یاداشت معاون فرهنگی اجتماعی فراجا بمناسبت روز خبرنگار
خبرنگاری عرصه ای ستودنی و بصیرت افزا و خبرنگاران ممیزان مرز حقیقت و پساحقیقت
رکنا: بی شک یکی از گروه های انسانی که در طول تاریخ همواره خوش درخشیده و نام نیکی از خود برجای گذاشته اند، بطوریکه جامعه با حس قدرشناسی از آنان یاد می کند «خبرنگاران» و اصحاب قلم و رسانه است.
به گزارش رکنا، سردار منتظر المهدی ، چه کسی است که با شنیدن نام خبرنگارانِ نامآورِ ایرانی از مَستوره افشار و میرزا صالح شیرازی که کاغذ اخبار را در ایران به چاپ رساند و از اولین های خبرنگاری ایران است و کاظم اخوان که به همراه حاج احمد متوسلیان اسیر خصم صهیونیست ها شد گرفته تا شهید حسن باقری، رزمنده خبرنگاری که نابغه جنگ اطلاعاتی بود و شهید محمد صارمی که روز شهادت او روزِ خبرنگار نام گرفته است، به احترام آنان نایستد و کلاه از سر برندارد؟
اصحاب قلم و رسانه خواه ایرانی و هموطن ما و خواه بیرون از مرزهای این سرزمین، اگر بر صراط حقیقت طلبی و صداقت قدم بردارند بطور حتم در همیشه ی تاریخ مانا و ماندگار خواهند بود.
آنچه حرفه خبرنگاری را چنین مورد احترام ساخته پاسخگویی به نیازِ همیشگیِ بشر، یعنی «دانستن» و «آگاهی از ماورای هر اتفاق» است.قلم فرسایی در باب حرفه ی روزنامه نگاری و خبرنگاری از آنجا که از جنس آگاهی بخشی، بصیرت افزایی و خردمندی است حرفه ای است مقدس و ستودنی که متولیانِ این سرزمینِ معرفت ، همواره باید این تقدس را پاس داشته و برای حفظ و تعالی آن بکوشند.
حفظ حرمت این حرفه، مستلزم تلاش خستگی ناپذیرِ اصحاب رسانه و البته پرهیز از « هیجان فروشی » و غوغاسالاری و بیانِ حقایق، آنگونه که هست، نه آنگونه که می پسندند، می باشد؛ گرچه سرعت در خبررسانی ، ارزشمند است اما اگر این امر منجر به « شتاب¬زدگی » و درنهایت القای پریشان حالیِ عمومی شود، می تواند دیوارِ اعتماد عمومی و آرامش خاطر شهروندان را آسیب زده و از بین ببرد.
ترکیب سه گانه مهارت در انتقال اخبار، تعهد و مسئولیت اجتماعی و پایبندی به اصول اخلاقِ حرفه¬ای با هدف ارتقای آگاهی عمومی، گامی است که خبرنگاران را به فراسوی «انتشار صرف اطلاعات» می برد؛ با رنگ باختن هر یک از این سه عنصر و عدول از مرزهای راست کرداری و مسئولیت پذیری، قطعا رسالت خبرنگاری دستخوش چالش میشود.
صاحبان خرد و قلم با دیدی موشکافانه و تیزبین میان «پساحقیقت یا حقیقت جایگزین» و «حقیقت واقعی» تمیز قائلند، «پسا حقیقت» با انتشار «اخبار جعلی» از نقاط کور روانشناختی ما بهره می برد تا ذهن را فریب داده و روان را دستخوش بدکارکردی، نماید.
خبرنگاران و همه آنانی که در سرزمین گسترده و فراخ ارتباطات و رسانه، به دنبال ایجاد هوایی تازه در سپهر اخبار و اطلاعات هستند، با بیان واقعیات و روشنگری مسئولانه، می توانند امنیت روانی و اجتماعی شهروندان و نظم عمومی جامعه را نیز ارتقا ببخشند؛ تلفیق دو بُعد مهم امنیت عمومی و نظم اجتماعی، در نهایت موجب رشد و توسعه جامعه و البته همدلی مردم با طبقه حاکمه می شود چراکه شهروندان احساس می کنند که خبرنگاران ، همان پل هایِ ارتباطی و خطِ امینِ آنان برای رساندنِ مشکلاتشان به گوش مسئولان هستند و در مقابل مدیران نیز می دانند که باید پاسخگوی عملکردشان باشند؛ این همان تسّریِ نظم اجتماعی و البته ترجمان امنیتِ عمومی در جامعه است.
مجموعه بزرگ فراجا بار دیگر ضمن تبریک و گرامیداشت یاد شهدای گرانقدر خبرنگار ، به ویژه شهید صارمی، امیدوار است این سنگربانان فرهنگی و رزمندگان جنگ نرم با خدمتی صادقانه و داناییِ روزافزون در سایه الطاف الهی ، هماره موفق و منصور باشند.
ارسال نظر