چرا آبله مرغان در فصل بهار شایعتر است؟ توصیههای بهداشتی
رکنا: افزایش احتمال ابتلا به آبلهمرغان در فصل بهار؛ دکتر مسعود مردانی هشدار داد: بیماری ویروسی حاد با شدت بیشتر در بزرگسالان، علائمی چون تب، جوشهای پوستی و دوره بهبودی طولانیتر بههمراه دارد.

به گزارش رکنا، دکتر مسعود مردانی با اشاره به افزایش احتمال ابتلا به آبله مرغان در فصل بهار اظهار داشت: عامل ابتلا به این بیماری، یک بیماری ویروسی حاد است که میتواند باعث بروز تب و جوشهای پوستی در فرد مبتلا شود.
ابتلای بزرگسالان به آبله مرغان
وی افزود: اگرچه در گذشته این بیماری عمدتاً بین کودکان شایع بود، اما امروزه به دلیل ارتقای سطح بهداشت، کودکان در سنین ابتدایی زندگی به این بیماری مبتلا نمیشوند و غالباً بزرگسالان با آن مواجه میشوند.
شدت علائم در گروههای سنی مختلف
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد که نشانههای بیماری در بزرگسالان به طور قابلتوجهی شدیدتر از کودکان است و این شدت ارتباط مستقیمی با سن فرد مبتلا دارد؛ هرچه سن افزایش یابد، علائم بیماری شدت بیشتری پیدا میکند.
پراکندگی جوشهای پوستی
مردانی خاطرنشان کرد که جوشهای پوستی مرتبط با آبله مرغان ممکن است در بخشهای مختلف بدن از جمله سر، صورت و اندامها، و گاهی در تمام بدن ظاهر شوند.
دوره بیماری و توصیههای پیشگیرانه
وی توضیح داد که دوره شدید این بیماری معمولاً هفت روز طول میکشد و برخی افراد ممکن است بهبودشان بین دو تا سه هفته ادامه پیدا کند.
این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری توصیه کرد برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری از دست دادن یا دیدهبوسی با افراد مبتلا خودداری شود، زیرا این بیماری واگیردار است و با یک تماس کوچک با فرد آلوده به راحتی منتقل میشود.
ویژگیهای بیماری در کودکان
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود که اگرچه این بیماری در کودکان سالم معمولاً خفیف است، اما موارد شدید میتواند تمام بدن را درگیر کرده و حتی نشانههایی در گلو، چشمها و غشاهای مخاطی مجرای ادرار و واژن ایجاد کند.
علائم شروع بیماری
وی اشاره کرد که بثورات تاولی و خارشدار معمولاً بین یک هفته تا بیست روز پس از تماس با ویروس ظاهر میشوند و بیماری تقریباً بین پنج تا ده روز علائم خود را نشان میدهد.
مردانی تأکید کرد که برخی علائم اولیه آبله مرغان ممکن است یک تا دو روز قبل از ظاهر شدن بثورات شامل تب (اغلب خفیف)، کاهش اشتها، سردرد، خستگی و احساس ناخوشی عمومی باشند.
ضرورت مراجعه به پزشک
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، وی توصیه کرد هر زمان متوجه نشانههای ابتلا به آبله مرغان در خودتان یا فرزندتان شدید، فوراً به پزشک عفونی یا عمومی مراجعه کنید. پزشک با معاینه ضایعات و بررسی سایر علائم میتواند بیماری را تشخیص دهد و در صورت لزوم دارو برای کاهش شدت بیماری تجویز کند.
نکات مهم در مورد پیشگیری و درمان
مردانی تأکید کرد که در صورت ابتلا به آبله مرغان، هرگز نباید ضایعات را بخارانید، زیرا این کار میتواند فرد را در معرض خطر عفونت باکتریایی قرار دهد و همچنین ممکن است باعث باقیماندن آثار ضایعات شود.
-
«لاله» در مسیر سرعت و جسارت / تیزر رسمی فیلم منتشر شد + فیلم
ارسال نظر