اثربخشی این واکسن در پیشگیری از سکته قلبی و مغزی
رکنا: واکسن زونا علاوه بر پیشگیری از این بیماری دردناک، فواید شگفتانگیزی برای سلامت قلب دارد؛ تحقیقات نشان دادهاند که تزریق این واکسن خطر سکته قلبی و مغزی را تا 23 درصد کاهش میدهد و تأثیر محافظتی آن تا 8 سال باقی میماند.

به گزارش رکنا، سالانه افراد زیادی بالای ۵۰ سال به یک بیماری پوستی دردناک و نامطلوب به نام زونا دچار میشوند. این بیماری میتواند گاهی پیامدهای بسیار جدی و خطرناکی هم داشته باشد. اما خبر خوب این است که امکان جلوگیری از ابتلا به زونا از طریق واکسیناسیون وجود دارد. تازهترین تحقیقات نشان دادهاند که این واکسن میتواند مزایای بیشتری از صرفاً پیشگیری از زونا داشته باشد.
زونا، بیماریای فراتر از یک مشکل پوستی
براساس گزارش خبرنگاران ایسنا، زونا به دلیل فعال شدن مجدد ویروسی تحت عنوان واریسلا زوستر در بدن ایجاد میشود. این بیماری عمدتاً در افراد مسن یا کسانی که عملکرد سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است، ظاهر میشود. ویژگی برجسته این بیماری، ایجاد بثورات پوستی دردناک است که علاوه بر این، تحقیقات قبلی نشان دادهاند که خطر بیماریهای قلبی با وقوع زونا ممکن است افزایش یابد.
اهمیت پیشگیری در میان سالمندان
شیوع گسترده زونا و عوارض احتمالی آن باعث شده پژوهشگران و متخصصان به دنبال راههای مطمئنتری برای پیشگیری باشند. این موضوع بهویژه در سالمندان اهمیت حیاتی پیدا میکند. چرا که بیماریهای قلبی هنوز از دلایل عمده مرگومیر در سراسر جهان به شمار میروند و هر قدمی که در راستای کاهش خطر این بیماریها برداشته شود، تأثیر چشمگیری در سلامت عمومی جامعه خواهد داشت.
پژوهشی جدید از کره جنوبی
دانشگاهیان در دانشگاه کیونگهی کره جنوبی به سرپرستی پروفسور دونگ کیون یون به دنبال رابطه احتمالی بین دریافت واکسن زونا و کاهش بیماریهای قلبی رفتند. این تیم تحقیقاتی دادههای بیش از یک میلیون و دویست هزار فرد بالای ۵۰ سال را بررسی کردند. همچنین نقش واکسن زونا در کاهش خطر مشکلات قلبی به عنوان محور اصلی تحقیق مورد توجه قرار گرفته است.
روش مطالعه و نتایج شگفتانگیز
در این پژوهش، اطلاعات بیماران از سال ۲۰۱۲ به بعد مورد بازبینی قرار گرفت. عواملی چون دریافت واکسن زونا، وضعیت سلامت قلب افراد، سن، جنسیت، سبک زندگی و وضعیت اقتصادی-اجتماعی بهطور دقیق بررسی شدند. واکسن استفادهشده از نوع زنده ولی ضعیفشده بود و وظیفه تحریک سیستم ایمنی بدن بدون ایجاد بیماری اصلی را داشت.
نتایج بسیار قابل توجه بود. افرادی که واکسن زونا دریافت کرده بودند، به طور متوسط ۲۳ درصد کمتر به مشکلات قلبی گرفتار شدند. همچنین خطر سکته و بیماریهای عروق کرونر در آنها بین ۲۲ تا ۲۶ درصد کاهش یافت. این اثر محافظتی طی دو تا سه سال اول پس از واکسیناسیون بسیار قویتر بود، اما تأثیر آن تا هشت سال ادامه داشت.
اثرهای واکسن بر اقشار مختلف
تحلیلهای بیشتر نشان داد که مردان، افراد کمتر از ۶۰ سال، و کسانی که سبک زندگی ناسالم دارند (مثل سیگار کشیدن، مصرف زیاد الکل یا کمتحرکی) بیشتر از این فواید بهرهمند شده بودند. عوامل مختلف نظیر سنین پایینتر و پاسخ قویتر ایمنی میتوانند توضیحات پشت این نتایج باشند.
رابطه زونا با سلامت قلب
با پیشگیری از ابتلا به زونا، بدن قادر است از التهاب، آسیب به رگهای خونی و حتی احتمال ایجاد لختههای خطرناک در امان بماند. این عوامل همگی نقش مهمی در کاهش خطر بیماریهای قلبی ایفا میکنند.
نقشی غیرمستقیم اما قابل توجه
یافتههای این تحقیق که در نشریه تخصصی European Heart Journal منتشر شدهاند، دیدگاه جدیدی را درباره تأثیر غیرمستقیم واکسنها بر سلامت عمومی ارائه میکنند. این نتایج میتوانند به افزایش سطح آگاهی عمومی درباره اهمیت واکسیناسیون در کاهش خطر بیماریهای مزمن کمک کنند.
-
پلمب کارگاه تولید غیرمجاز سوسیس و کالباس با گوشت گراز در دماوند
ارسال نظر