"حجامت" نخستین قدم برای درمان یا حفظ سلامتی افراد نیست

به گزارش رکنا, از دیدگاه طبی حجامت یک روش درمانی بسیار کمک کننده در درمان بیماری‌ها محسوب می‌شود که اگر تحت شرایط مطلوب و زیر نظر پزشک طب سنتی با رعایت تدابیر می‌تواند مفید باشد.

حجامت مداوم و بدون تجویز طبیب، منجر به عوارض جبران‌ناپذیر می‌شود

حجامت در شرایط و بیماری‌های خاص اثر درمانی دارد. حجامت مداوم و بدون تجویز طبیب، منجر به عوارض جبران‌ناپذیر می‌شود, البته نکته بسیار مهمی که درباره حجامت باید بیان کرد این است که حجامت اولین قدم برای بازگشت یا حفظ سلامتی افراد نیست.

از دیدگاه طب سنتی درمان شامل سه مرحله پرهیز و اقدامات متناسب مزاج افراد, تجویز داروهای مفرد یا ساده گیاهی یا معدنی یا حیوانی و در مرحله سوم اعمال یداوی یا اقدامات دستی مثل فصد, حجامت, زالو, ماساژ, بادکش و ... است.

افراد قبل انجام حجامت باید با تدابیر غذایی یا دارویی درمان شوند

باید به این مسئله توجه کرد که ترویج حجامت به عنوان درمان همه دردها و برای همه افراد با مزاج‌های مختلف امری غیر علمی و حتی بیمار کننده و یا تشدید کننده بیماری است و افراد قبل انجام حجامت باید با تدابیر غذایی یا دارویی درمان شوند و در مراحل بعد اگر پزشک به آنها حجامت را تجویز کرد انجام دهند.

حجامت درمانی باید فقط و فقط توسط طبیب حاذق سنتی که شرح حال کاملی از بیمار در اختیار دارد، تجویز شود. از عوارض حجامت توسط افراد غیرمتخصص می‌تواند پارگی رگ یا غش ... باشد.

امام على (ع) بحار الأنوار ،ج 62 ،ص 114 می‌فرمایند, حجامت،بدن را صحّت مى‏‌دهد و عقل را استحکام مى‏‌بخشد. پس برای بهره مند شدن حداکثری از حجامت ، تدابیر آن را حتما باید رعایت کرد تا از حجامت سود بیشتری ببریم.

بهترین زمان برای حجامت؟

بهترین فصل برای حجامتِ پیشگیری، بهار است که هوا معتدل شده و طبیعت مدبّره بدن شروع به پختن و دفع مواد زائد مجتمع شده در بدن از فصل زمستان می کند.

بعد از بهار، فصل پاییز که حالت اعتدالی دارد، مناسب است. حجامت در اوج گرما و اوج سرما نافع نیست.

از 12 ماه قمری تا زمانی که هلال ماه رو به نقصان می رود، زمان مناسبی برای حجامت است. درواقع اول و آخر ماه، زمان غیرمناسبی برای حجامت است.

بهترین روزها برای حجامت، روزهای 19، 21و 23 ماه قمری روز پنج شنبه یا سه شنبه است. حجامت در ابتدای روز پنج شنبه آخر ماه نیکوست. حجامت در روز جمعه نهی شده است و باید از آن پرهیز کرد. در طول شبانه روز، پس از گذشت دو سه ساعت از طلوع آفتاب، بهترین زمان برای حجامت است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.