راز 40سالگی و مشکلات روانپزشکی در چیست؟
رکنا: وقتی ۴۰ سالتان باشد، خواهی نخواهی خیلی بیماریها را تجربه میکنید، مثلا حتما چند بار آنفلوآنزا گرفتهاید، یک نوبت آبلهمرغان را گذراندهاید و احتمال اینکه یک بار یکی از استخوانهایتان هم شکسته باشد، زیاد است.
اما در مورد مشکلات روانپزشکی چه میشود گفت؟ احتمال اینکه کسی به میانسالگی برسد و هیچ مشکل روانپزشکی، حتی به صورت موقت نداشته باشد، چقدر است؟
به تازگی نتایج یک پژوهش طولانی در مجله Abnormal Psychology منتشر شده که نشان میدهد بیشتر انسانها در چهار دهه عمرشان دستکم یک بار به نوعی دچار مشکلات روانپزشکی میشوند.
برای این کار محققان ۹۸۸ داوطلب را از بدو تولد تا ۳۸ سالگی تحت نظر گرفتند. یعنی مطالعه یک مطالعه طولی بود.
در این مدت ۱۳ بار با پرسشنامههای دقیق ابتلای آنها به بیماریهای روانپزشکی بررسی شد. مشخص شد که ۱۷۱ نفر یعنی ۱۷ درصد، در این مدت، هیچ نوع افسردگی، اضطراب یا مشکلات دیگر را گزارش نکردهاند. اما ۴۱ درصد، دستکم یک بار به صورت موقت مشکلات روانپزشکی داشتهاند و ۴۰۸ نفر باقیمانده جدالهای طولانیتر، حتی به مدت چند سال با مشکلات جدیتر روانپزشکی مثل افسردگی دوقطبی داشتهاند.
اما این دسته کوچک ۱۷ درصدی که مشکلات روانپزشکی نداشتند، دارای چه خصوصیاتی بودند که این چنین آنها را مقاوم کرده بود؟
مشخص شد که اینها خصوصیات خیلی مشابهی با هم داشتند: آنها در کودکی خیلی مثبت بودند، متصل به گروههای اجتماعی بزرگ بودند و رفتار بالغتری نسبت به همتایان خود داشتند. همچنین این افراد اعضای خانوادههایی بودند که در آنها مشکلات روانپزشکی خاصی وجود نداشت.
این تحقیق میتواند نشان بدهد که درگیری شما با یک مشکل روانپزشکی خاص مثل اضطراب و افسردگی یا وسواس، نباید نگرانتان کند که آدم ضعیف یا بدشانسی هستید، در واقع شما به گروه اکثریت پنهان جامعه تعلق دارید و باید بدون سرافکندگی اشتباهی که گاهی این بیماران دارند، مشاوره و ویزیت روانپزشکی شوید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر