6 نقطه آلوده در فرودگاه و هواپیما که عامل بیماری است
رکنا: افرادی که علاقه مند به سفر هستند بهتر است این نکات را در هواپیما و فرودگاه رعایت کنند تا از گزند بیماری ها در امان بمانند.
تحقیقات نشان داده است که برخی وسایل و تجهیزات به کار رفته در هواپیماها و فرودگاهها اگرچه شاید توجه چندانی هم برنیانگیزند، نقشی بسیار در احتمال انتقال میکروب و ابتلا به انواع بیماریهای کمخطر یا پرخطر دارند. اگر شما نیز همانند بسیاری از مردمی که این روزهای تعطیل به گشتوگذار روی آوردهاند، قصد سفر دارید، بد نیست با برخی از نمونههای مرتبط با موضوع در ادامه مطلب آشنا شوید.
بسیاری از ما طی شبانهروز با عوامل محیطی زیادی در تماسیم و بدون آنکه خودمان هم توجه چندانی به آنها داشته باشیم، ممکن است این تماسها در ابتلایمان به انواع و اقسام بیماریها نقش داشته باشند:
۱-قفلهای دستشویی
یک میکروبشناس با اخذ نمونههایی از قفلهای دستشویی پنج فرودگاه در ایالات متحده برای تعیین و تشخیص این که کدام فرودگاهها و چه سطوحی در این مکانها دارای بیشترین باکتری هستند به نتایجی دست یافت که احتمالا باعث تعجب شما هم بشود: درست همان جاهائی که احتمال بسیار ضعیفی در تخمین میزان باکتری وجود دارد: قفلهای دستشویی.
این میکروبشناس با بررسی ۲۶ نمونه از قفلهای دستشویی هواپیماها و فرودگاههای امریکایی متوجه شد به طور کلی ۷۰ واحد تشکیلدهنده کلونی یا CFUs در هر اینچ مربع این نقاط تماس وجود دارد؛ البته، این میزان ۳۰ برابر کمتر از کثیفترین جای بررسیشده در فهرست وی بود.
۲-کمربند ایمنی
کمربندهای ایمنی نصبشده در صندلیهای هواپیما پس از نمونهگیری محقق مذکور مقام بعدی را از نظر آغشتگی به باکتریها و میکروبها به دست آوردند! با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش، کمربندهای ایمنی هواپیما به طور متوسط، ۲۳۰ CFU باکتری را در هر اینچ مربع خود جای داده بودند که در پی تماس دستها برای بستن کمربند احتمال انتقال بیماری به مسافر شدت مییابد.
۳-دکمه فلاشتانک توالت
دکمه فلاشتانک توالت در دستشوییهای عمومی، از جمله مناطق پرخطر در انتقال میکروب و بروز بیماری است. بررسی مذکور نشان داد میزان آلودگی هر اینچ مربع از دکمههای فلاش تانک توالت تعبیهشده در هواپیماها و فرودگاهها به طور متوسط ۲۶۵ CFU است.
۴-دریچه جریان هوای بالای سر سرنشینان
دریچههای کوچکی بالای سر سرنشینان هواپیما تعبیه شده که هوای خنک را به سمت مسافران هدایت میکند. نمونهگیری از این دریچهها نشان داد میزان آلودگی میکروبی و باکتریائی اغلب آنها ۲۸۵ CFU در هر اینچ مربع است؛ یعنی کمی بیشتر از میزان آلودگی دکمه فلاش تانک توالت. بنابراین بهتر است هنگام خاموش و روشن کردن یا تنظیم آنها بیشتر دقت کنید.
۵-شیرهای آبخوری
میزان آلودگی شیر آبخوریهای عمومی هواپیماها و فرودگاهها فقط کمی کمتر از وسیلهای است که بیشترین میزان آلودگی را در این تحقیق داشته است؛ چنان که گویا اگر از نوشیدن حتی جرعهای آب بیرون آمده از سوراخ این شیرها خودداری کنید، شانس سلامتیتان بیشتر خواهد بود: ۱۲۴۰ واحد تشکیلدهنده کلونی یا CFU در هر اینج مربع، میزان آلودگی این شیرها را در تحقیق مذکور برای خود به ثبت رسانده است!
۶-میز دستی یا میز غذای جلوی سرنشینان
شاید به ذهنتان هم خطور نکند که بیشترین میزان آلودگی متعلق به این میز کوچک دستی در جلوی سرنشین هواپیماست که به پشتی صندلی سرنشین جلویی نصب شده است. بررسی نمونههای به دست آمده در تحقیق نشان داده است که باکتریها علاقه بسیار زیاد به نشستن روی این میز دستی اغلب پلاستیکی و چسبیدن به آن دارند! میزان آلودگی این سطوح ۲۱۵۵ واحد تشکیلدهنده کلونی را در هر اینچ مربع شامل میشده است!
البته محققان این پژوهش متذکر شدهاند همه افرادی که هر روز در سراسر دنیا با هواپیما سفر میکنند به سبب استفاده از این وسایل پس از پرواز بیمار نمیشوند چراکه سیستم ایمنی بدن و بسیاری از موارد دیگر نیز در بروز بیماری ناشی از آلودگی میکروبی و باکتریائی سطوح نقش دارند؛ با این حال، عقل سلیم در پیش گرفتن روشهای احتیاطی را به شکل متعارف توصیه میکند.
ارسال نظر