بعد از عید با ماهی‌های قرمز چه کار کنیم؟

میلاد خسروی با اشاره به اینکه خرید ماهی قرمز و گذاشتن آن سرسفره هفت‌سین از آداب و رسوم قدیمی و باستانی ما نیست، اظهار کرد: اگر خانواده‌ها علاقه دارند که ماهی قرمز بخرند و از آن در سفره هفت‌سین استفاده کنند به هیچ وجه پس از ایام نوروز آن را در آب‌های طبیعی، روخانه‌ها و دریاچه‌های مصنوعی رها نکنند چرا که این آب‌ها در نهایت به سیستم آب‌های طبیعی کشور راه پیدا می‌کند.
این محقق گونه های غیربومی آبزی با بیان اینکه متاسفانه مدیریتی بر رهاسازی ماهی قرمز در آب‌های طبیعی وجود ندارد، تصریح کرد: اگر مردم قصد دارند که از ماهی قرمز در منازل خود نگهداری کنند باید آبی را که برای ماهی استفاده می‌کنند از نظر اکسیژن کیفیت مناسبی داشته باشد و آب داخل تنگ را به‌طور مرتب عوض کنند. محفظه‌ نگهداری ماهی قرمز نیز باید به اندازه کافی بزرگ باشد.
خسروی با تاکید بر اینکه گونه‌های دیگر ماهی زینتی مانند فایتر که برای ایام نوروز به فروش می‌رسد نیز گونه‌ای مهاجم است، گفت: این نوع ماهی از نظر اکسیژن ماهی مقاومی است و از نظر دمایی نیز عرض‌های جغرافیایی جنوبی آب‌های کشور شرایط مطلوب‌تری برای رشد این گونه از ماهی دارد، در نتیجه رهاسازی آن می‌تواند خطرناک باشد.
این محقق گونه‌های غیربومی آبزی در پایان تاکید کرد: ماهی‌هایی که به عنوان ماهی زینتی در کشور فروخته می‌شود، ماهی بومی کشور ما نیستند. حتی اگر بومی کشور هم باشند در هر منطقه‌ای از کشور نمی‌توانیم این نوع ماهی‌های زینتی را رها کنیم چنانچه گونه‌ای غیربومی به اکوسیستم‌ وارد شود و بتواند در آن اکوسیستم پایدار شود و تولید مثل کند به یک گونه مهاجم تبدیل می‌شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی