قلعه دل مونته ، شاهکار معماری ایتالیا
رکنا: بر بلندای تپه ای مشرف به منطقه ی آندریا در ایتالیا، قلعه ای با عجیب ترین شکل و شمایل بر پا ایستاده است. این دژ قرن سیزدهمی 8 ضلعی بوده و در هر کنج آن، یک برج هشت ضلعی قرار گرفته است. طرح هندسی این قلعه در زمان خود بسیار خاص و منحصر به فرد بوده است.
این قلعه در سال 1240 توسط امپراطور مقدس رومی ها فردریک دوم ساخته شده، اما دلیل ساخت آن بر هیچ کس روشن نیست. هدف از ساخت این قلعه دفاعی نبوده چرا که خندق یا پل Bridge متحرکی در اطراف آن قرار ندارد، هرچند باستان شناسان بر این باورند که در اطراف این قلعه دیوار محافظی وجود داشته است. برخی نیز می گویند که این قلعه چیزی بیش از یک اقامتگاه شکار نبوده است.
این قلعه در زمان ساخت به اندازه ای که امروز به نظر می رسد، منزوی نبوده است. منطقه ی مورد نظر با ذخایر آبی سرشار و پوشش گیاهی انبوه بسیار بارور بوده و صومعه ای به نام سانتا ماریا دل مونته نیز در نزدیکی آن قرار داشته که به نظر می رسد قلعه نام خود را از آن گرفته باشد.
تنها سند موجود در مورد ساخت قلعه ی دل مونته، مدرکی از زمان فردریک دوم منسوب به سال 1240 میلادی است که در آن امپراطور به حکمران کاپیتاناتا دستور می دهد که روی قلعه سلسله اقداماتی انجام دهد. ماهیت این اقدامات به طور دقیق مشخص نبوده و حتی معلوم نیست که خود فردریک دوم هیچ گاه از این قصر استفاده کرده باشد یا خیر. اما شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه در سال 1246 از این قلعه به عنوان زندان Prison استفاده می شده؛ در نهایت نیز در زمان شیوع طاعون این مکان پناهگاهی برای بازمانده ها بوده است.
شکل 8 ضلعی و خاص این قلعه بین دانشمندان محل مناقشه است، چرا که فردریک دوم باعث و بانی ساخت قلعه های زیادی در این منطقه بوده اما هیچ یک از آنها مانند قلعه ی دل مونته ساختار 8 ضلعی ندارند. برخی از مورخان بر این باورند که هشت ضلعی نمادی بین مربع (نماینده ی زمین) و دایره (نمایش دهنده ی آسمان) است. به احتمال زیاد فردریک دوم چنین شکلی را از گنبدهایی در اورشلیم که در طول جنگ های صلیبی با آنها مواجه می شده و یا از کلیسای جامع آخن الهام گرفته است.
این قصر زمانی اتاق های تزئین شده ی زیبا با کفسازی مرمری و ستون ها، موزاییک، نقاشی ها و پرده های منقوش داشته، اما همه ی آنها در قرن هجدهم تخریب شدند.
در دهه ی 90 میلادی، این قلعه به عنوان شاهکار معماری قرون وسطی به لیست میراث فرهنگی یونسکو اضافه شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر