روز نخبگان و اهمیت نامگذاری روز ملی نخبگان در تقویم رسمی کشور

به گزارش رکنا به نقل از روابط عمومی بنیاد ملی نخبگان، دهم مهرماه، سالروز ولادت شهید دکتر مصطفی چمران ، نخبه علمی کشورمان به عنوان روز ملی نخبگان توسط شورای  فرهنگ عمومی کشور تصویب شد. روز ملی نخبگان، بهانه‌ای برای معرفی اهمیت این قشر به جامعه است.

نشست شورای سیاست‌گذاری چهاردهمین همایش ملی نخبگان با حضور حسین افشین معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، رسول محمدقلی دبیر چهاردهمین همایش ملی نخبگان، حجت‌الاسلام سعید کرمی مسئول نهاد رهبری در بنیاد ملی نخبگان و سایر اعضا اجرایی این دوره از همایش در محل بنیاد برگزار شد.

در ابتدای این نشست، افشین با اشاره به ضرورت تبیین وجه تسمیه روز ملی نخبگان با شخصیت علمی و فرهنگی شهید چمران و اینکه چرا روز تولد شهید چمران در تقویم به عنوان روز ملی نخبگان نام گذاری شد، گفت: نسل جدید نخبگان باید بدانند که چرا شهید چمران به عنوان نماد نخبگی شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: برخورداری شهید چمران از شأن علمی در عین اثرگذاری اجتماعی و سیاسی، ساده زیستی و اینکه برگشتن به کشور را برگزید، همه و همه می‌تواند به عنوان تراز نخبگی طرح شود، از این رو، تبیین اهمیت نام‌گذاری روز ملی نخبگان هویت بخش اجتماع نخبگانی است.

وی ادامه داد: شرح زندگینامه شهید چمران و تبیین سیر نخبگی در تجربه زیسته ایشان از جمله ضرورت‎هایی است که باید در برنامه‌های همایش ملی نخبگان مد نظر قرار گیرد، چراکه باور داریم، الگوی زندگی شهید چمران، الگویی است که می تواند طیف گسترده‌‎ای از نخبگان را نمایندگی کند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان همچنین بر لزوم نداشتن نگاه‌های سلبی به جریان نخبگی تاکید کرد و گفت: بنیاد ملی نخبگان در پی ایجاد ساز و کاری برای پشتیبانی مستمر و هدفمند از جریان نخبگی است، باید بر این مهم متمرکز شویم که نخبه تراز کیست و با طرح گزاره های ایجابی زمینه لازم را برای حرکت جریان نخبگی در مسیر اعتلای فردی و اجتماعی نخبگان که به توسعه کشور منجر می شود، فراهم کنیم.

شایان ذکر است، در این نشست، اعضای شورای سیاست‌گذاری در جمع‌بندی نهایی در خصوص چند و چون اجرایی همایش ملی نخبگان به بحث و تبادل نظر پرداختند.