برای یادگیری هیچ کس پیر نیست / سن فقط یک عدد است
رکنا: خیلیهایمان پدربزرگ و مادربزرگهایی را سراغ داریم که در سنین بالا تازه هوس درسخواندن به سرشان میزند. افراد سالخوردهای را هم دیدهایم که از فراغبال و آرامش سالمندی استفاده میکنند و میروند دنبال یادگیری کارها و مهارتهایی که در جوانی فرصت کافی برایشان نداشتهاند. از طرف دیگر این جمله مأیوس کننده «دیگه از ما گذشته» را از پدر و مادرها و بزرگترهایمان بسیار شنیدهایم. حق با چه کسی است؟ پا بهسن گذاشتن مساوی با از دستدادنِ فرصتهای یادگیری است؟
پژوهشهای انجامشده در دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد هیچکس هرگز به اندازهای پیر نمیشود که نتواند چیز جدیدی یاد بگیرد. به گفته محققان، یادگیری یک فرآیند بیپایان است و قدرت یادگیری هیچکس حتی در زمان پیری نیز هرگز متوقف نمیشود. وقتی مردم پا به سن میگذارند، مغزشان مانند قبل کار نمی کند و بهخوبی گذشته نخواهدبود. یادآوری مسائل مختلف هم خیلی سختتر میشود و به این دلیل مردم تصور می کنند یادگیری در سنین بالا مختل میشود و مهارتشان را بعد از گذشتن از سن مشخصی از دست خواهند داد. درحالیکه پژوهش جدید دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد قدرت یادگیری هیچوقت متوقف نمیشود. پروفسور «راچل وو» استاد روانشناسی دانشگاه کالیفرنیا می گوید: «عادت های تمرینی و روشهایی وجود دارد که افراد میتوانند برای یادگیری بهتر در سنین بالا انجام دهند. عاداتی وجود دارد که
می تواند باعث پیرذهنی یا مانع گسترش آن شود. یک شخص در طول عمر خود از کودکی شروع به یادگیری گسترده می کند، زمانی که بالغ میشود به سراغ فراگیری یک رشته یا کار خاص می رود؛ اما اگر در دوران بلوغ نیز سعی کند مثل یک کودک مسائل را تحلیل کند و یاد بگیرد، شانس این که در سنین بالا از سلامت ذهنی خوبی برخوردار باشد، زیاد خواهد بود و دچار پیرذهنی نخواهد شد». این استاد روانشناسی معتقد است: «هنوز برای امتحان این نظریه کمی زود است اما تاکید می کنم که این نتایج بر پایه 50 سال تحقیقات به دست آمدهاست». پیامی که پروفسور «وو» قصد دارد برساند این است که افراد در هر سنی میتوانند چیزهای جدید یاد بگیرند و قدرت یادگیری هیچگاه متوقف نخواهد شد. مهارتها حتی در سنین بالا میتواند فراگرفته شود، فقط زمان بیشتری صرف خواهد شد.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر