روزگذشته دوجوان 21 و32 ساله در روستای ارزنه از توابع شهرستان باخرز دریکی دیگر از استخرهای ذخیره آب کشاورزی ژئو ممبران غرق شدند.

پیمان نادری مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان باخرز با اعلام این خبر گفت:در پی تماس تلفنی مبنی بر اعلام غرق شدن دو جوان در استخر ذخیره آب کشاورزی (ژئوممبران ) روستای ارزنه آمبولانس اورژانس ۱۱۵ باخرز و یک دستگاه آمبولانس کمکی از بیمارستان خاتم الانبیا به محل اعزام شدند.

وی افزود: متاسفانه دو جوان غرق شده فاقد علایم حیاتی بودند که توسط عوامل نیروی انتظامی از آب بیرون آورده شدند و بعد از رسیدن نیروهای اورژانس ۱۱۵ فرایند احیای قلبی شروع شد و بیماران در حالت cpr به بیمارستان باخرز اعزام شدند که بعد از حدود یک ساعت ونیم cpr علایم حیاتی آن ها هیچ گونه برگشتی نداشت و هر دو جوان متاسفانه به دلیل غرق شدگی ‌جان خود را از دست دادند.

در شرایطی که طی دوسال گذشته بیش از 10 نفر از هموطنانمان در استخرهای ذخیره آب کشاورزی موسوم به ژئو ممبران غرق شدند با آغاز فصل گرما درسال 98 متاسفانه بازهم شاهد انتشار اخبار ناگواری مبنی بر غرق شدن نوجوانان و جوانان در استخرهای ذخیره آب کشاورزی هستیم.

چندسالی است که استخرهای ذخیره آب کشاورزی با هدف جلوگیری از هدر رفتن آب از مواد نانو با ترکیب اتیلنی به نام «ژئوممبران» استفاده می‌کنند این مواد به دلیل عا یق بودن از هدررفت و نشت آب به زمین جلوگیری می کند اما از سوی دیگر چنان چه فردی در این استخرها گرفتار شود، به دلیل لغزنده بودن سطح این عایق ها و همچنین احتمال فاصله سطح آب با لبه استخر و حتی شیب تند دیواره استخر احتمال مرگ فرد بسیار زیاد است.

بررسی آماری حوادث غرق شدگی در استخرهای موسوم به ژئو ممبران دراستان نشان می دهد که در این حوادث، بیشتر کسانی که جان خود را در استخرهای ذخیره آب کشاورزی از دست می‌دهند کودکان و نوجوانان هستند که به دلیل شنا در این استخرها غرق می‌شوند، با این حال به نظر می‌رسد بیشتر این استخرها ایمن‌سازی نشده‌اند که این‌چنین جان انسان‌ها را می‌گیرند.

در استان خراسان رضوی هر از گاهی خبر غرق شدن افرادی که برای شنا به استخرهای ذخیره آب کشاورزی رفته‌اند رسانه‌ای شده است. سال گذشته خبر غرق شدن سه نفر در یکی از استخرهای ذخیره آب کشاورزی شهرستان چناران با بازخوردهای زیادی در فضای مجازی همراه بود.

در روستای ماسی ماسکانلو در 10 کیلومتری چناران، کودکی 12 ساله برای گرفتن ماهی به استخر آب کشاورزی نزدیک می شود که کنترل خود را از دست می دهد و به داخل آب سقوط می‌کند، پس از آن و با هدف نجات این کودک، پسرخاله وی که 14 سال داشته است نیز به داخل آب‌ می رود که او هم غرق می‌شود، در این ماجرا نفر سوم که جان خود را از دست می‌دهد مادر یکی از نوجوانان است، که برای نجات جان آنان خود را به داخل آب می اندازد که به علت آشنا نبودن با مهارت شنا او هم قربانی می‌شود.

حوادث ناشی از غرق شدگی دراستخرهای ذخیره آب کشاورزی در استان درحالی افزایش می یابد که هنوز آمار دقیقی از تعداد این استخرها دراستان وجود ندارد واز سوی دیگر بیشتر این استخرها فاقد حفاظ ها وتابلوهای هشدار دهنده ایمنی برای جلوگیری از تکرار حوادث منجربه تلفات جانی هستند. از سوی دیگر هیچ نهاد یا سازمانی به صورت کارشناسی شده و دقیق و ضابطه مند سازوکاری کارشناسی و علمی برای به حداقل رساندن حوادث این گونه استخرها را اجرایی نکرده است و نظارتی بر احداث و کاربری این استخرها وجود ندارد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی