محرومیت در اینجا فریاد می زند/ سنگینی مظلومیت محروم دیشموک + فیلم
حوادث رکنا: بخش دیشموک از توابع کهگیلویه در حالی با محرومیت عجین شده که 90 کیلومتر با دهدشت مرکز شهرستان فاصله دارد و مردمان این منطقه فقط جاده می خواهند.
به گزارش رکنا، مردمانی از جنس محرومیت و درد در دورترین نقطه شهرستان از امکانات اولیه برای زندگی محروماند و با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند که سهم آنها از سفره انقلاب تنها لقمه نان حلالی است که دسترنج شبانهروزی خودشان است اما همچنان وفادار به انقلاب و ولایت بوده و در عمق محرومیت حضور در صحنه برای پاسداری از نظام را ترک نمیکنند.
کلیدواژه دیشموک را در رسانهها اگر جستجو کنیم به وفور یافت میشود و هر تیتر بیانگر درد و رنجی از مردمی است که با گذشت 40 سال از انقلاب هنوز آنطور که باید مورد رسیدگی قرار نگرفتهاند.
با وجود آلرژی مسؤولان به بکار بردن کلمه محرومیت و فقر درباره این دیار اما مشکلات و محرومیت های موجود بیش از آن چیزی است که کمتر برخوردار قلمداد میشود.
دیشموک بیش از آنچه محروم باشد مظلوم است خواستهها و مطالبات مردم این بخش جز در شعار و کاغذبازی مصوبات رنگ تحقق ندیده است.
در حالی که به برکت انقلاب و توجه ویژه دولت به روستاها در هر استانی و در هر روستایی خدمات خوبی ارائه شده و چهره روستاها به کلی تغییر کرده اما در دیشموک حکایت دیگری است.
برای رسیدن به روستاهای دیشموک حتی نزدیکترین روستا به شهر از مسیرهای صعبالعبور باید گذر کرد جادههایی که با هر بارندگی به کلی مسدود میشود و راه را بر عبور مردم میبندد.
در حالی که نزول رحمت الهی مایه خوشحالی دیگران است مردم دیار دیشموک از هر ابر بارانزایی احساس دلهره و هراس ویرانی دارند و این بار غم و اندوه است که به جای باران از آسمان دیشموک نازل میشود؛ گویا سنگینی بیتدبیری بر شانههای مردم صبور این دیار تمامی ندارد.
قصه محرومیت دیشموک تلختر از آن است که در زبان قاصر قلم بگنجد. فصل زمستان که میآید بارانهای سیلآسا زمینهساز انتشار کلیپهایی از وضعیت تردد در این مناطق میشود و کنشگران اجتماعی و رسانهها مشکلات این بخش را فریاد میزنند اما کمی بعد همه چیز تمام و تا حوادثی دیگر چشم و گوش همه به روی مشکلات بسته میشود.
همین اوضاع و احوال است که موجب شده دیشموک در کانون طرحهای محرمیتزدایی قرار گیرد؛ هر چند که به ندرت از«طرح» فراتر میرود و به «عمل» میرسد.درست مانند همه قول و قرارهای مسؤولان برای اجرای طرحهای کشاورزی، تأمین آب، احداث پل، خوابگاه شبانهروزی و ...
مسؤولانی که نظارهگر این همه درد این همه رنج و این همه عمق محرومیتاند با خودروهای شاسی بلند هرازگاهی بازدیدی ردیف میکنند و کاروانهایی از مدیران با خود همراه تا به زعم خود برای رفع مشکلات تصمیمی اتخاذ کنند اما خروجی این سفرها هر چه هست تاکنون در واقعیت به اثبات نرسیده است.
همه مسؤولان ارشد اجرایی استان سفرهای شهرستانی و بخشی خود را از دیشموک آغاز کردند نشستهایی با مردم داشتند و قولهایی دادند تا شاید رنگ فقر که نه، بلکه عزم بیخیالی نسبت به این بخش از خود بزدایند اما هر بار که سفر کردند همه وعدهها در حد مصوبات و صورتجلسات ماند.
جادههای دیشموک همه مشکلات را فریاد میزند.تا زمانی که جاده ارتباطی به عنوان زیرساخت اصلی در این بخش همچنان خاکی است نمیتوان به توسعه خدمات در دیگر حوزهها امید داشت.
کوچکترین درخواست دیشموکیها؛ فقط جاده میخواهیم
برخی از اهالی روستای سرگچ و پای پره به دفتر امام جمعه و بخشداری دیشموک مراجعه کرده و از نبود راه ارتباطی مناسب و پل بر روی رودخانه خروشان گندمکار و رودسمه گلایه مند و خواستار توجه جدی مسؤولان پس از قول و وعدههای متوالی در طی سالهای اخیر شدند.
این روستاها با بیش از 300 خانوار نیازمند جاده ارتباطی مناسب هستند تا دانشآموزان بتوانند به راحتی تردد کنند و در مقاطع راهنمایی و دبیرستان تحصیل کنند.
روستای سرگچ و پایپره فاقد خانه بهداشت، مدرسه راهنمایی و دبیرستان هستند و همین امر بموجب ایجاد مشکلاتی برای رفت و آمد زنان باردار و دانشآموزان شده است.
حجت الاسلام علیاکبر راوند امام جمعه شهر دیشموک گفت: عده زیادی از مردم روستاهای سرگچ و پای پره به دفتر امام جمعه جهت حل مشکلاتشان مراجعه کردند.
وی افزود: این روستاها با اولین بارندگی راه ارتباطی شان قطع میشود همچنین مدرسه روستای پای پره پس از چندین سال مشکل برق دارد.
امام جمعه شهر دیشموک ادامه داد: معلمان این روستا بدون برق در آنجا زندگی میکنند و روستای پای پره از آب لوله کشی مناسب برخوردار نیست و مردم نمیتوانند از آب گل آلود رودخانه خروشان سمه مصرف کنند.
راوند اضافه کرد: اداره آبفای روستایی شهرستان کهگیلویه از مشکلات آب روستای پای پره آگاه است ولی در این زمینه اقدامی انجام نمیدهد.
وی خاطرنشان کرد: راه ارتباطی روستاها با اولین بارندگی به علت نامناسب و خاکی بودن جاده قطع میشود که انتظار می رود استاندار محترم که اولین سفر کاری خود را از روستای محروم سرگچ آغاز کرده است به وعدههایش عمل و پیگیر مشکلات مردم باشد.
امام جمعه دیشموک به یکی از مشکلات روستای سرگچ اشاره کرد و گفت: مسؤولان در خصوص ایجاد سد بالیاو در این منطقه وعده داده بودند، از مسؤولان خواستار حل مشکلات مردم هستیم.
صفا حبیبیفر بخشدار دیشموک در خصوص مشکلات این روستاها با مسؤولان اداره راه و شهرسازی استان تماس برقرار کرد و خواستار توجه جدی در خصوص مناقصه جادههای مذکور وساخت پل شد که ظاهرا" 5 کیلومتر از جاده روستای سرگچ به مناقصه رفته و مابقی آن مانده است.
متاسفانه مسئولان اداره راه و شهرسازی استان و مدیرکل راه پاسخگوی تماسهای بخشدار دیشموک در حضور اهالی روستا و خبرنگار نبودند و قول زیرسازی و آسفالت 5 کیلومتر راه ارتباطی این روستاها نادیده گرفته شد و اهالی این روستاها همچنان منتظر اقدام مسئولان هستند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر