزه این شهر پایتخت فیلیپین است و به عنوان یک شهر آلفای جهان شناخته شده است و به خاطر بنادر آن معروف می باشد.

طراحی شهری منحصر به فرد آن به خاطر سبک های خاص معماری اش، زبانزد است. مانیل مستعد بلایای طبیعی، مانند:سیل، زلزله، سونامی و طوفان است.

4.مسکو:13.1 میلیون نفر

مسکو بزرگترین شهر روسیه و همچنین پایتخت این کشور می باشد. این شهر در مرز روسیه و در مرکز این کشور واقع شده است و یکی از بزرگترین شهرهای جهان می باشد.

این شهر پیش از آنکه به عنوان پایتخت روسیه منتخب بشود، خانه دولت روسیه نامیده می شد و قوای قدرت بسیاری از ایالت ها است. این شهر با توجه به صنعت حمل و نقل، به خوبی توسعه یافته است و مناطق بزرگ سرسبز و معماری خیره کننده آن جا نیز مشهور است.

5.توکیو:13.6 میلیون نفر

توکیو در ساحل شرقی جزیره ی هونشو واقع شده است، که بزرگ ترین جزیره بین چهار جزیره ای است که ژاپن را تشکیل داده اند. این شهر، پایتخت ژاپن و مرکز یکی از 47 استان این کشور است. این شهر در ابتدا «اِدو» نامیده می شد، اما در سال 1868، وقتی که خانواده ی امپراتوری ژاپن از کیوتو به این شهر نقل مکان کردند، نام آن تغییر کرد.

تعداد ساکنان کلان شهر توکیو 13,617,445 نفر تخمین زده شده است. توکیو دارای پنجاه و یک شرکت در لیست «فورچون جهانی 500» است و در فهرست شهرهای جهانی رتبه ی چهارم را دارد. تقریبا همه ساکنان توکیو ژاپنی، و عده ای از آن ها چینی و کره ای هستند.

توکیو محل دفاتر مرکزی شرکت های بزرگ و مؤسسات اقتصادی است، درحالیکه بخش صنعت، عمدتا در شهرهای یوکوهاما، چیبا و کاوازاکی متمرکز است.

6.داکا:14.5 میلیون نفر

این شهر که اکنون به نام داکا شناخته می شود، از قرن 17 میلادی در زمینه تجاری گسترش فراوانی داشته است و پیش از تبدیل شدن به پایتخت بنگلادش در سال 1971، پایتخت چندین امپراتوری و کشور بوده است و با جمعیت 14.5 میلیون نفر، بزرگترین شهر بنگلادش و یکی از بزرگترین شهرهای جنوب آسیا است.

جمعیت این شهر طی چند دهه گذشته به شدت افزایش یافته است و تا قرن بیست و یکم به عنوان یکی از بهترین مکان ها برای تقویت روحیه بوده است. این شهر یکی از مراکز سیاسی و فرهنگی و تفریحی محسوب می شود.

7.استانبول:14.6 میلیون نفر

استانبول که در حدود سال 660 قبل از میلاد، با نام بیزانتیوم بنا شده است و در سال 330 میلادی با نام قسطنطنیه دوباره بنا شده است، تاریخ بی نظیری دارد. استانبول یکی از پایتخت های امپراتوری های روم، بیزانس، لاتین و عثمانی بوده است که امپراتوری عثمانی آن را به یک مرکز اسلامی تبدیل کرده است.

قرار گرفتن این شهر در میان جاده ی ابریشم مبادلات بین مردم گوناگون را در ناحیه ی خود آسان می کرد. استانبول بیش از 14 میلیون نفر جمعیت دارد و سالیانه میلیون ها توریست را به عنوان یکی از مطلوب ترین مقاصد توریستی اروپایی جذب می کند.

استانبول لقب قطب تاریخی، هنری، فرهنگی، و تفریحی را نیز کسب کرده است.

8.کراچی:18 میلیون نفر

کراچی مرکز استان سِند است، و جمعیت آن 18 میلیون نفر است. این شهر در موقعیت استراتژیک دریای عربی قرار گرفته است، و بندرگاه بن قاسم و بندرگاه کراچی که جزو بزرگ ترین بنادر پاکستان هستند، در این شهر واقع شده اند.

این شهر به عنوان یک روستای مستحکم در سال 1729، با نام کُلاچی ساخته شد و با اشغال بریتانیایی ها به شهری برجسته تبدیل شد.

ساکنان کراچی به قومیت ها، نژادها و مذاهب مختلفی تعلق دارند که این شهر را به متنوع ترین شهر پاکستان تبدیل کرده است. اقتصاد رسمی کراچی در سال 2014، 113 میلیارد دلار ارزش گذاری شد و در حدود 20 درصد تولید ناخالص داخلی را بر عهده دارد.

9.پکن:18.5 میلیون نفر

پکن پایتخت کشور چین است و در منطقه ی شمال-مرکزی چین شمالی واقع شده است. این شهر، از زمانی که یکی از چهار پایتخت بزرگ باستانی چین بوده است تا زمان اشغال خارجی ها و همین طور جنگ غیرنظامی در قرن بیستم، تاریخ پرحادثه ای داشته است.

پکن پس از انقلاب کمونیستی سال 1949، خود را به عنوان یک مرکز صنعتی بنا کرده است. اتومبیل ، پارچه، صنایع پتروشیمی و تجهیزات هوافضا چند مورد از محصولاتی هستند که توسط بخش صنعتی این شهر تولید شده اند.

این شهر به عنوان یک مرکز فرهنگی، 7 اثر در لیست میراث جهانی یونسکو دارد.

10.شانگهای:24.1 میلیون نفر

جمعیت 24 میلیونی شانگهای، این شهر را به پرجمعیت ترین شهر، نه تنها در آسیا بلکه در جهان نیز تبدیل کرده است. شانگهای در دلتای رود یانگ تسه قرار گرفته است و ورودی شهر، در سال 2016 به عنوان شلوغ ترین ورودی شهر در دنیا معرفی شده است.

شهر کینگ لانگ، که در سال 746 یافت شد، از شانگهای پیشی گرفت و به عنوان یک بندرگاه تجاری در امپراتوری چین رشد کرد. پتانسیل اقتصادی شانگهای در قرن نوزدهم، باعث جنگی بین بریتانیایی ها و فرانسوی ها بر سر فرمانروایی این شهر شد.

از بزرگترین شهر جهان چه می دانید؟

ژاپنی ها نیز در طول جنگ جهانی دوم به شانگهای حمله کردند. شانگهای به عنوان یک قطب اقتصادی و تجاری در چین امروزی می باشد و از سال 1992، به جز رکود جهانی سال های 2008 و 2009، نرخ رشد دو رقمی داشته است.بهترین مراکز سرویس دهی شانگهای، املاک و مستغلات، خدمات مالی و خرده فروشی هستند، درحالیکه بخش صنعت، در حدود 40 درصد از کل خروجی را شکل می دهد.

شانگهای میزبان مناطق صنعتی متعددی است، مانند منطقه ی اقتصاد و توسعه ی تکنولوژیک هونگ کیائوی شانگهای. این شهر، مهاجران محلی و همچنین مهاجران خارجی از ژاپن، آمریکا و کره را به خود جذب می کند.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

وبگردی