جزییات مرگ 6 کودک و یک زن با نیش عقرب در اندیکا + عکس 3 کودک

به گزارش رکنا ، قصه تکراری مرگ بر اثر عقرب گزیدگی در اندیکا انگار تمامی ندارد. خبر کوتاه بود و ناگوار؛ مادر ۲۷ ساله اندیکایی که صاحب ۵ فرزند بود پس از عقرب زدگی در روستای مازر شیرین بهار بخش چلو متاسفانه پس از چند روز بستری شدن بامداد روز چهارشنبه 11 تیر 99 در بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز درگذشت. طبق تحقیقات به عمل آمده خبرنگار پایگاه خبری رویش زاگرس این نهمین مرگ بر اثر عقرب زدگی در شهرستان اندیکا طی چند سال گذشته است…

هستی، آروین، معصومه، آزیتا، صادق و… روز چهارشنبه 11 تیر 99 نیز مادر ۲۷ ساله ای که صاحب ۵ فرزند بود همچنان به دلیل عدم توسعه یافتگی بخش بهداشت و درمان در شهرستانی چون اندیکا دارند جان خود را از دست می دهند.

مهر ۹۱ روایت مرگ صادق با نیش عقرب

صادق اسدی تنها فرزند پسر یادگار اسدی ساکن روستای شوکل حاجیوند بر اثر عقرب گزیدگی و نبود آمپول پادزهر در درمانگاه های این شهرستان جان خود را از دست داد. فرد متوفی به هنگام شب بعد از این اتفاق به درمانگاه های شهرستان مراجعه نموده ولی بدلیل نبود پزشک معالج و داروی پادزهر به بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان مراجعه نموده و بازهم به دلیل کم توجهی و عدم رسیدگی در این بیمارستان و نبود آمبولانس جهت اعزام بموقع به اهواز متاسفانه پس از رسیدن به بیمارستان گلستان اهواز،جان به جان آفرین تسلیم کرد.

آبان ۹۲ روایت مرگ معصومه کودک ۲ ساله اندیکایی

ساعت دو شب با فریاد خواهرم از خواب بلند شدیم. عقربی سیاهرنگ خواهر کوچکم را نیش زد بود. بلافاصله همراه با مادرم او را به درمانگاه سدشهید عباسپور بردیم. متاسفانه هیچ پزشکی در درمانگاه نبود و تماس های مکرر تنها پرستار موجود در درمانگاه نیز نتوانست دکتر درمانگاه را که در شهرک کوشک در حال استراحت بود و تنها چند صدمتر با درمانگاه فاصله داشت به درمانگاه بکشاند. پرستار پس از مشاهده نگرانی های من و مادرم، آمپولی به خواهرم تزریق کرد و پس از آن یک آمپول دیگر روی دستش تست کرد. یکدفعه بدنش سرد شد و روی شکمش نیز قرمز شد. به پرستار این موضوع را گفتیم ولی او جواب داد که مشکلی نیست و بخاطر اینکه محکم او را گرفتید روی شکمش قرمز شده است! حتی پرستار از ما نخواست که او را به شهرستان مسجدسلیمان جهت مداوا منتقل کنیم و در مقابل درخواست ما برای انتقال او به شهرستان مسجدسلیمان اظهار داشت که اگر ماشین شخصی دارید می توانید او را منتقل کنید. خواهرم بعد از پنج دقیقه از حال رفت و ما گمان کردیم که بیهوش شده است. از آنجایی که نزدیکترین پایگاه اورژانس به این درمانگاه نزدیک به ۲۰ کیلومتر فاصله دارد ما نمی توانستیم منتظر بمانیم بنابراین سوار ماشین شخصی شدیم. پس از چند دقیقه متوجه شدیم “معصومه ” دیگر نفس نمی کشد.

حال این سوال پیش می آید که چرا این پرستار از سرم ضد عقرب استفاده نکرد؟ چرا پس از تماس های متعدد، دکتر در محل کار خود حاضر نشد؟ آمپول دوم چه بود که باعث بدشدن حال “معصومه” شد؟ این که چرا درمانگاهی که جمعیت تحت پوشش آن بالغ بر ده هزار نفر می باشد نباید در نزدیکی خود اورژانس و آمبولانس داشته باشد؟ سوالاتی هستند که شبکه بهداشت و درمان شهرستان اندیکا باید به آن پاسخ دهد.

شهریور ۹۴نیش عقرب سبب مرگ کودک چهارساله شد

کودک چهارساله اندیکایی بر اثر نبود امکانات پزشکی و همچنین عدم حضور پزشک جان خود را از دست داد.این خبر به‌گونه‌ای در عصر حاضر سبب تعجب شد که عده‌ای آن را در حد شایعه می‌پنداشتند. زنده یاد ساسان رجبی، مدیر سابق شبکه بهداشت و درمان اندیکا در آن زمان در گفتگو با یکی از خبرگزاری ها اظهار داشت: در شهرستان اندیکا هیچ پزشک متخصصی وجود ندارد و برای انتقال بیماران تنها دو آمبولانس وجود دارد. وی افزود: این بیمار نیاز به متخصص اطفال داشت که در اندیکا نه تنها متخصص اطفال که هیچ گونه متخصصی نیست. به دلیل نبود متخصص و بیمارستان وی را به مسجدسلیمان انتقال دادند که در راه به علت طولانی بودن مسیر این کودک فوت کرد. همچنین یکی از بستگان کودک فوت شده اظهار داشت: در ساعت ۳ بامداد عقرب این کودک چهارساله را نیش زد و سریعا او را به تنها مرکز شبانه روزی درمانی شهرستان اندیکا رساندیم اما در این مرکز تنها یک پرستار وجود داشت.

وی افزود: جریان را سراسیمه برای وی تعریف کردیم و او با وجود تماس با تنها پزشک این مرکز درمانی موفق به صحبت با وی نشد لذا تصمیم به تزریق سرم برای این کودک کرد و با وجود اعلام برخی از نشانه‌های مشکل‌ساز وی آن را عادی خواند. خواهر این کودک چهارساله گفت: بعد از عدم توجه به این کودک درخواست آمبولانسی برای انتقال این کودک به شهرستان مسجدسلیمان کردیم که پرستار با امتناع از این درخواست از ما خواست برای انتقالش از ماشین شخصی استفاده کنیم. وی عنوان کرد: در طول مسیر انتقال خواهرم ایست قلبی کرد و در این فکر هستم که اگر از همان ابتدا اگر خودمان اقدام به انتقال وی می‌کردیم شاید او اکنون زنده بود.

مرداد ۹۶ روایت مرگ آروین

شنبه شب ۲۹ مرداد برای خانواده ورناصری که از شهرستان اهواز برای بازدید از بستگان خود به روستای دوراب آمده بودند رنگ خزان به خود گرفت و پسر سه ساله اشان جلو چشمان پدر و مادری که ناباورانه شاهد پرپر شدن فرزندشان بودند آخرین نفس های خود را به آسمان هدیه داد. حسین ورناصری پدر آروین در گفتگو با خبرنگار ما در ارتباط با شب حادثه می گوید: حدوداً ۱۰٫۱۰ دقیقه با صدای جیغ فرزندم به سمت او رفتیم که متوجه شدیم دچار عقرب زدگی شده است. بلافاصله او را سوار ماشین کردم و ۷ دقیقه بعد یعنی حدودا ساعت ۱۰ /۱۷ دقیقه به درمانگاه چگارمون رسیدم. (در حالی که دکتر ساعت ورود به درمانگاه را ده و سی دقیقه اعلام می کند). به دکتر وقت گفتم فرزندم را عقرب زده است او آمد نگاهی به فرزندم کرد و رفت اما هیچ اقدامی برای او انجام نداد. مجدداً به او مراجعه کردم و گفتم بچه ام حالش خیلی بد است که او پاسخ داد وظیفه من ویزیت کردن است پرستار باید بیاید ادامه کار را انجام بدهد و این درحالی بود که پرستار در حال گرفتن نوار قلب از بیمار دیگری بود … دقایقی بعد آروین دچار حالت نهوع و استفراغ شد به پزشک مراجعه که او گفت احتمالا به خاطر پرخوری بوده است! وی ادامه داد: با راهنمایی یک نفر به سراغ یکی از پرسنل فوریت ها رفتم. حدوداً ساعت ۱۰ /۳۷دقیقه بود که او بالای سر فرزندم آمد و یک آمپول تزریق کرد. اما برای پادزهر گفتند باید تست گرفته شود. با وخامت حال کودکم حدودا ساعت ۱۰/۵۷ دقیقه بود که فرزند بنده به درمانگاه جعفر آباد اعزام گردید. این کودک در نهایت جان خود را از دست می دهد…

