مسمومیت 44 نفر با گاز منواکسیدکربن در کهگیلویه و بویراحمد
حوادث رکنا: رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: طی هشت ماه سال جاری، ۴۴ نفر در استان دچار مسمومیت با گاز منواکسید کربن شدند که دو نفر جان خود را از دست دادند.
به گزارش رکنا ، همه ساله با فرا رسیدن فصل سرما زنگ خطر گاز گرفتگی هم زده میشود اما سئوالاتی که مطرح میشود اینکه گازگرفتگی چگونه اتفاق میافتد؟ و برای جلوگیری از به وجود آمدن این قبیل حوادث باید چه کارهایی انجام دهیم؟ محسن جلیل رئیس مرکز مدیریت و حوادث کهگیلویه و بویراحمد در همیبن خصوص گفت: همه ساله با فرا رسیدن فصل سرما و استفاده از وسایل گرمایشی شاهد حوادث ناگوار مسمومیت با گاز منواکسید کربن به دلیل عدم رعایت هشدارهای ایمنی و سهلانگاریها هستیم.
وی با اشاره به اینکه مسمومیت با گاز منواکسید کربن را به مرگ خاموش تشبیه کردهاند، افزود: علائم و نشانههای مسمومیت با گاز منواکسید کربن میتواند به شکل متفاوتی در افراد ظاهر شود، افراد که به گاز منواکسید کربن مسموم شوند دارای علائمی شبیه سردرد، سرگیجه، افزایش شدید ضربان قلب، وزوو گوش و خواب آلودگی، تهوع و استفراغ، کاهش سطح هوشیاری، تپش قلب، آسیبهای دائمی به سیستم عصبی، کما ئر نهایت مرگ رخ میدهد.
وی با بیان اینکه در هشت ماهه سال جاری ۴۴ کهگیلویه و بویراحمدی دچار مسمومیت با گاز منواکسید کربن شدند و دو نفر هم جان خود را از دست داند افزود: طی دوازده ماه سال گذشته تعداد 282 نفر مسمومیت با گاز منوکسید کربن گزارش شد که متاسفانه 11 نفر در این بین جان خویش را از دست دادند.
رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: برای جلوگیری از بروز هر نوع حادثه ناگوار توصیه میکنیم قبل از روشن کردن وسایل گرمایشی نسبت به نصب درست و صحیح دودکش بخاری و اتصاب آن به بدنه بخاری و رعایت شرایط استاندارد اطمینان حاصل کنیم، پس از روشن کردن بخاری در صورت سرد بودن دودکش، تهویه به درستی انجام نگرفته و گاز در محیط در حال پخش شدن است.
وی با بیان اینکه استفاده از وسایل خوراکپزی برای گرمایش، به کارگیری روشنایی گاز به مدت طولانی به خصوص در فضای بدون تهویه، ضعف در دودکش شومینه، معیوب بودن مشعل شوفاژ، آبگرمکنهای دیواری و زمینی، به ویژه وقتی که دودکش مناسب نباشد، نصب آبگرمکن در حمام، همچنین روشن گذاشتن خودرو در پارکینگ، نبود تهویه درست و مناسب در محیط هم چنین تخلیه نشدن گازهای مضر و جایگزین نشدن هوای تازه، نقص فنی در وسایل گرمازا، از دیگر دلایل مرگ بر اثر گاز گرفتگی است، افزود: بهتر است دودکشهای بخاری کوتاه و مسیتقیم باشد، ضمن اینکه دودکشهای پشت بام خانه دارای کلاهک مخصوص و حداقل ۷۵ سانتیمتر از سطح پشت بام باشد.
جلیل توصیه کرد در صورت مواجه با فردی که که دچار مسمومیت با گاز منواکسید کربن شده نخستین کار رساندن اکسیژن و هوای تازه به فرد است، لازم است در چنین مواقعی پنجره ها را باز کنید تا هوای تازه به فرد برسد سپس منبع نشست گاز را قطع کرده و با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید. در چنین شرایط کمکرسانی به زنان باردار، کودکان و سالمندان در اولویت است، در ادامه بلافاصله با دستمال مربوط جلوی دهان و بینی فرد گرفته شود و تا رسیدن اورژانس ۱۱۵ هیچ خوراکی و یا نوشیدنی به فرد داده نشود تا از آسپیراسیون و خفگی وی جلوگیری شود.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر