هشدار به کوهنوردان و رانندگان در مورد ریزش بهمن/ بهمن بیشتر در چه ساعتی می آید؟
حوادث رکنا: مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات گفت: پس از بارش های اخیر احتمال ریزش بهمن در مناطق کوهستانی زیاد است. کوهنوردان و رانندگان توصیه های ارائه شده را جدی بگیرند.
به گزارش گروه حوادث Accidents رکنا، حسین درخشان اظهار داشت:خوشبختانه در هفته جاری در 22 استان کشور شاهد بارش بودیم. در بسیاری از استان های کشور بارش ها به صورت برف بود که هنوز هم در مناطق کوهستانی این برف وجود دارد. با پایان بارش ها و گرم شدن هوا شاهد افزایش خطر ریزش بهمن هستیم. موضوعی که در جاده های کوهستانی بیش از پیش مورد توجه قرار می گیرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر در آخر هفته ها شاهد حضور کوهنوردان و اسکی بازان در مناطق کوهستانی هستیم که این حضور خطرات در زمان ریزش بهمن را دو چندان می کند.
کارشناس امداد و نجات و مربی امداد و نجات کوهستان با بیان اینکه گرمای هوا باعث سست شدن برف ها می شود، تاکید کرد: پس از ان بارش سنگین و سرمای شدید قسمتی از برفها دچار یخ زدگی می شود و پس از اینکه هوا رو به گرمی می رود،باعث می شود که لایه های زیرین برف سست شده و با کوچکترین صدا یا لغزش ریزش کرده و ایجاد بهمن کند.
هشدار در مورد ریزش بهمن در ارتفاعات چند استان
درخشان با هشدار به کوهنوردان چند استان، تاکید کرد: احتمال ریزش بهمن در ارتفاعات استان های آذربایجان شرقی و غربی،همدان،قزوین، کردستان،کرمانشاه،تهران،لواسان و ارتفاعات البرز وجود دارد و بهتر است امروز کوهنوردان به این مناطق صعود نکنند.
قبل از صعود وضعیت منطقه را بدانید
وی از کوهنوردان خواست اگر قصد صعود به قله ای را دارند، از وضعیت جوی و منطقه صعود باخبر شده و افزود: اگر مناطقی که کوهنوردان می خواهند صعود کنند بهمن گیر است، باید در ساعات اولیه روز از این مناطق عبور کنند چرا که در آن ساعات هنوز هوا سرد بوده و چسبندگی برف بیشتر بوده و در نتیجه احتمال ریزش بهمن کمتر می شود. تجربه نشان داده است که بیشترین بهمن ها در ساعات ظهر و عصر ریزش می کنند و بیشتر حوادث در این ساعات به ثبت رسیده است.
طناب بهمن داشته باشید
کارشناس امداد و نجات و مربی امداد و نجات کوهستان ادامه داد: کوهنوردان در مناطق بهمن گیر باید فاصله 30 تا 40 متر را از یکدیگر داشته باشند و حتما طناب بهمن را که برای پیدا کردن یکدیگر در زمان حادثه Incident است، استفاده کنند. کوهنوردان باید حتما مجهز به تمامی تجهیزات ایمنی باشند و بدون تجهیزات کامل از صعود به ارتفاعات بلند خودداری کنند.
کوهنوردان لباس رنگی بپوشند
درخشان از کوهنوردان خواست حتما لباس رنگی بپوشند و گفت: بهتر است افرادی که به ارتفاعات دارای برف صعود می کنند ازلباس های رنگ نارنجی، قرمز و زرد استفاده کنند تا در صورت بروز حادثه یا گرفتار شدن در برف و بهمن بتوان آنها را زودتر پیدا کرد. همچنین کفش ایمنی و لباس مناسب نباید فراموش شود. کوهنوردان با توجه به اینکه عمده مشکل ما سرمازدگی انها است، باید حتما لباس گرم اضافه به همراه داشته باشند.
وی به ریزش بهمن در جاده های کوهستانی اشاره کرد و افزود: علاوه بر حوادثی که برای کوهنوردان به وجود می آید، در جاده های اصلی کوهستانی هم شاهد ریزش بهمن هستیم. در استان تهران جاده های هراز،چالوس، شمشک به دیزین، فیروزکوه و در سایر استان ها جاده پونل به خلخال پس از سه تا چهار روز بارش برف با ریزش بهمن روبرو می شویم.
مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات ادامه داد:بهترین وضعیت این است که مردم در صورت عدم ضرورت، ازسفر در جاده های کوهستانی خودداری کنند. اگر هموطنی مجبور به سفر در جاده های کوهستانی و برف گیر است، باید زنجیر چرخ به همراه داشته باشد و باک بنزین خودرو همیشه پر باشد. اگر مقداری از سوخت خودرو مصرف شد افراد در نزدیک ترین پمپ بنزین بازهم باک خودرو را پر کنند. همراه داشتن مواد غذایی و آب معدنی در طول سفر یکی دیگر از مواردی است که باید هنگام سفر در جاده های کوهستانی رعایت شود. مردم می توانند به همراه خود علاوه بر آب، خرما، بیسکویت و مواد مقوی اینچنینی همراه داشته باشند تا در صورت بسته شدن جاده با این اقلام خوراکی این مدت را تحمل کنند.
بستن زنجیر چرخ را قبل سفر فرا بگیرید
درخشان از رانندگان خواست بستن زنجیر چرخ را فرا بگیرند و تاکید کرد: یکی از معضلات ما در چند روز گذشته همراه نداشتن زنجیر چرخ از سوی رانندگان بود. علاوه بر تعدای از رانندگان زنجیر چرخ به همراه داشتند اما نمی توانستند آن را روی لاستیک خودرو نصب کنند. بهتر است رانندگان قبل از سفر چند بار نحوه بستن زنجیر چرخ را تمرین کنند.
مسیر و زمان سفرتان را اطلاع دهید
وی با بیان اینکه افرادی که قصد سفر دارند زمان و جاده سفر را به دیگر اعضای اطلاع دهند، گفت: در صورتی که فرد در جاده گرفتار بهمن، انسداد جاده یا هر مشکل دیگری شد در صورتی که سایر اعضای خانواده از مسیر و زمان سفر اطلاع داشته باشند،موضوع را می توانند به نیروهای امدادی اعلام کنند. وقتی مکسی براساس برنامه ریزی در ساعت مشخص به مقصد نرسد، خانواده او می توانند موضوع را اطلاع رسانی کرده تا تیم های امدادی به کمک فرد بروند.
زمان وقوع بیشترین بهمن ماه
مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات به مسافران توصیه کرد اوایل صبح را برای آغاز سفر در نظر بگیرند و تصریح کرد: ساعت 6 صبح بهترین زمان برای عبور از جاده های کوهستانی پس از بارش ها است. تجربه نشان داده است بیشترین ریزش بهمن در ساعات 10 صبح و 4 عصر رخ می دهد چرا که در این ساعات آفتاب لایه های زیرین برف را شل کرده و با کوچکترین رخدادی حتی ایجاد صدا و لرزش، برف ها شروع به حرکت کرده و تبدیل به بهمن می شوند.
لزوم رعایت فاصله 50 متری خودروها درجاده های کوهستانی
درخشان در مورد نحوه رانندگی در جاده های کوهستانی گفت: فاصله هر خودرو در جاده های کوهستانی که احتمال ریزش بهمن وجود دارد باید بین 40 تا 50 متر باشد و از تردد پشت سرهم خودداری شود. چرا که اگر بهمن ریزش کند در صورت رعایت فاصله 50 متری تعداد کمتری خودرو گرفتار شده و سایر رانندگان می توانند با دیدن صحنه حادثه موضوع را به تیم های امدادی اطلاع دهند.
وی افزود: دو سال قبل در حادثه ای که در جاده چالوس رخ داد، سه خودرو در فاصله سه متری یکدیگر حرکت می کردند که دچار بهمن شدند. تا 90 دقیقه بعد از حادثه که خودروهای دیگر به آنجا برسند کسی متوجه حادثه نشده بود. در صورتی که اگر فاصله 50 متری رعایت می شد بقیه خودروها می توانستند همان لحظه موضوع را به هلال احمر و پلیس Police اطلاع دهند.
مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات در پایان بار دیگر از هموطنان خواست با توجه به اینکه احتمال ریزش بهمن وجود دارد، نکات ایمنی را رعایت کنند و در صورت گرفتاری در کولاک، جاده برفی یا بهمن موضوع را با شماره تلفن 112 به امدادگران هلال احمر اطلاع دهند تا در کمترین زمان تیم های امدادی به کمک آنها بیایند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر