پسر نوجوان مقصر بود! / علت سقوط مرگ ایرباس در مسکو بعد از 27 سال برملا شد ! + فیلم شبیه سازی
حجم ویدیو: 25.01M | مدت زمان ویدیو: 00:03:25

هواپیمای ایرباس 310 به طرز هولناکی سقوط کرد.

به گزارش رکنا،  در تاریخ ۲۳ مارس سال ۱۹۹۴ یک فروند هواپیمای ایرباس ۳۱۰ متعلق به شرکت هواپیمایی ایرفلوت با ۶۳ مسافر و ۱۲ خدمه فرودگاه بین المللی شرمتیوو واقع در شهر مسکو را به مقصد فرودگاه کای تاک واقع در هنگ کنگ ترک نمود.

بیشتر مسافران افرادی تاجر از هنگ کنگ و تایوان بودند و این هواپیما در تاریخ ۱۱ دسامبر ۱۹۹۲ یعنی حدود دو سال قبل از انجام این پرواز به شرکت هواپیمایی ایرفلوت تحویل داده شده بود. خلبان پرواز کاپیتان دانیلوف نام داشت که در سال ۱۹۹۲ به استخدام این شرکت هواپیمایی درآمده بود.

خلبان کودرینسکی که از خلبانان شرکت هواپیمایی ایرفلوت بود و در حال گذراندن دوران مرخصی بود نیز به همراه دو فرزندش در این پرواز حضور داشتند تا جهت مسافرت به کشور هنگ کنگ سفر کنند. پس از گذشت زمانی از پرواز دختر و پسر خلبان کودرینسکی وارد کاکپیت می شوند. کاپیتان دانیلوف که خلبان اول این پرواز می باشد بلند می‌شود و به دختر خلبان کودرینسکی اجازه می‌دهد تا بر روی صندلی کاپیتان بنشیند.

 خلبان دانیلوف قبل از بلند شدن از صندلی خود هواپیما را بر روی حالت خلبان خودکار(Autopilot) قرار می‌دهد و پس از نشستن دختر به او گوشزد می‌کند که می‌تواند با فرامین کار کند ولی باید مراقب باشد تا دکمه قرمزی که بر روی یوک قرار دارد را نفشارد.(این دکمه قطع کننده ی سیستم خلبان خودکار میباشد). کاپیتان برای اینکه حس پرواز کردن را به دختر بچه بدهد پیچ تغییرجهت(Heading) را می چرخاند تا هواپیما به وسیله سیستم خلبان خودکار به سمت چپ گردش کند و سپس به دختر می گوید که یوک را به سمت چپ بچرخاند و ببینید که هواپیما به سمت چپ گردش می‌کند.

 پس از آن خلبان دوباره جهت را به جهت اولیه بازمی گرداند تا هواپیما به مسیر اولیه خود باز گردد. سپس دختر بچه بلند شده و پسر ۱۶ ساله خلبان کودرینسکی بر روی صندلی خلبان می‌نشیند. کاپیتان نیز همان مراحل را برای پسر بچه انجام میدهد تا حس پرواز با هواپیما را به او نیز منتقل کند. پس از آن کاپیتان سیستم حالت ناوبری خلبان خودکار(Nav submode) را فعال می کند تا هواپیما به مسیر اصلی خود به سمت هنگ کنگ بازگردد.

ماجرای سقوط پرواز 593

 پس از گذشت لحظاتی هواپیما به طور تدریجی وارد گردش به سمت راست می گردد، ولی خلبانان متوجه این امر نمی گردند تا زمانی که آن پسر به خلبان می گوید چرا هواپیما در حال گردش به سمت راست است؟ در این لحظه کاپیتان می‌گوید آیا هواپیما خودش وارد گردش به سمت راست شده؟ و به آلات دقیق نگاه می‌کند.

هواپیما وارد گردش ۴۵ درجه می گردد و پس از آن به ۹۰ درجه گردش به سمت راست میرسد که برای هواپیما با آن وزن بسیار زیاد میباشد و هواپیما با سرعت بسیار بالایی ارتفاع خود را از دست میدهد. به دلیل شدت اعمال نیروی جی(G) مثبت حتی دراز کردن دستان و گرفتن یوک و همچنین تعویض صندلی پسر بچه با کاپیتان با سختی فراوانی انجام می گیرد و در نهایت هواپیما وارد استال و سپس اسپین(گردش هواپیما به دور خود) شده و به زمین برخورد می کند.

 تمامی ۷۵ سرنشین این پرواز در دم کشته می‌شوند. تیم بررسی سوانح سریعا خود را به محل حادثه می‌رساند و تحقیق در مورد علت حادثه آغاز می‌گردد. پس از پیدا شدن جعبه سیاه هواپیما و بازخوانی آن اشتباه مرگبار خلبانان پرواز مشخص می گردد. اما یک سوال اساسی باقی می‌ماند. چرا سیستم خلبان خودکار به طور موقت قطع گردید؟ مهندسان شرکت هواپیمایی ایرباس برای پیدا کردن پاسخ این سوال دست به کار می‌شوند.

27 سال بعد!

 پس از 27 سال تلاش در نهایت مشخص میشود که در زمانی که کاپیتان سیستم حالت ناوبری خلبان خودکار را فعال کرده بود تا هواپیما به مسیر اصلی خود به سمت هنگ‌کنگ بازگردد، در هنگام گردش هواپیما به سمت راست جهت اصلاح مسیر، پسربچه نیروی زیادی را به فرامین کنترل و به سمت چپ وارد کرده بود، به عبارتی با حرکت اتوماتیک کنترل فرامین به مدت ۳۰ ثانیه و در جهت مخالف مقابله کرده بود.

به دلیل تناقض دریافت شده توسط سیستم خلبان خودکار با ورودی اعمال شده بر روی یوک، سیستم کامپیوتر پرواز به طور موقتی بخش Aileron های هواپیما(سازه هایی بر روی بال هستند که هواپیما به کمک آنها گردش میکند)را از حالت اتومات به حالت دستی(Manual) تغییر داده بود و پس از آن پسر بچه کنترل فرامین را به طور مختصر به سمت راست چرخانده بود این امر باعث گردش تدریجی هواپیما به سمت راست شده بود..آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.