تاثیر مصرف سوشی بر مادران شیرده و نوزادان
رکنا: مصرف سوشی در دوران شیردهی بیخطر است، اما باید از ماهیهایی با جیوه بالا مانند کوسه و ماهی تن درشت چشم پرهیز کرد تا سلامت نوزاد بهخطر نیفتد. در این مطلب، نکات ایمنی و جایگزینهای مناسب برای مادران بررسی شده است.
به گزارش رکنا، سوشی به عنوان یکی از غذاهای اصلی ژاپنی شناخته میشود که با برنج پخته شده، سبزیجات و چاشنیهای دلپذیر تهیه میگردد. با این حال، اضافه شدن تخم مرغ یا غذاهای دریایی خام به آن، ممکن است موجب نگرانیهایی به خصوص برای دوران بارداری و شیردهی شود. به علاوه، برخی غذاهای دریایی میتوانند جیوه را جذب کنند که میتواند برای مادر و نوزاد مضر باشد. در این مقاله به بررسی خطرات احتمالی مصرف سوشی، پیشنهادهای جایگزین و نکات ایمنی در خصوص خوردن سوشی در دوران شیردهی میپردازیم.
آیا مصرف سوشی در دوران شیردهی امن است؟
مصرف سوشی در دوران شیردهی بیخطر است، مگر اینکه از ماهیهایی استفاده شود که میزان بالایی جیوه دارند. ماهیهایی نظیر تن درشت چشم و دم زرد، ارهماهی و کوسه دارای سطوح بالای جیوه هستند و میتوانند برای نوزادان زیانآور باشند.
بعد از زایمان، بدن مادر نیازهای ضروری کودک را تأمین میکند. ماهی یکی از افزودنیهای مفید به رژیم غذایی مادران است؛ اما سوشیهایی که از غذاهای دریایی خام تهیه میشوند و حاوی جیوه بالا هستند، ممکن است برای کودک و مادر مفید نباشند. زنان شیرده باید در انتخاب ماهی و غذاهای دریایی دقت کنند و انواع با کیفیت و دارای سطح پایین جیوه را مصرف کنند.
مزایای مصرف سوشی در دوران شیردهی
مصرف سوشی در دوران شیردهی به دلیل وجود مواد مغذی آن سودمند است. یک سوشی معمولی میتواند شامل برنج، ماهی تازه و سبزیجات مختلفی مانند خیار، آووکادو، فلفل دلمهای و هویج باشد. این ترکیبات باعث افزایش پروتئین بدون چربی و مواد مغذی ضروری برای نوزاد میشوند.
بنابراین، مصرف سوشی که به درستی آماده شده و کاملاً پخته شده است، میتواند به بهبود سلامت عمومی مادر و کودک در دوران شیردهی کمک کند.
خطرات مصرف سوشی در دوران شیردهی
زنان در دوران بارداری و شیردهی باید در خوردن سوشی یا سایر غذاهای دریایی احتیاط کنند. دلایل عمدهای که سوشی ممکن است برای زنان شیرده خطرناک باشد، شامل موارد زیر است:
حاوی باکتری: ماهی خام میتواند حامل باکتری باشد که میتواند به مادر و جنین آسیب بزند. در دوره شیردهی، عفونت باکتریایی میتواند بر توانایی مادر در شیردهی تأثیر بگذارد.افزایش تماس با جیوه: برخی ماهیها دارای جیوه بالایی هستند که میتواند بر مغز و سیستم عصبی نوزاد تأثیر بگذارد.احتمال وجود لیستریا: ماهی خام ممکن است ناقل لیستریا باشد که هم برای مادر و هم برای نوزاد خطرناک است.آلودگیهای صنعتی: آلودگیها و باکتریهای موجود در آب ممکن است ماهیها را آلوده کنند. لذا دانستن منبع ماهی که مصرف میکنید بسیار مهم است.
با توجه به رشد سریع نوزادان در دوران شیردهی، بهتر است از غذاهای حاوی جیوه اجتناب شود. همه انواع سوشی خطرناک نیستند، ولی باید از مصرف سوشیهایی که ماهیهای سرشار از جیوه دارند خودداری کرد.
جایگزینهای سوشی
اگر در دوران شیردهی هوس سوشی کردید، میتوانید از سوشی گیاهی با مواد تازه مانند آووکادو، هویج و خیار استفاده کنید. همچنین میتوانید آن را در خانه تهیه کنید. برای تهیه سوشی گیاهی به مواد زیر نیاز دارید:
برنج ژاپنی دانه کوتاه، سرکه برنج، شکر، نمک، هویج، خیار، آووکادو، سس سویا، دانههای کنجد و ورق توفو که نوعی جلبک دریایی است و میتوانید از فروشگاههای مخصوص تهیه نمایید.
خودداری از مصرف سوشی با جیوه بالا
سوشی از جمله غذاهای محبوب و سالم است. هرچند پاتوژنهای موجود در ماهی خام به نوزاد منتقل نمیشوند، ولی سطوح بالای جیوه ممکن است از طریق شیر مادر بر نوزاد تأثیر بگذارد.
لذا در انتخاب مواد تشکیلدهنده دقت کنید و در مرحله شیردهی، سوشیهای تهیه شده با سبزیجات را انتخاب کنید. تنها در شرایطی سوشی بخورید که پزشک شما آن را تأیید کرده باشد تا از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.
-
فیلم نبرد خطرناک شیر و سگ وحشی در حیات وحش
ارسال نظر