تیرماه ۹۷ روایت مرگ آزیتا کودک ۵ ساله اندیکایی

ساعت ۴ صبح کودک ۵ ساله اهل روستای دلی شهرستان اندیکا دچار عقرب گزیدگی می شود که به دلیل وخامت حال کودک، نبود امکانات و عدم دسترسی به فوریت های پزشکی با ماشین شخصی به درمانگاه چگارمان مراجعه از آنجا با دستور پزشک به بیمارستان ۲۲ بهمن اعزام به دلیل وخامت حال کودک پس از رسیدن به درمانگاه جعفرآباد از آن جا که این درمانگاه شبانه روزی نیست و حضور پرستار و پزشک ساعت ۵ صبح اعلام می کنند این کودک فوت کرده است!

آبان ۹۷روایت مرگ کودک ۶ ساله اندیکایی

در آبان ۹۷ در روستای آبشار موری بخش چلو کودک ۶ ساله ای دچار عقرب گزیدگی می شود که به دلیل بارندگی های شدید و نبود خودرو و همچنین قطعی سیستم مخابراتی جهت برقراری تماس با نیروهای امدادی با توجه به این که این روستا از روستاهای مرزی بین استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری است، کودک توسط یکی از اقوام بعد از ۱۵ساعت به شهر چمنگلی و سپس از آنجا به شهرستان فارسان در استان چهار محال و بختیاری منتقل شد که متاسفانه درگذشت…

مرگ مادر 5 فرزند با عقرب گزیدگی

و امروز نیز محبت صادقی مادر ۲۷ ساله و مادر ۵ فرزند بر اثر عقرب گزیدگی جان خود را از دست می دهد. کمبود تجهیزات پزشکی، مشکلات جاده ای، کمبود پزشک و پرستار، عدم آموزش های کافی به مردم، نبود دستگاه دیالیز برای بیماران حاد کلیوی و … می تواند از عوامل به وجود آمدن چنین حوادثی باشد. مهمترین مسئله در این زمینه بحث آگاهی دادن به مردم و زیرساخت های زندگی است که می‌تواند از بسیاری مشکلات حداقل در کوتاه مدت جلوگیری کند و از جمله این اقدامات می توان به برگزاری کارگاههای آموزشی و بازآموزی ویژه پزشکان،پرستاران و دیگر پرسنل، شناسایی مناطق پر خطر و حادثه خیز و سم پاشی این مناطق، آموزش و آگاهی بخشی توسط تیم های سلامت به صورت خانه به خانه و… اشاره کرد.

آیا زمان آن نرسیده که وزارت بهداشت اقدامات جدی خود را برای توسعه بهداشت و درمان در شهرستان هایی چون اندیکا، مسجدسلیمان، لالی و روستاهای اطراف برای مقابله با مرگ هایی که قطعاً با آموزش و توسعه خدمات می توان جلو آن را گرفت انجام دهد؟!

هر چند داستان مرگ بر اثر عقرب گزدیگی در شهرها و روستاها بسیار دردناک و غم انگیز است اما توسعه خدمات پزشکی، حذف واقعی محرومیت، احساس مسئولیت مسئولان آرزویی است که شاید با مرگ این انسان ها زنده شود…برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

سعید مرادی

وبگردی