چای و توت؛ راهی طبیعی برای جوان ماندن و سلامت بدن

به گزارش رکنا، پژوهشی که با همکاری دانشگاه ادیت کوان، دانشگاه کوئین بلفاست و دانشکده بهداشت عمومی چان هاروارد انجام شده است، نشان داده که مصرف مرتب چای سیاه و انواع توت‌ها به دلیل دارا بودن ترکیبات مفیدی به نام فلاونوئیدها می‌تواند تأثیر چشمگیری در رسیدن به پیری سالم داشته باشد. نتایج این مطالعه که در "مجله آمریکایی تغذیه بالینی" منتشر شده، تأکید دارد که افزودن مواد غذایی غنی از فلاونوئید مانند چای سیاه، انواع توت‌ها، مرکبات و سیب به برنامه غذایی روزانه، می‌تواند در حفظ سلامتی و شادابی در دوران سالمندی بسیار مفید باشد.

راهکار کاهش مشکلات مرتبط با پیری ناسالم

دکتر نیکلا بوندونو، محقق این پژوهش، اعلام کرد که مواد غذایی سرشار از فلاونوئیدها می‌توانند احتمال ابتلا به مشکلات مرتبط با پیری ناسالم، مانند ضعف بدنی، کاهش توان فیزیکی و اختلال در سلامت روان را به میزان قابل توجهی پایین آورند. او گفت: «هدف ما تنها افزایش طول عمر نیست؛ بلکه تلاش می‌کنیم تا حفظ سلامت افراد را تا حد امکان بهبود دهیم. مطالعات گذشته نشان داده کسانی که فلاونوئید بیشتری مصرف می‌کنند، نه تنها عمر طولانی‌تری دارند، بلکه کمتر به بیماری‌های مزمن مانند زوال عقل، دیابت یا بیماری قلبی مبتلا می‌شوند. تحقیق ما نیز مشخص می‌کند افرادی که مقدار بیشتری فلاونوئید مصرف می‌کنند، کیفیت بهتری از پیری را تجربه می‌کنند.»

ریزجزئیات تحقیق گسترده درباره فلاونوئیدها

این پژوهش گسترده داده‌های مربوط به ۶۲,۷۴۳ زن و ۲۳,۶۸۷ مرد را در طول ۲۴ سال بررسی کرده است. نتایج نشان داده که زنانی که بیشترین میزان مصرف فلاونوئید را داشتند ۱۵ درصد کمتر با خطر ضعف بدنی، ۱۲ درصد کمتر با کاهش توان جسمانی و ۱۲ درصد کمتر با اختلال در سلامت روانی مواجه شدند. هرچند میزان این ارتباط در مردان کمتر بود، اما باز هم مصرف بالای فلاونوئیدها در کاهش مشکلات مرتبط با سلامت روان مردان نقش بارزی داشت. این یافته‌ها بر اهمیت مصرف این ترکیبات غذایی در حمایت از پیری سالم تأکید دارد.

نقش فلاونوئیدها در سلامت در دوران سالمندی

پروفسور آدین کسیدی، نویسنده ارشد این پژوهش، بیان کرد: «فلاونوئیدها به واسطه توانایی خود در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب، تقویت سلامت رگ‌های خونی و حفظ توده عضلانی اسکلتی، نقش مهمی در جلوگیری از ضعف بدنی و حفظ سلامت روانی در دوران سالمندی ایفا می‌کنند.» او با تأکید بر مصرف منظم موادی نظیر انواع توت‌ها، سیب، پرتقال و به ویژه چای سیاه اظهار داشت که این مواد غذایی می‌توانند خطر ضعف جسمی، زوال بدنی و مشکلات روانی را کاهش دهند و کیفیت زندگی سالمندان را افزایش دهند.

تأثیر عالی تغییرات ساده در رژیم غذایی

پروفسور اریک ریم از دانشکده بهداشت عمومی چان هاروارد نیز افزود: «ما دریافتیم که افزایش مصرف روزانه مواد غذایی غنی از فلاونوئید تا سه وعده، می‌تواند خطر ضعف جسمانی، کاهش توان فیزیکی و ضعف روانی را بین ۶ تا ۱۱ درصد در زنان کاهش دهد و در مردان نیز خطر ضعف سلامت روان را تا ۱۵ درصد پایین آورد.» این تحقیقات بر نقش تغییرات کوچک رژیم غذایی در ارتقای کیفیت زندگی و بهینه‌سازی پیری سالم تأکید دارد.

اخبار تاپ حوادث

وبگردی