شوک آلرژیهای بهاری؛ راهکارهای فوری برای کاهش علائم
رکنا: با آغاز فصل بهار و افزایش گردهافشانی درختان و گیاهان، خطر اوجگیری آلرژیهای تنفسی همچون رینیت آلرژیک و آسم آلرژیک بیشتر میشود؛ متخصصان تأکید دارند که پرهیز از مواجهه با عوامل حساسیتزا و استفاده از دستگاههای تصفیه هوا مؤثرترین راه پیشگیری است.

به گزارش رکنا، دکتر مژگان صفری در ارتباط با افزایش موارد آلرژیهای تنفسی در فصل بهار اظهار کرد: علت اصلی این نوع آلرژیها به گردهافشانی گیاهان، درختان و گلها برمیگردد، که در مناطق کوهستانی و دشتها شدت بیشتری پیدا میکند و معمولاً در دو نوع مختلف ظاهر میشود.
ویژگیهای آلرژی تنفسی فوقانی
وی توضیح داد که نوع اول را میتوان به عنوان رینیت آلرژیک شناخت که علائم مشخصی مثل آبریزش بینی، عطسه، خارش چشم و اشک دارد.
علائم آسم آلرژیک
متخصص آسم و آلرژی و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: نوع دوم آلرژی، یعنی آسم آلرژیک، به انقباض راههای هوایی منجر میشود که از طریق سرفههای شدید، خسخس سینه و تنگی نفس نمایان میشود.
زمان بروز آسم آلرژیک
وی افزود که آسم آلرژیک معمولاً در ابتدای فصل بهار شدت پیدا میکند و با پایان فصل به تدریج کاهش مییابد. یکی از شیوههای مهم کنترل و درمان این نوع آلرژی، جلوگیری از قرار گرفتن در معرض عوامل حساسیتزا است.
پرهیز از عوامل حساسیتزا؛ استفاده از دستگاه تصفیه هوا
این متخصص توصیه کرد که افرادی که سابقه آلرژیهای فصلی دارند باید به باز بودن پنجرههای خودرو و منزل خود توجه کنند و به صورت جدی از هوای آلوده به گرده گیاهان دوری کنند. همچنین، استفاده از دستگاه تصفیه هوا و اجتناب از نگهداری گل و گیاه در منزل، تأثیر قابل توجهی در کاهش علائم دارد.
داروهای بدون نسخه و درمانهای تخصصی
صفری بیان کرد که استفاده از داروهای ضد حساسیت نظیر آنتیهیستامینهای ساده، سیتریزین یا لوراتادین در موارد خفیف آلرژی، بدون نسخه هم امکانپذیر است. اما در موارد شدیدتر، پزشکان ممکن است اسپریهای استنشاقی حاوی استروئیدها تجویز کنند.
اگزما و حساسیتهای پوستی
وی توضیح داد که در موارد نادر، آلرژی فصلی ممکن است به شکل اگزما یا حساسیتهای پوستی ظاهر شود که گفتنی است این نوع حساسیتها اغلب به خاطر تماس مستقیم با گیاهان رخ میدهند.
اهمیت پرهیز غذایی
این عضو هیئت علمی تأکید کرد که دستگاه تنفسی یک بخش کلی است و آلرژهای فصلی ممکن است در ابتدا بخش فوقانی را تحت تأثیر قرار دهند اما در موارد حاد، به بخشهای پایینتر منتقل شده و منجر به آسم شوند. وی همچنین هشدار داد که برخی مواد غذایی مثل موز یا گوجهفرنگی، به دلیل ساختار مشابه آنتیژنی، ممکن است علائم آلرژی را تشدید کنند.
عدم اثبات تأثیر درمانهای سنتی
دکتر صفری اعلام کرد که تاکنون هیچ مطالعهای علمی، تأثیر درمانهای سنتی بر آلرژیهای فصلی را ثابت نکرده و استفاده از گیاهان دارویی برای درمان این نوع حساسیتها توصیه نمیشود.
ایمونوتراپی؛ راهکاری مؤثر اما طولانیمدت
وی درباره یکی از روشهای درمانی تخصصی آلرژی توضیح داد که ایمنوتراپی برای بیمارانی که فقط در مدت کوتاهی از سال علائم دارند، مفید است. در این روش، عصاره ماده حساسیتزا مثل گرده گیاهان، طی دوزهای کم به بدن تزریق میشود تا سیستم ایمنی تقویت شود. اثربخشی این روش حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد است اما زمان درمان طولانیمدت خواهد بود.
سن ابتلا به آلرژیهای فصلی
به گفته صفری، آلرژیهای فصلی در دو سال اول زندگی ظاهر نمیشوند و پس از این سن، احتمال ابتلا به آن برای دختران و پسران به طور برابر وجود دارد.
-
فیلم/ گوهر خیراندیش، «گوهر سینمای ایران» در این سن و سال: من یه دیوونه مهار نشدنیامو زودی عاشق میشم !
ارسال نظر