آهنگ کیهانی؛ اسرار آوازخوانی ستارگان فاش شد
رکنا: دانشمندان با تحلیل نوسانات درخشندگی ستارگان، «موسیقی کیهانی» شگفتانگیزی را کشف کردهاند که اسرار تکامل و ساختار درونی ستارگان را آشکار میکند. این پژوهش نوین در مجله Nature امکان فهم بهتر روند شکلگیری کهکشانها را فراهم میآورد.

به گزارش رکنا، یافتهای جالب از سوی محققان نشان داده است که لرزشهای ستارهها، که به نوسانهای مداوم در روشنایی آنها به چشم میآیند، قادرند به فرکانسهای صوتی تبدیل شوند. این پدیده جالب به عنوان «موسیقی کیهانی» شناخته شده و نه تنها زیبایی خاصی دارد، بلکه میتواند اطلاعات مهمی درباره شکلگیری کهکشانها و نحوه تکامل ستارگان آشکار کند.
چرا میگویند ستارگان «آواز» میخوانند؟
-
ستارهها از طریق لرزشهای داخلی که مشابه زلزله در سیاره زمین است، دچار تغییرات مداوم در روشنایی خود میشوند.
-
این نوسانات به فرکانسهای صوتی تبدیل شده و اطلاعاتی ارزشمند درباره ساختار داخلی، جرم، سن و ترکیب شیمیایی ستارهها در اختیار دانشمندان قرار میدهند.
دکتر کلودیا از دانشگاه ملی استرالیا در این رابطه گفته است: «این لرزشها مانند نتهای موسیقی عمل میکنند؛ مانند ارتعاشهای ایجاد شده در سیم گیتار یا طبل که به فرکانس تبدیل شده و همانند صوتی روایتگر داستان هر ستاره هستند.»
بررسی دقیق ۲۷ ستاره دوردست
محققان نتایج این کشف را در پژوهشی که در مجله معتبر Nature منتشر شده، اعلام کردهاند. در این تحقیق تمرکز اصلی بر خوشه ستارهای M67 بوده که در فاصله ۲۷۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد:
-
این خوشه شامل ستارگانی با عمر ۴ میلیارد سال است؛ ستارگانی که همگی از یک ابر گازی مشترک زاده شدهاند، اما ساختار و جرم متفاوت دارند.
-
بررسی این ستارهها به محققان کمک کرده تا سرعت تکامل ستارگان را بهتر شناسایی کنند.
نیاز خورشید به این یافتهها
خورشید که یکی از ستارگان به شمار میآید، خود زمانی در چنین خوشهای متولد شده و تحقیقات جاری میتوانند اطلاعات مفیدی درباره سرنوشت خورشید در میلیاردها سال آینده ارائه دهند.
منبع: yahoo
نگار علی
-
فیلم صحبت های سر لشگر باقری در خصوص پاسخ رهبری انقلاب به نامه ترامپ
ارسال نظر