خودکشی دانشجویان در ایران از زبان معاون وزیر بهداشت !

به گزارش رکنا به نقل از فرارو، دکتر مسعود حبیبی با اشاره به وضعیت خودکشی در بین دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار داشت: برخلاف برخی ادعاها، آمار خودکشی در ایران بالاتر از میانگین جهانی نیست. بر اساس آمار سال ۲۰۲۳، میانگین جهانی خودکشی منجر به مرگ ۹ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است. این آمار در کشور آمریکا ۱۴ نفر و در ایران نیز کمتر از میانگین جهانی و حدود ۸ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت می‌باشد.

خودکشی دانشجویان علوم پزشکی؛ آمار ناراحت‌کننده

دکتر حبیبی افزود: نسبت خودکشی در بین دانشجویان پایین‌تر از جمعیت عمومی جامعه است. اما متأسفانه در بین دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، طی سال ۱۴۰۳، تعداد ۷ نفر دانشجو بر اثر خودکشی جان باخته‌اند و ۸۴ نفر دیگر اقدام به خودکشی کرده بودند.

اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از خودکشی

وی همچنین بیان کرد که در سال گذشته، تعداد ۱۰۴۶ نفر دانشجو و دستیار از افکار خودکشی رنج می‌بردند که با اقدامات پیشگیرانه و مداخلات به موقع از اقدام به این عمل منصرف شدند. این اقدامات شامل مانیتورینگ هفتگی، جلسات روان‌درمانی، تورهای فرهنگی، و آموزش‌هایی نظیر مهارت‌های زندگی همچون تاب‌آوری و حل مسئله بود. طرح موفق منتورینگ که توسط دانشگاه‌هایی نظیر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرا شد نیز از مهم‌ترین برنامه‌های پیشگیرانه به شمار می‌آید.

عامل اصلی خودکشی دانشجویان

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اظهار داشت که اختلالات استرس و اضطراب مهم‌ترین عوامل خودکشی در میان دانشجویان علوم پزشکی هستند. وی تأکید کرد که به منظور ارتقاء سلامت روان و پیشگیری از آسیب‌های روانی، اقدامات متعددی در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است. با اجرایی شدن ماده ۳۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ادارات مشاوره دانشگاه‌ها علاوه بر ارتقاء جایگاه سازمانی خود مأموریت‌هایی جدید نظیر سبک زندگی دانشجویی، ارتباط با خانواده، پیوند و ازدواج را نیز برعهده گرفته‌اند.

نیاز به توجه جدی بر سلامت روان

در پایان دکتر حبیبی اعلام کرد که بر اساس آمارهای غربالگری دانشجویان علوم پزشکی، تعداد ۴۰ هزار نفر از این دانشجویان نیازمند مداخلات روان‌درمانی هستند. این آمار نشان‌دهنده اهمیت توجه ویژه به سلامت روان دانشجویان و دستیاران دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

اخبار تاپ حوادث

وبگردی