جزئیات بیمه بیکاری کارگران فصلی
رکنا: چنگیز اصلانی با اشاره به اینکه تمامی افرادی که در بنگاههای خدماتی، کشاورزی، صنعتی، تولیدی، فضای سبز شهری و مسافربری فعالیت دارند مشمول قانون کار هستند، اظهار کرد: تک تک کارگران فصلی مشمول قانون کار بوده و براساس ماده 148 قانون کار باید توسط کارفرمایان بیمه شوند.
به گزارش رکنا، دبیرخانه کارگر استان همدان با بیان اینکه تک تک کارگران فصلی مشمول قانون کار هستند، گفت: براساس آمار تأمین اجتماعی در سال گذشته 248 هزار نفر در همدان بیمه شدند که دو سوم این کارگران فصلی هستند که حتماً مشمول بیمه بیکاری میشوند.
چنگیز اصلانی با اشاره به اینکه تمامی افرادی که در بنگاههای خدماتی، کشاورزی، صنعتی، تولیدی، فضای سبز شهری و مسافربری فعالیت دارند مشمول قانون کار هستند، اظهار کرد: تک تک کارگران فصلی مشمول قانون کار بوده و براساس ماده 148 قانون کار باید توسط کارفرمایان بیمه شوند.
وی با تأکید بر اینکه کارفرمایان فصلی باید کارگران خود را بیمه کنند، تصریح کرد: براساس ماده 36 قانون تأمین اجتماعی ماهانه 7 درصد از کارگر، 20 درصد از کارفرما بابت بازنشستگی کارگر و 3 درصد به عنوان حق بیمه بیکاری در مجموع 30 درصد بابت هر کارگر به سازمان تأمین اجتماعی واریز شود.
اصلانی با اشاره به اینکه تمام کارفرمایان باید تا پایان هر ماه لیست کارگران خود را به تأمین اجتماعی ارائه دهند، بیان کرد: هر اتفاقی که برای کارگرانی که توسط کارفرما بیمه هستند، میافتد باید به طور 100 درصد بیمه بیکاری دریافت کنند.
دبیر خانه کارگر استان همدان در ادامه بیان کرد: کارگران فصلی که خودشان تحت عنوان خویش فرما حق بیمه پرداخت میکنند، مشمول بیمه بیکاری نمیشوند.
وی با بیان اینکه کاگران ساختمانی نیز مشمول بیمه اجباری هستند، گفت: کارگران ساختمانی از جمله نقاش ساختمان که از سازمان فنی و حرفه ای کد شناسایی دارند، با ارائه این کد به تأمین اجتماعی مشمول بیمه خواهند بود و کارفرمایان هر ماه 16.8 درصد بابت کارگران پرداخت میکنند و بیمه بیکاری نیز به آنها تعلق میگیرد.
اصلانی با تأکید بر اینکه دو سوم از بیمه شدگان سال 98 فصلی بوده و در بخش های خدمات، کشاورزی و ساختمانی فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: این افراد حتماً مشمول بیمه بیکاری هستند.
وی درباره کارگران روزمزد نیز یادآور شد: هر کسی یک روز در قالب کارگر کار کند باید توسط کارفرما بیمه شود که متأسفانه این اقدام صورت نمیگیرد اما کارگران روزمزدی که در ساختمان سازی فعالیت میکنند، باید در هنگام اخذ پروانه ساختمانی بیمه شوند.
دبیر خانه کارگر استان همدان افزود: در بخش کشاورزی نیز کارگران روزمزدی که تحت عنوان راننده ماشین آلات کشاورزی و مرغداریها مشغول به کار هستند، کارفرما دو ماه فرصت دارد که 10 درصد حق بیمه به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند تا مشمول بیمه بیکاری شوند.
اصلانی درباره کمکهای معیشتی به کارگرانی که شغل خود را به واسطه کرونا از دست دادهاند نیز گفت: خانه کارگر افراد زیادی را سراغ دارد که با کمترین حقوق و در مضیقه زندگی میکنند اما تاکنون کسی برای کمک به کارگران به ما مراجعه نکرده تا این افراد را معرفی کنیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر