نگهداری حیوانات در آپارتمان از منظر قانون چه حکمی دارد ؟
طبق تبصره ماده ٣ آئین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان ها، نگهداری یا عبور حیوانات از قسمت های مشترک آپارتمان که همه ساکنان از آن استفاده می کنند ممنوع است اما اگر شخصی حیوان خانگی خود مانند سگ و گربه را بخواهد در منزل نگهداری کند به طور کلی منع قانونی ندارد مگر اینکه آن حیوان اهلی یا وحشی از نظر سر و صدا یا مسائل بهداشتی موجب آزار و اذیت همسایه ها شود.
اگر شخصی از سر و صدای حیوان خانگی همسایه خود شاکی باشد چگونه می تواند طرح شکایت کند؟ بر اساس قانون، مجازات صاحب حیوان پر سر و صدا چیست؟
اگر سر و صدای حیوان خانگی همسایه موجب آزار و اذیت افراد شده باشد فرد می تواند به دادسرا مراجعه و شکایتی از باب مزاحمت مطرح کند. دستگاه قضا نیز برای مدیریت موضوع ابتدا به مالک تذکر می دهد تا حیوان را از محل سکونت خود خارج کند و در صورتی که در مهلت مشخص شده صاحب حیوان اقدامی انجام ندهد آن حیوان به اداره محیط زیست منتقل می شود.
آیا قانون بین نگهداری حیوان اهلی و وحشی در محل سکونت تفاوتی قائل است و نگهداری هرکدام از آن ها چه حکمی دارد؟
قانون بین حیوان وحشی و اهلی برای نگهداری در آپارتمان و ایجاد سر و صدا تفاوتی قائل نیست مگر اینکه آن حیوان جزو مواردی باشد که در قانون شکار و صید ممنوعیت خاصی برای آن در نظر گرفته شده و به صِرف نگهداری آن حیوان وحشی بدون مجوز، برای شخص مجازات سنگین و حتی حبس در نظر گرفته می شود. همچنین درباره نگهداری و کبوتر پرانی جرم انگاری خاصی شده و مجازات یک تا ٣سال حبس شامل آن می شود و ۶ماه حبس نیز در انتظار شخصی است که تنها جوجه کشی کبوتر را انجام می دهد.
آیا گرداندن حیوان وحشی در معابر عمومی قانونی است؟z 
در بیشتر کشورها قانونی درباره گرداندن حیوانات وحشی در معابر عمومی وجود دارد. این موضوع در ایران فاقد قانون خاصی است البته پلیسامنیت اخلاقی دارای دستورالعمل ها و بخشنامه هایی می باشد که براساس آن با افراد برخورد کرده و خودرو حامل حیوان وحشی را توقیف و اعمال قانون می کند.
اگر حیوانی به شخصی صدمه وارد کند یا موجب مرگ فرد شود آیا مسئولیت آن خسارت یا قتل با مالک حیوان است؟ مجازات آن چیست؟
طبق ماده ۵٢٢ قانون مجازات اسلامی مسئولیت حفظ و نگهداری حیوان به عهده مالک آن است. در صورتی که فرد از احتمال حمله حیوان آگاه باشد باید از حمل و گرداندن آن در معابر عمومی خودداری کند بنابراین اگر به دلیل کوتاهی مالک، آن حیوان به فردی حمله کند و موجب ایراد صدمه یا ترس و فرار شهروندان شود، متصرف(مالک حیوان) مسئول قلمداد می شود. همچنین براساس ماده ۵٠١ قانون مجازات اسلامی اگر فردی بر روی کسی سلاح بکشد یا حیوانی مانند سگ را بر او برانگیزد یا هراقدامی که موجب هراس گردد و براثر این ارعاب آن شخص بمیرد یا مصدوم شود، براساس انواع جنایات به قصاص و دیه محکوم می شود بنابراین اگر سگی به فردی حمله کند که به فوت منتهی شود طبق شرایط و مستندات این عملیات ارتکابی را می توان قتل عمد در نظر گرفت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.