زیباترین ساختمان های تهران را بشناسید +عکس های بی نظیر
رکنا: بیش از دو قرن است که تهران، عنوان پایتختی ایران را به خود اختصاص داده و در طول این مدت اتفاقات بزرگی را شاهد بوده است. نام این شهر که می آید به دنبالش سر و صدا، ترافیک، شلوغی و روزمرگی نیز در گوشه ی ذهن جا خوش می کند و ما را از توجه به سایر جلوه های این شهر باز می دارد. گویی آپارتمان ها و برج های سر به فلک کشیده، خانه های لوکس و مدرن، سازه هایی که هر یک در گوشه ای از این شهر قد علم کرده اند، اتوبان ها، پل ها و بسیاری موارد دیگر تهران را تحت تصرف خود درآورده و مانع از دیدن و لمس بسیاری از تماشایی ترین جلوه های پایتخت می شوند.
شاید همین مسئله بود که باعث شد پوتینا فلاحی که یک ایرانی - آمریکایی است به این فکر بیفتد که گشتی متفاوت را در تهران تجربه کند و این شهر را از نگاهی دیگر بشناسد. او برای آنکه همه با جلوه هایی متفاوت از این شهر همیشه بیدار آشنا شوند، فهرستی را از ۱۰ بنای دیدنی در تهران تهیه و منتشر کرده است.
اگر ساکن تهران هستید و فکر می کنید این شهر هیچ جاذبه خاصی جز دود و ترافیک ندارد بهتر است کمی از وقتتان را با ما سپری کنید تا گشت و گذاری متفاوت را برایتان رقم بزنیم. اگر هم قرار است که میهمان پایتخت بشوید بهتر است با این فهرست آشنا شوید تا در سفرتان، جاذبه های این شهر را از دست ندهید.
۱- موزه سینما
خیابان ولیعصر یکی از دیدنی ترین خیابان های تهران است که قدم زدن در امتداد آن حال و هوایی خاص را به شما هدیه می دهد. در گوشه ای از این خیابان طویل، عمارتی از دوران قاجار وجود دارد که خودش را در میان باغی موسوم به باغ فردوس، جا کرده و با ظاهری دلفریب شما را به سوی خود می کشاند. دیوارها و ستون های استوار این بنا به همراه بالکن آن در کنار گل آرایی هایی که در فضا انجام شده، دنیایی دیگر را پیش رویتان قرار می دهد. البته همه چیز به همین جا ختم نمی شود؛ کافیست تا قدم به درون ساختمان بگذارید تا موزه ای از صنعت فیلم سازی ایران را ببینید و سفری به گذشته ها را تجربه کنید.
کافه های اطراف ساختمان نیز لحظات خوشی را به شما هدیه می کنند. می توانید در حالی که به ساختمان خیره شده اید و از فضای سبز اطراف لذت می برید، یک فنجان چای یا قهوه نیز بنوشید و روزی متفاوت را برای خود خلق کنید.
آدرس: خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش- باغ فردوس
ساعات بازدید از موزه: یکشنبه تا پنجشنبه ۹ الی ۱۷
جمعه ها و ایام تعطیل ۱۴ الی ۱۷
تعطیلات: شنبه ها و ایام سوگواری
آخرین زمان فروش بلیت: ساعت ۱۶:۱۵
هزینه بازدید از موزه: ۳۰۰۰ تومان برای اتباع ایرانی، ۲۰۰۰۰ تومان برای اتباع خارجی و ۲۰۰۰ تومان برای بازدید گروهی و دانشجویان
۲- سرای روشن
در خیابان ناصر خسرو، یکی از قدیمی ترین خیابان های تهران، ساختمانی به نام سرای روشن وجود دارد که در سال ۱۳۱۱ به عنوان یکی از اولین مراکز تجاری ایران ساخته شده است.
این ساختمان ظاهری بسیار متفاوت با بناهای ایرانی دارد و جلوه هایی از معماری اروپایی و سبک معماری گوتیک را به نمایش می گذارد. در حالی که تزیینات و مجسمه های استفاده شده در ایران کمتر دیده شده اما نماد زرتشتیان در میان آن، رنگ و بویی ایرانی به آن بخشیده است.
آدرس: خیابان ناصرخسرو - در نزدیکی کوچه مروی
۳- تماشاگه زمان
تماشاگه زمان نام موزه ای در شمال تهران است که در یک باغ لوکس قرار دارد. ساختمان این موزه شاهکاری در معماری ایرانی به شمار می رود که در گذشته به حسین خداداد، یک تاجر معروف ایرانی تعلق داشته است. رنگ آبی ساختمان و پنجره هایی که با نقوش توری شکل تزیین شده اند شما را محو تماشای خود می کنند و با قدم گذاشتن به درون آن مسحور شیشه های رنگی و گچبری خارق العاده آن خواهید شد.
امروزه در این ساختمان ابزارهای اندازه گیری زمان از گذشته های دور به نمایش درآمده اند که بر جذابیت فضا می افزایند.
آدرس: خیابان زعفرانیه، بین خیابان کافی آبادی و خیابان بغدادی
ایام بازدید : همه روزه به جز جمعه ها و ایام سوگواری
ساعات بازدید: ۹:۰۰ الی ۱۸.۰۰
هزینه بازدید از موزه: ۳۰۰۰ تومان برای اتباع ایرانی، ۱۵۰۰۰ تومان برای اتباع خارجی
۴- موزه آبگینه تهران
موزه آبگینه تهران، موزه ظروف و سرامیک است که در یک ساختمان زیبای قاجاری قرار دارد. این ساختمان در حدود ۹۰ سال پیش توسط احمد قوام، از سیاستمداران دوره قاجار و پهلوی، به عنوان محل اقامت و کار شخصی اش ساخته شده و مورد استفاده قرار گرفته است.
بعدها این ساختمان به سفارت مصر اختصاص یافت و سپس در سال ۱۳۵۵ توسط فرح پهلوی برای راه اندازی یک موزه خریداری گردید. این بنای با شکوه، سبک های معماری اروپایی و ایرانی را در هم آمیخته و با استفاده از یک پلکان روسی برای اتصال طبقات، جلوه ای خاص ار معماری را ایجاد کرده است. گچبری، ستون های چوبی، لوسترهای کریستالی و به طور کلی نمای داخلی این ساختمان تصاویری سحرانگیز را در ذهن شما حک می کند.
آدرس: خیابان سی تیر
ایام بازدید : همه روزه به جز ایام سوگواری
ساعات بازدید: شش ماه اول سال ۹:۰۰ الی ۱۹.۰۰ و شش ماه دوم سال ۸:۰۰ الی ۱۷:۰۰
هزینه بازدید از موزه: ۲۵۰۰ تومان برای اتباع ایرانی، ۱۵۰۰۰ تومان برای اتباع خارجی
۵- کاخ گلستان
مجموعه کاخ گلستان گروهی از ساختمان های سلطنتی متعلق به دوره قاجار است که در گوشه ای از تهران خودنمایی می کند و در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. این مجموعه درهم آمیختگی خاصی را از معماری ایرانی و اروپایی به نمایش می گذارد. از یک سو بادگیر سنتی ایرانی در پیش چشم شما قرار می گیرد و در سوی دیگر موزاییک های کوچک رنگی که در کنار هم نقش و نگاری تماشایی را تشکیل داده اند، شما را مسحور خود می کنند.
معماری بی نظیر، سالن های با شکوه، آینه کاری های چشم نواز، باغ تماشایی و بسیاری جلوه های دیگر در این مجموعه، می توانند تجربه ای تکرارنشدنی را برایتان رقم بزنند.
آدرس: پانزده خرداد
زمان بازدید: همه روزه به جز ایام سوگواری
ساعات بازدید: شش ماه اول سال ۹:۰۰ الی ۱۸:۰۰و در شش ماه دوم سال ۹:۰۰ الی ۱۷:۰۰
هزینه های بازدید
ورودیه: ۲۵۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۱۵۰۰۰ تومان برای اتباع خارج
نگارخانه: ۲۵۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۸۰۰۰تومان برای اتباع خارجی
موزه مخصوص: ۲۵۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۸۰۰۰ تومان برای اتباع خارجی
تالار اصلی: ۲۵۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۱۵۰۰۰ تومان برای اتباع خارجی
حوضخانه: ۲۵۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۸۰۰۰ تومان برای اتباع خارجی
شمس العماره: ۲۵۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۸۰۰۰ تومان برای اتباع خارجی
بادگیر: ۱۰۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۸۰۰۰ تومان برای اتباع خارجی
عکس خانه: ۱۰۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۸۰۰۰ تومان برای اتباع خارجی
الماس: ۱۰۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۸۰۰۰ تومان برای اتباع خارجی
کاخ ابیض: ۱۰۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۸۰۰۰ تومان برای اتباع خارجی
تالار برلیان، ایوان تخت مرمر و خلوت کریمخانی: رایگان
۶- شمس العماره
اگر چه که ساختمان شمس العماره بخشی از مجموعه ی کاخ گلستان است اما شاهکاری شایسته به شمار می رود و می توان آن را به تنهایی مورد بررسی قرار داد. ناصرالدین شاه برای آنکه به نمای پانوراما از تهران دست یابد، دستور ساخت این بنا را داد. ساخت این بنا ۲ سال به طول انجامید و به عمارتی بی نظیر در تهران تبدیل شد.
دو برج برفراز این ساختمان دیده می شود که با پنجره های طاقدار شکوه خاصی را به نمایش گذاشته اند. کاشی کاری های پیچیده و ظریف و سالن زیبا از دیگر ویژگی های این ساختمان تاریخی هستند. امروزه دسترسی به طبقه دوم امکان پذیر نیست اما تجسم تصویری که ناصرالدین شاه قادر به دیدن آن بوده، آنقدرها هم سخت به نظر نمی رسد.
آدرس: خیابان پانزده خرداد
زمان بازدید: همه روزه به جز ایام سوگواری
ساعات بازدید: شش ماه اول سال ۹:۰۰ الی ۱۸:۰۰و در شش ماه دوم سال ۹:۰۰ الی ۱۷:۰۰
هزینه های بازدید
ورودیه: ۲۵۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۱۵۰۰۰ تومان برای اتباع خارج
شمس العماره: ۲۵۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۸۰۰۰ تومان برای اتباع خارجی
۷- کاخ سبز
مجموعه سعدآباد یکی از جاذبه های تهران است که کاخ های سلطنتی زیادی را در خود جای داده است. در میان عمارت های این مجموعه کاخ سبز متفاوت ترین و شاید زیباترین بنا به شمار می رود.
این ساختمان در پایان دوره قاجاریه ساخته شد و بعد از آن توسط رضاشاه مورد مرمت قرار گرفت تا به عنوان محل اقامت وی مورد استفاده قرار گیرد. سنگ مرمر به کار رفته در نمای این عمارت رنگ سبز خاصی دارد و از معادن استان های زنجان و خراسان به این مکان آورده شده است. در کنار ظاهر منحصر به فرد ساختمان، تالار آینه ی درون آن و فرشی که هفت سال بافتن آن به طول انجامیده، شما را شگفت زده می کند.
آدرس: خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی، خیابان شهید کمال طاهری
زمان بازدید: همه روزه به جز رحلت امام خمینی(ره)، شهادت حضرت امام علی(ع)، شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع)، تاسوعای حسینی، عاشورای حسینی، رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع)
ساعات بازدید: شش ماه اول سال ۹:۰۰ الی ۱۹:۰۰و فروش بلیت تا ۱۷:۰۰
شش ماه دوم سال ۸:۰۰ الی ۱۷:۰۰ و فروش بلیت تا ۱۵:۳۰
هزینه های بازدید
ورودیه مجموعه سعد آباد: ۲۵۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۱۵۰۰۰ تومان برای اتباع خارج
کاخ سبز: ۲۵۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و ۸۰۰۰تومان برای اتباع خارجی
۸- موزه هنرهای معاصر
موزه هنرهای معاصر تهران، بزرگترین موزه هنری در ایران، است که ساختمان آن به تنهایی یک شاهکار به شمار می رود. طراح این ساختمان، کامران دیبا است که تلفیقی از عناصر معماری سنتی فارسی و جلوه های مدرنیته را به کار گرفته و سعی کرده تا همه ی آنها را به نمایش بگذارد. یکی از ویژگی های این ساختمان وجود ساز هایی در بالای آن است که تصویری از بادگیرهای سنتی ایرانی را در ذهن تداعی می کند.
آدرس: خیابان کارگر شمالی
زمان بازدید: یکشنبه تا پنج شنبه ۱۰:۰۰ الی ۱۹:۰۰ و جمعه ها ۱۵:۰۰ الی ۱۹:۰۰
آخرین زمان فروش بلیت: ساعت ۱۸:۰۰
تعطیلات: شنبه ها و تعطیلات رسمی
هزینه بازدید: ۵۰۰۰ تومان برای اتباع ایرانی و خارجی و ۳۰۰۰ تومان برای دانشجویان
۹- عمارت مسعودیه
عمارت مسعودیه یکی از زیبا ترین ساختمان های تاریخی سلسله قاجار است که در طول تاریخ وقایع جالبی همچون تشکیل اولین وزارت آموزش و پرورش و ایجاد اولین کتابخانه رسمی را شاهد بوده است. گچ کاری، موزاییک ها و باغی که این بنا در میان آن قرار دارد از دیدنی ترین جلوه های این عمارت هستند.
کافه ای هم در این عمارت وجود دارد که به شما اجازه می دهد در فضایی متفاوت، طعم های متنوع و اصیلی را امتحان کنید و از ثبت تصاویر دیدنی لذت ببرید.
آدرس: خیابان ملت- تقاطع خیابان اکباتان
۱۰- تئاتر شهر
تئاتر شهر، ساختمانی در قلب تهران است که با ظاهری استوانه ای، ترکیبی از معماری سنتی و مدرن را پیش چشم شما قرار می دهد. ستون های این ساختمان به هنگام اتصال به سقف به نقش و نگارهایی هندسی تبدیل می شوند و با به کارگیری قطعات سرامیکی جلوه ای خاص پیدا کرده اند.
ورودی بزرگ بنا از چوب ساخته شده که چهره ای خاص را به آن بخشیده است. چندین سالن در این ساختمان وجود دارد که در زمان های مختلف ،هنرمندان در آنها به هنرنمایی می پردازند.
آدرس: خیابان انقلاببرای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
چه برج های قشنگی 😙😙همه ماشیناشونو میفروشن میا ن تو ساختمونا